remus Mihai Gheorghita, tata de fata
Poza cu bloggerul Remus Mihai Gheorghita

#CeSpunTatii este o rubrică în cadrul căreia aducem în vizor tați ca tine. Povestim cu ei despre provocările la care trebuie să facă față zi de zi, dar și momentele de neegalat pe care copiii ni le oferă atât de natural și simplu. Cum se descurcă Remus, tată de fată, dar și povestitor pe blogul său, vă invităm să citiți în interviul de mai jos.

Eu sunt Remus, membru al clubului tăticilor de 3 ani (și o zi) și Senior Accounts Payable într-o multinațională. În timpul liber mă ocup cu tăticia și cu blogul si mai particip la licitații pe diverse grupuri online, unde ofer spre vânzare creații hand made, globuri de crăciun și traiste pictate. 
Poza atașată e preferata mea, mulți părinți și tătici, în special, mi-au spus că au început babywearing după ce au văzut poza asta. 

ModernDads: Viața de tată de fată este

Remus Mihai Gheorghiță, Tată & blogger: Viața de tată de fată e o continuă resetare a limitelor răbdării mele. 

ModernDads: Ce activități și joculețe faceți împreună și cum procedezi în momentele în care rămâi fără idei?

Remus Mihai Gheorghiță, Tată & blogger: Nu știu dacă a trecut o zi fără să facem o activitate propusă de cei de la creșă. Lipim, colorăm, facem și desfacem origami, modelăm plastilină, o întindem prin toată casa, apoi o curățăm. Mai nou, am descoperit pe net niște clipuri video cu exerciții fizice pentru copii. E de ajuns să spun că fiica mea e mai rezistentă la țopăieli decât mine?! :)) 

ModernDads: Care este cea mai mare provocare la care a trebuit să faci față de când ai devenit tată?

Remus Mihai Gheorghiță, Tată & blogger: Cea mai mare provocare… Aș zice că a fost când avea fiica mea 11 luni și a răsturnat pe ea o cană cu ceai. A avut arsuri ușoare pe piept și abdomen, dar a necesitat internare vreo 10 zile. Momentul în care ea-mi cerea ajutorul plângând de durere, iar eu nu aveam cum să iau durerea de la ea. Momentul ăla în care am realizat că sunt neputincios, aia a fost cea mai mare provocare în 3 ani de tăticie. 

ModernDads: Suntem întro perioadă dificilă, care a schimbat modul în care ne trăim viața. Ce vă aduce totuși bucurie în aceste momente?

Remus Mihai Gheorghiță, Tată & blogger: Ce ne aduce bucurie în momentele actuale? Faptul că suntem sănătoși și împreună, slavă Domnului. Faptul că fiica mea crește frumos, sub ochii noștri. 

ModernDads: Ce reguli aplici pentru a-ți proteja familia?

Remus Mihai Gheorghiță, Tată & blogger:  Hmmm… Mama mea a fost leoaică (leu), iar eu am moștenit de la ea caracterul ăsta de protector al familiei. Sunt foarte protectiv cu fiica mea. De când cu situația asta nefericită, am limitat cât de mult posibil ieșirile pe afară, iar atunci când unul dintre noi iese pentru cumpărături, hainele și încălțămintea rămân în hol, separate de celelalte haine, geci și alți papuci și spălăm mâinile ca nebunii (o să vină factura la apă de o să ne speriem!). Am oprit de tot vizitele, nu mai intră nimeni la noi în casă. 

ModernDads.: Pentru buna desfășurare a programului copilului, la ce activitate/lucru nu ai renunța?

Remus Mihai Gheorghiță, Tată & blogger:  Nu aș renunța la somnul de amiază al fetiței. Pentru o mai bună sănătate mentală, puneți copiii la somn la amiază, cel puțin 2 ore pe zi. Am nevoie de alea 2 ore în care ea doarme, mai ales în zilele de lucru, atunci am cea mai mare productivitate. Pe lângă beneficiile pentru copil (se știe că în timpul somnului corpul secretă hormonii de creștere), somnul de frumusețe e benefic și pentru părinți 😉

ModernDads: Dacă a-i întreba-o pe fetița ta: Ce îmi place/apreciez ce mai mult la tata, ce ar răspune?

Remus Mihai Gheorghiță, Tată & blogger: Am întrebat-o acum și zis că îi place ceasul meu, o brățară Me Band 4, de la Xiaomi. Mai în fiecare seară se joacă la el și a reușit să-mi seteze alarmă pe el la ora 7 dimineața.

#ModernDads

Hai și tu în comunitatea taților cu adevărat implicați! Te ținem informat și pe pagina de Facebook sau în grupului privat ModernDadsRomania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here