Spectacol Teatrul Excelsior_ Magia ghicitorilor

Noua stagiune a Teatrului Ion Creangă vă promite multe surprize și emoții. Lunile de vară le-am petrecut imaginând noi povești și moduri de a fi și mai aproape de voi. Am adunat multe idei și putem spune că de abia așteptăm să le împărtășim cu voi.

Deschidem stagiunea cu un nou spectacol pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 4 ani – „Povești cu fire”. Avanpremiera are loc pe 7 septembrie, iar premiera pe 8 septembrie, de la 18:00, la Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23). Tot la Sala Mică, veți putea urmări în decursul acestei luni atât spectacole din cadrul programelor #TICPITIC, cât și spectacole dedicate celor mai tineri spectatori – #TICBEBE. A doua locație unde ne puteți găsi este cea a partenerilor noștri de Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian Goga nr.1), unde jucăm spectacolele dedicate celor un pic mai mari – #TICJUNIOR.

Odată cu noua stagiune, Teatrul Ion Creangă are și un nou site. În el ne-am scris toate poveștile – de la înființare și până în prezent, cu toate evenimentele, proiectele și publicațiile realizate. Spectacolele și atelierele noastre sunt nelipsite, la fel și informațiile despre echipa Teatrului. Vă invităm să-l vizitați și să-l descoperiți! Sperăm să vă revedem într-un număr cât mai mare în sala de spectacole.

 

PROGRAM SEPTEMBRIE 2022

Punguța cu doi bani (3-6 ani)

3.09 și 24.09, ora 10:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Un spectacol muzical și interactiv, „Punguța cu doi bani” este o oportunitate de redescoperi poveștile lui Ion Creangă – basme de un incredibil dinamism scenic, deși au fost scrise acum mai mult de un secol. Adaptat de o echipă talentată, spectacolul ne introduce în universul unui alai pestriț: un boier mult prea cumpătat, un vizitiu mult prea somnoros, o bucătăreasă mult prea aprigă – și, bineînțeles, un cocoș teribil de năstrușnic. Că de n-ar fi, nu s-ar mai povesti.

 

Magia ghicitorilor (3-6 ani)

3.09, ora 17:00 și 25.09, ora 10:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Abracadabra! Ghici ciupercă ce-i?

Două universuri diferite – lumea ghicitorilor și lumea trucurilor magice – se intersectează într-un punct: acela al distracției. Rezultatul este un spectacol interactiv și educativ, în care giumbușlucurile alternează cu întrebări care ne hrănesc curiozitatea, ne antrenează logica și ne dezvoltă capacitatea de înțelegere. Pentru că dacă noi, cei din public, nu știm răspunsurile, cei doi maeștri amfitrioni de pe scenă, magicianul și ghicitorul, ne vor provoca să le descoperim împreună!

 

Jack și vrejul de fasole (+5 ani)

4.09, ora 11:00, găzduit de Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian Goga nr. 1)

O poveste clasică într-un format muzical antrenant. O doză consistentă de energie și entuziasm. O aventură fermecată pentru întreaga familie. Spectacolul „Jack și vrejul de fasole” pledează pentru bucuria, curajul și curiozitatea celor care nu și-au rătăcit candoarea prin hățișurile vieții adulte. Atunci când frumusețea copilăriei este umbrită de griji și nevoi, creativitatea devine unica modalitate prin care realitatea poate fi transformată într-o lume de basm.

 

Cei trei purceluși (3-6 ani)

4.09 & 24.09, ora 17:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Cei trei purceluși dezbat cât se poate de serios arhitectura viitoarelor căsuțe în care vor să-și petreacă iarna. Să fie de hârtie sau din ziare? Să fie din crenguțe? Sau să fie din cărămidă? Moment în care un lup le dă târcoale. Povestea își urmează firescul într-un spectacol dinamic, plin de cântece, cu o atmosferă veselă. Iar binele învinge întotdeauna răul.

 

Povești cu fire (1-4 ani)

7.09, 8.09, ora 18:00 & 18.09, ora 17:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Într-un spațiu atemporal, ne pregătim să pornim spre un tărâm croșetat din întâlniri neprăvăzute. Conduși de un fir invizibil, în fața noastră, o sferă uriașă de lână și trei personaje interesante vor apărea rând pe rând. Împreună, ele vom porni în descoperirea și deslușirea firelor ce ne înconjoară. Spectacolul „Povești din fire” este universul ideal al oricărui copil care se lasă desprins din mâinile părinților și, ghidat de curiozitate, se bucură de explorarea necunoscutului.

