14 sfaturi pentru o zi la plajă alături de cei mici

Dacă ar fi să facem o analiză asupra perioadei preferate din an, cu siguranță am descoperi că peste 80% din populație preferă vara. Așadar, având în vedere că suntem în mijlocul ei, ce ar putea fi mai de folos în această perioadă decât o listă de sfaturi pentru o zi perfectă la plajă alaturi de cei mici (și nu ne referim la cei de pe grătar) pentru cei mai neexperimentați dintre noi? 

Cei mai mulți dintre noi nu am crescut la malul mării să fim obițnuiți cu ideea de plajă, să putem învăța de la părinți secretele ascunse ale zilelor petrecute cu succes împreună cu familia sub soarele torid al verii. Mulți am fost nevoiți să ne facem bine temele înainte să ne bucurăm pentru prima dată de o zi la plajă alături de cei mici.

Pare complicat la început, însă merită. Tot stresul dispare odată cu sfârșitul primei zile terminate cu succes la mare. Dispare stresul atunci când privești copiii tolăniți între cerceafurile reci, adormiți înainte de ora obișnuită de culcare pentru că sunt extenuați din cauza sprinturilor, concursurilor de prin valuri sau construcției de castele. 

De la creme cu protecție solară până la cele mai bune tipuri de prosoape, îți prezentăm 14 sfaturi pentru o zi la plajă de neuitat alături de copii: 

1. Devreme sau cât mai târziu 

Într-adevăr, vacanțele sunt pentru odihnă și mai mult somn, dar în acest caz îți recomandăm să setezi alarma mai devreme. Astfel, profiți de liniștea mării înainte de ora 11 și compensezi eventual cu un somn de după-amiază. 

Pe lângă faptul că vei găsi un loc mai bine poziționat pe plajă, eviți perioada zilei când razele UV sunt prea puternice. În plus, poți reveni la plajă după orele 16-17 pentru a profita din nou de o bălăceală în condiții optime.

2. Stăpânește arta cremei de protecție solară 

Cea mai bună metodă de aplicare a cremei cu factor de protecție solară (SPF) este să o aplici acasă, când cel mic e complet dezbrăcat. Pune un strat cât mai gros și așteaptă să se absoarbă bine înainte de a-l îmbrăca pe micuț. 

Alege o cremă de protecție solară de peste 50, rezistentă la apă și setează o alarmă pe telefon pentru a repeta aplicarea ei la fiecare oră. 

O altă variantă de protecție solară sunt hainele cu protecție UV. Cu cât este mai puțină piele expusă, cu atât este mai mic riscul de arsuri.

3. Construiește-ți propria oază

Probabil că în tinerețe lucrurile au funcționat fără o umbrelă de soare, dar acum că ai copii trebuie să construiești o fortăreață pentru umbră. 

Accesoriile tale pot fi un cort în care să încăpeți cu toții în timp ce mâncați și o umbrelă în caz că vrei ca cei mici să se joace în intimitate, în afara cortului. Ideal ar fi să poarte pălării, dar se pare că puțini acceptă acest lucru, în ciuda eforturilor tale de părinte. 

4. Folosește mașina ca depozit 

Dacă cazarea ta nu este foarte aproape de plajă, lasă în mașină câteva sticle cu apă înghețată și câteva gustări neperisabile. Astfel, vei avea tot ce ai nevoie pe parcursul zilei fără a fi nevoie să cumperi. Știm cu toții că prețurile de pe plajă nu sunt cele mai atractive.

5. Prosoape de fitness din microfibră 

Știai că prosoapele de fitness din microfibră ocupă foarte puțin spațiu în geantă? Le poți folosi și pentru plajă. Ele sunt ușoare, practice, iar copiii le adoră datorită texturii catifelate. 

6. Asigură-te că ai la tine o geantă impermeabilă

Dacă vrei să-ți protejezi lucrurile de apă și nisip, ai nevoie de o geantă impermeabilă. De asemenea, nu uita să ai la tine un set de pung reutilizabile, de diferite dimensiuni. Ele îți pot fi de ajutor pentru mâncare, haine umede, prosoape etc. 

Totodată, ia la tine și un sac pentru gunoi deoarece nu întotdeauna găsim coșuri de gunoi la îndemână.

