Copilul tău iubește tehnologia, este pasionat de cum funcționează jocurile și cum poate să își creeze propriile jocuri? Ei bine, acesta este un teren de abilități ce poate fi explorat.

Am făcut un mic research cu cei de la Academia Micilor Developeri despre ce trebuie să știm înainte de a înscrie copilul la un curs de ”informatică” și cum lucrează cei de aici.

Academia Micilor Developeri a luat ființă în anul 2013. În cadrul academiei sunt dezvoltate și predate cursuri de programare software, robotică și grafică pentru copii și adolescenți. Cursurile academiei se desfășoară pe următoarele principii:

  • Învățare prin practică: ​­fiecare concept este explicat și învățat prin implementarea unui proiect.
  • Distracție pentru copii:­ informația este structurată sub formă de jocuri și aplicații cu grafică, design și exerciții special concepute pentru copii și adolescenți.
  • Transparență și tehnologie: ​cursanții beneficiază de acces gratuit la platforma de e-learning, kituri de robotică și copiilor care nu au propriul laptop, Academia Micilor Developeri le pune unul la dispoziție.

Iată, pe scurt și concis, informații utile de la AMD:

1. Când este pregătit un copil pentru a începe un curs de programare? 

Vârsta de începere a cursului este 8 ani.

2. Cunoștințe minime necesare înainte de a începe? 

Pentru a alege comenzile corecte copilul trebuie să stie să citească corect și să aibă răbdare pentru a urmări scopul lecției.

3. Pasiunea pentru programare se poate dezvolta pe parcursul cursului? 

Da. Este un ‘microb’ foarte contagios.

4. Cum stimulez copilul să participe la un astfel de curs?

Nu recomandăm nici un fel de stimulare. Copiii sunt atrași nativ spre tehnologie.

Cursul este distractiv și copiii îl adoră. Învățarea se produce într-un mod intuitiv, prin descoperire.

Dacă copilul nu se simte confortabil sau considera cursul prea greu, recomandăm întreruperea.

5. Cum este prezentată partea teoretică? 

În primele luni de studiu nu studiem teorie. Tot cursul este realizat prin proiecte practice.

6. Ce fac copiii la partea practica? 

La fiecare lecție lucrăm un proiect nou și distractiv. În acest fel, după fiecare lectie, copilul are satisfacția lucrului construit cu propriile mâini.

7. O academie fără note. De ce ați ales sistemul fără note? 

Un sistem non-competițional ajută copiii sa crească armonios. Păstrând vie scânteia curiozității, copiii sunt predispuși la învățare.

Notele și examenele de nivel provoacă teama. Teama inhibă neocortexul și blocheaza învățarea și creativitatea. Prin lipsa presiunii notelor și lipsa poziționării elevilor pe o scară de la “bun” până la “mai-puțin-bun” se stimulează curiozitatea și creativitatea copiilor.

Copiii sunt liberi să fie așa cum vor ei să fie.

Profesorul este un îndrumător care îi ajută pe copii să ajungă acolo unde doresc. Nu vor ajunge cu toții în același loc, firește, dar importantă este amintirea experienței acestei călătorii. Peste ani, când toate informațiile inutile se vor fi uitat de mult, copilul devenit adult își va aminti cât de ușor și plăcut a fost să învețe programare și cât de frumoasă a fost această călătorie.

Nu ne propunem ca fiecare elev să acumuleze aceeași cantitate de informații. Nu este posibil datorită diferențelor dintre copii dar nici nu este necesar deoarece:

  • Informațiile tehnologice accumulate astăzi vor deveni depășite în câțiva ani. Drumul în viață nu este decis și ingredientele necesare pentru obținerea unor poziții în competiția viitoare nu sunt încă clarificate. Nu putem presupune de câte noțiuni de programare va avea nevoie în viitor tânărul adult.
  • Prin cursurile noastre ne propunem să ajutăm copiii să depășească statutul de simplu utilizator și să vadă calculatorul prin ochii creatorilor de tehnologie și să devina ei înșiși programatorii care vor schimba lumea prin tehnologie. Cursurile noastre creeaza o introducere prietenoasă în lumea tehnologiei și ajută copiii să-și dezvolte gândirea de calcul (computational thinking) un ingredient cheie pentru secolul XXI.

Noi, ca părinți si profesori, putem să expunem copiii la cât mai multe experiente încurajatoare. Putem să le dăm ingredientele din care ei își vor construi aripile dar nu vom putea zbura în locul lor, numai ei vor decide când și încotro o vor face.

Așadar, pentru a testa compatibilitatea copilului cu progamele celor de la Academia Micilor Developeri, AICI îl puteți înscrie la o lecție demo gratuită. Programa cursurilor poate fi consultată AICI.

 

Fii un Modern Dad informat! Abonează-te la newsletter-ul nostru  AICI și fii parte din cea mai cool, informată și implicată comunitate de tați! Ne poți urmări și pe pagina de Facebook sau Instagram, unde te așteptam cu materiale numai bune de comentat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.