 

Ursul păcălit de vulpe (3-6 ani)

16.09, ora 18:00 & 17.09, ora 10:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Un urs flămând întâlnește o vulpe vicleană; ca toate vulpile. Grămada de pește din jurul acesteia îl fac pe urs să poftească la hrana vecinei sale. Însă, o baltă întreagă doar pentru el sună mai bine decât un singur pește. Din gelozie pentru coada frumoasă despre care se vorbește în toată pădurea, vulpea îi plănuiește acestuia o farsă. Despre cum l-a păcălit vulpea pe urs ne va povesti chiar peștele, mărul discordiei. Lăcomia și falsa prietenie îi vor da ursului din poveste o lecție pe care nu o va uita prea curând.

 

Pernuța somnoroasă (0-3 ani)

17.09, ora 17:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Când lumina se stinge, imaginația unui copil „se aprinde”. Povești cu umbre și forme încep să apară, iar jocuri noi sunt inventate în acest moment plin de mister. Copilul poate să adoarmă într-un submarin, sub apă sau într-un balon cu aer cald, deasupra dealurilor colorate și să se trezească în patul său, ca printr-o magie. „Pernuța somnoroasă” este un spectacol despre percepție, imagini, sentimente și despre noi moduri de joacă pe care micii spectatori le descoperă înainte de culcare.

 

Vrăjitorul din Oz (+5 ani)

18.09, ora 11:00, găzduit de Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian Goga nr. 1)

Tinerii spectatori sunt invitați să li se alăture lui Dorothy, Toto și prietenilor lor cu totul speciali pe drumul din cărămizi galbene, pentru a urmări una dintre cele mai îndrăgite povești pentru copii, transpusă într-un spectacol muzical cu ritmuri antrenante. La mai bine de 100 de ani de la publicare, „Vrăjitorul din Oz” continuă să emoționeze și să fascineze, mesajul său fiind o sursă de inspirație pentru copii și adulți deopotrivă: cu încredere și determinare orice obstacol poate fi depășit.

 

Amintiri într-o valiză (2-5 ani)

23.09, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Viața este plină de călătorii și învățăminte din care, la final, ne rămân doar amintirile. Valiza pe care o purtăm după noi se golește în timp, puțin câte puțin și rămân doar câteva lucruri. Poate doar o umbrelă, un nas roșu de clown, o pălărie ca o cutie muzicală sau un balon zburator. Simple obiecte pentru necunoscuți, dar jurnal al unor emoții pentru călător. Valiza ar mai putea fi și un album pe care-l deschidem nostalgic uneori și ne aducem aminte de cine am fost și cine suntem acum.

Fata babei și fata moșului (3-6 ani)

25.09, ora 17:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Două surori se vor întâlni cu o cățelușă, un păr, o fântână și un cuptor cu lemne pe drumul lor spre maturizare. Vor avea probe lesne de trecut pentru cei harnici, dar dificile pentru cei leneși. Șapte văi și-o cale adâncă sunt suficiente pentru a o iniția pe fata moșului cu răbdare și bunătate. Despre fata babei nu am putea spune același lucru. Buna credință este ultima probă pe care surorile trebuie să o treacă.

Mica sirenă (3-6 ani)

30.09, ora 18:00, găzduit de Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian Goga nr. 1)

Ariel, fiica cea mică a Zeului apelor se îndrăgostește de un prinț – un om – și, nesocotind legile tatălui său, riscă totul pentru a fi împreună cu el. Astfel tânăra sirenă o întâlnește pe Vrăjitoarea apelor, Caracatița, cu care face un pact, iar în schimbul sufletului, printr-o poțiune magică, îi dăruiește picioare. Alături de prietenii ei, Peștișorul de aur și Racul, Mica sirenă pornește în această incredibilă și necunoscută aventură. Înțelepciunea și dragostea părintească o vor ghida și păzi la tot pasul.

 

Descoperă mai multe:

www.teatrulioncreanga.ro

→ Facebook.com/TeatrulIonCreanga

→ Instagram.com/TeatrulIonCreanga

→ Youtube.com/TeatrulIonCreanga

→ Casa de Bilete – tel. 0767 934 374

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.