7. Scoică între scoici 

În cazul în care ai un copil mic, o scoică îți va face viața mai ușoară pe plajă, chiar dacă nu mai folosești scoica în alte părți. Traseul în nisip este dificil pentru cei mici care abia învață să meargă, la fel și pentru cărucioare.

8. Fii pregătit pentru…treaba mare 

n timp ce te bucuri de soare și nisip, este important să ai în vedere nevoile fiziologice ale copilului. Olița portabilă oferă o soluție practică și igienică pentru momentele în care micuțul are nevoie să facă treaba mare. Fiind portabilă, o poți lua cu voi peste tot, astfel încât să nu fie necesar să vă îndepărtați prea mult de zona de plajă.

În plus, scutecele de apă sunt ideale pentru a asigura confortul și igiena copilului în timpul activităților acvatice.

9. Compartimentează eficient

O metodă de a evita gustările cu nisip este împachetarea lor în porții individuale cât mai mici. Îți recomandăm să folosești pungile reutilizabile cu închidere etanșă. Astfel, te asiguri că atunci când deschizi punga, cel mic va avea un snack delicios și curat de savurat pe plajă. 

10. Asigură porție dublă la mâncare

Indiferent cât de multă grijă ai avea, este inevitabil ca multă mâncare să se umple de nisip sau apă în timpul petrecut la plajă. Așa că, sfatul nostru pentru tine este să pui mai multă mâncare decât crezi că este necesar, pentru a te asigura că vei avea suficiente gustări pentru copil și nu numai. 

În timpul activităților în aer liber de pe plajă, copiilor le va fi mereu foame, iar această energie consumată necesită să fie compensată printr-un aport alimentar adecvat. 

11. Hidratarea este foarte importantă 

Amintește-i micuțului tău să bea destulă apă în mod regulat. Atunci când sunteți pe plajă, este recomandat să ai o sticlă mare de „suc”, adică apă cu un sirop natural de soc sau limonadă, pentru a-l încuraja să bea cât mai mult. În plus, nu uita că pepenele verde reprezintă o opțiune excelentă pentru a vă menține hidratați. 

12. Limitează jucăriile 

La plajă n-ai nevoie de un arsenal de jucării. O minge, o găleată pentru fiecare copil și un set de lopățele pentru nisip sunt suficiente. Dacă ai copii foarte mici, îți recomandăm să aduci o mică piscină gonflabilă în care să se joace și care să încapă în interiorul cortului pentru a-i proteja de soare.

13. Ochelari de soare  

Ochii copiilor sunt mai sensibili la radiațiile ultraviolete decât ochii adulților. În plus, expunerea prelungită la soare fără ochelari de protecție poate duce la arsuri oculare, iritații și chiar leziuni ale corneei. Așadar, este important ca cel mic să poarte ochelari de soare la plajă.

14. Baby powder

Un aspect la care mulți dintre noi nu ne prea gândim este utilitatea pudrei pentru bebeluși. La sfârșitul zilei, copiii vor fi acoperiți de nisip dincap până la picioare, gata să umple mașina și patul cu nisip de pe plajă. Dar nu-ți face griji, există o soluție. 

Presară puțină pudră pentru bebeluși peste corpul copilului, iar nisipul lipicios se va transforma într-un praf uscat, ușor de îndepărtat.

În plus față de cele menționate mai sus, iată o listă cu alte lucruri utile pentru o zi pe plajă alături de copii: 

  • șervețele umede
  • scaune pliabile (dacă spațiul în mașină o permite)
  • o pătură mare
  • pălării
  • spray de țânțari
  • o ladă frigorifică
  • pernuțe gonflabile pentru copiii mai mari
  • gel antibacterian și plasturi.

Cu informații despre momentul potrivit pentru a merge la plajă, aplicarea corectă a cremei de protecție solară, necesitatea construirii unei fortărețe pentru copii, precum și alte accesorii utile, acum ești „echipat” pentru un weekend la mare. 

Ce alte sfaturi sau trucuri ai putea adăuga pentru a avea o zi perfectă la plajă alături de copii?

_____
Sursă poză de copertă: Freepic.diller, Freepik

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.