În ultimii ani accentul pe siguranța în trafic a crescut considerabil, iar instituția care testează siguranța vehiculelor în Europa, desfășurând diverse teste de coliziune/impact se numește Euro NCAP, prin alocarea unor scoruri de protecție pentru adult și copil și un scor pentru protecția pietonilor. EuroNCAP face o descriere completă a cât de eficientă este o mașină la a-și proteja ocupanți și pune în evidență zonele în care poate avea deficiențe. Marea schimbare a celor de la EuroNCAP ține de adăugarea unui al 4 lea scor de siguranță, numit Safety Assist. Acesta este un alt scor (%), dar ține de sistemele de siguranță electronice care sunt destinate spre a preveni un accident, chiar din prima. Aici sunt incluse kituri de siguranță precum: frânarea de urgență autonomă, controlul stabilității electronice a mașinii etc. Altfel zis cu adăugarea acestui nou scor mașinilor le este mult mai greu să obțină un scor de siguranță optim. 

La categoria celor mai sigure mașini mici de familie cel mai bine a scorat Mercedes Benz Clasa A, cu un scor de 96% de protecție a pasagerilor, urmat de Ford Focus și Nissan Leaf.

La categoria mașinilor mari de familie, Audi A 6 a fost clasat ca fiind cel mai sigur cu un scor de 93 % în ceea ce privește siguranța adulților și 85% a copiilor, primind un rating de cinci stele.

Iată aici topul celor mai sigure mașini de familie, indiferent de categorie.  

Mai jos puteți vedea testele celor de la EuroNCAP și clasamentul atașat. 

Totuși de cele mai multe ori, prețul mașinii este un factor extrem de restrictiv, astfel în ceea ce privește topul mașinilor sigure, dar într-un buget am scris un alt articol chiar aici.   

Cei de la EuroNCAP pun la dispoziție un tool pentru a testa ”Cât de sigură e mașina ta” și e foarte util și simplu de utilizat

Dacă sunteți interesați de cele mai sigure mașini de familie din anii anteriori, iată mai jos un clasament:  

Nu uitați siguranță în trafic, înainte de orice altceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.