Citeste-i zilnic copilului tau
Citeste-i zilnic copilului tau

Editura Nemi dă startul campaniei Citește-i zilnic copilului tău! Imprintul de cărți pentru copii Nemi susține apropierea copiilor de cărți prin implicarea părinților și oferă inspirație și instrumente pentru dezvoltarea relației: părinte – carte – copil.

   Campania Citește-i zilnic copilului tău! îndeamnă părinții la citit alături de copii, în orice moment al zilei,  din dorința de a-i încuraja și inspira. Campania își dorește să întărească rolul familiei în împrietenirea copiilor cu cărțile și să transforme lectura într-un obicei pe care să-l facă cu și din dragoste pentru povești.

 

  Citește-i zilnic copilului tău! este despre inspirație și motivație. De-a lungul anului vor fi organizate evenimente, vor fi postate articole și poze, toate cu scopul de a introduce cititul la cât mai mulți copii, indiferent de vârstă.

Prin poveștile Nemi și prin vocile ambasadorilor noștri – părinți și cititori de cursă lungă – ne dorim să ne facem auziți, să vă inspirăm și să trimitem mesajul campaniei mai departe: Împrieteniți copiii cu cărțile, citiți-le cu voce tare, creați ritualuri și petreceți timp împreună.

„Pentru noi cititul este timp împreună, mai presus de orice alt beneficiu. Și o facem pentru că ne ajută să ne reconectăm, să petrecem timp împreună fără să fim distrași de telefon, de discuții de adulți, de lucruri casnice de făcut. Prin citit suntem doar noi, concentrați pe poveste, stând unul lângă altul sau chiar îmbrățișându-ne. Și nu facem un scop în sine din a citi. Nu ne interesează câte cărți avem în bibliotecă. Sau cât de multe titluri am citit până acum. Pentru noi important e să îi ajutăm pe micuți să vadă cititul ca pe ceva normal, să le placă și să fie curioși. Să se bucure de o carte nouă, de o poveste nouă, să li se pară interesant să asculte, să descopere. Cititul nu este un țel si nu este un motiv de mândrie. Este o normalitate. O normalitate care ne face bine, ne dezvoltă, ne unește ca familie.” (Roxana Ciuchilan, prinlume.com)

Ce spun studiile?

Studiile arată că din ce în ce mai mulți părinți le citesc cu voce tare copiilor, având momente speciale împreună, experiența în sine fiind un parteneriat, dar și un obicei, în care atenția copiilor este 100% concentrată pe cărți și pe vocea părinților.

„Cititul cu voce tare este unul dintre cele mai prețioase cadouri pe care un părinte sau un îngrijitor le poate oferi copiilor lor, iar astăzi și în fiecare zi încurajăm familiile să găsească o carte grozavă, să citească împreună cu voce tare și să descopere cât de distractivă și plină de satisfacție se simte lectura.” (Maggie McGuire, vicepreședinte Scholastic Kids and Parents Channels)

Beneficiile cititului cu voce tare

Cititul cu voce tare le aduce copiilor numeroase beneficii, îmbunătățindu-le valoric viața. Iată câteva dintre beneficii:

  • Dezvoltare cognitivă

Când începeți să le citiți copiilor cu voce tare, le deschideți mintea pentru lumea din jur, îi ajutați să găsească un sens pentru ce văd, aud și simt.

  • Îmbogățirea vocabularului

Cititul zilnic, începând din copilărie, ajută la dobândirea și îmbogățirea limbajului, la dezvoltarea abilităților de comunicare, sociale și cele de literație.

  • Pregătirea copiilor pentru școală

Prin lectură le oferim copiilor șansa de a-și extinde vocabularul prin învățarea a noi cuvinte, îmbunătățind astfel abilitățile lor de ascultare și de atenție.

  • Dezvoltă o conexiune cu copiii

Prin cititul cu voce tare, aveți ocazia de a crea un ritual, un moment special pe care cei mici să-l aștepte cu nerăbdare.

  • Sporește concentrarea și disciplina

Dacă le citiți copiilor conștient, zi de zi, de la 10 minute până la ore întregi, îi ajutați să aibă o concentrare și o disciplină mai bună, să stea cuminți și răbdători.

  • Stimulează imaginația și creativitatea

Cititul cu voce tare îi ajută pe copii să-și folosească imaginația astfel încât să exploreze oameni, locuri, timpuri și evenimente dincolo de propriile experiențe.

  • Cultivă dragostea pentru lectură

De fiecare dată când le citiți le insuflați o iubire pentru lectură și tot ce ține de cărți și povești, care nu îi va părăsi tot restul vieții.

„Cititul cu voce tare este o prescripție pentru o viață de succes, dar și o doză de bunăstare profundă pentru familie.” (Pam Allyn, Senior Vice President, Innovation & Development, Scholastic Education)

Selecția Nemi are pe de o parte rolul de a trezi dragostea pentru literatură în copiii de toate vârstele, iar pe de altă parte își propune să educe, textual și vizual, prin cărți care aduc în prim-plan atât povești cuceritoare, cât și ilustratori de prim rang. Colecțiile Nemi se adresează copiilor de la 0 la 12 ani și cuprind atât cărți ilustrate, cărți de ficțiune, cât și non-ficțiune ce urmăresc să întregească educația celor mici.

Pentru copii, lectura este un element definitoriu în dezvoltarea lor și ar trebui să fie pe lista de to do în fiecare zi. O interacțiune care poate transforma o oră aparent obișnuită pentru părinți într-o amintire extrem de personală pentru copii. O amintire care îi ajută să gândească, să simtă și să adauge un strop de curiozitate în viața lor. Fiindcă niciodată nu e prea devreme să împrietenim copiii cu cărțile și să le citim. Începeți să le citiți cu voce tare chiar acum!

 

*Sursă: Editura Nemi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.