pregnancy_pregnant_mom-dad-MDC

Ecografia obstetricala este procedura medicala care permite vizualizarea unui fat, prin folosirea tehnicii cu ultrasunete, permitand determinarea varstei sarcinii, daca aceasta este intra sau extra uterina, dar si monitorizarea dezvoltarii normale a fatului.

De-a lungul timpului au existat dezbateri puternice referitoare la prezenta tatilor la astfel de controale medicale, insa, studiile recente au demonstrat ca ecografiile prenatale reprezinta experiente importante pentru viitorii tatici.

Iata 5 motive pentru care care nu ar trebui sa ratezi vizitele la ecografia bebelusului tau:

  1. Te va face sa te simti cu adevarat implicat intr-un proces care se manifesta predominant asupra mamei. Multi tatici sustin ca au realizat pe deplin faptul ca vor avea un copil si  s-au simtit cu adevarat implicati in clipa in care au participat la o ecografie si l-au vazut.
  2. Te va ajuta sa simti conexiunea cu bebelusul tau, inainte ca acesta sa se nasca. Se stie ca mama simte o conexiune cu bebelusul din clipa in care il simte miscandu-se in burtica ei, iar tu te-ai putea simti exclus din aceasta relatie speciala. Dar, insotindu-ti partenera la ecografii si vazandu-ti copilul, participand activ la dezvoltarea lui, vei stabili propria ta conexiune.
  3. Trebuie sa auzi bataile inimii bebelusului tau pentru prima data. Taticii au confirmat ca unul dintre cele mai frumoase si emotionante momente din viata lor a fost cand au auzit pentru prima bataile inimii bebelusului lor. Cu siguranta n-ai vrea sa ratezi un astfel de moment. 😉
  4. Partenera ta are nevoie de sustinerea ta. Ecografiile de cele mai multe ori aduc doar motive de bucurie, dar sunt si cazuri rare, cand pot scoate la iveala un diagnostic mai putin fericit. Este important sa fii alaturi de partenera ta atat la vestile bune cat si la cele mai putin bune.
  5. Ai ocazia sa pui doctorului orice intrebari (indiferent cat de nebunesti ar suna). Taticilor le este de multe greu sa inteleaga ce se intampla de fapt cu corpul partnerei lor si cu fatul care creste in burtica ei. O vizita la ecografie este oportunitatea perfecta sa-i pui doctorului toate intrebarile care iti vin in cap si sa te asiguri ca este totul in regula mereu cu bebelusul tau si cu partenera ta.

Cand ai programata prima ecografie a copilului? Asteptam impresiile tale in comentarii 🙂

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.