Liber la educatie

Cand incepem educatia financiara a copiilor?

Ce mesaje le tramsmitem si mai ales cum ii facem sa inteleaga valoarea banilor?

Cum ii ajutam sa creasca niste adulti responsabili din punct de vedere financiar?

Te invitam sa gasesti raspunsurile la intrebarile de mai sus si sa inveti despre educatia financiara
a copilului tau la conferinta „Liber la educatie sau educatie la liber?”, care va avea loc pe 19 mai, de la 10:00 – 14:00, la Hotel Pullman din Bucuresti. Oana Moraru, Gaspar Gyorgy si Adrian Asoltanie iti vor fi alaturi cu informatii de calitate si recomandari potrivite pentru a pune bazele unei educatii financiare solide a copilului.

STIAI CA…
 Parintii sunt cei care formeaza atitudininea copilului fata de bani?
 Peste 35% dintre romanii adulti nu folosesc servicii bancare, in timp ce in state dezvoltate
precum Marea Britanie sau Franta, procentul cetatenilor care nu folosesc serviciile bancare este
de sub 1%?
 Chiar si in SUA exista probleme la nivelul educatiei financiare, avand in vedere faptul ca doar
27 % dintre tinerii chestionati pe strada au putut sa ofere raspunsuri simple la intrebari care se
refereau la subiecte precum dobanda, rata si inflatia?
 Economisirea este subiect extrem de potrivit, pe care il poti introduce inca de la 4 ani in viata
copilului tau?

Cand le vorbim copiilor nostri despre bani, avem obiceiul de a pune accent pe ideea de economii. Sau le oferim bani pe post de ”recompensa” pentru 5 minute de liniste. Educatia financiara a copiilor nu trebuie sa se limiteze insa la ideea de bani, ci mai degraba trebuie sa punem accent pe formarea de
convingeri si valori pentru viata. Am preluat involuntar de la parintii nostri atitudinea pe care o avem fata de bani si castig, Felul in care s-au raportat ei la situatia financiara pe care o aveau si modul in care alegeau sa-si gestioneze bugetul familiei s-au tiparit bine in mintea noastra si reprezinta un reper dupa care ne ghidam zi de zi.
“Puterea psihologica a banilor – fara doar si poate, parintii sunt cele mai influente modele in
vietile copiilor, iar acest fapt este valabil si atunci cand vine vorba despre puterea psihologica a banilor asupra lor. Pentru majoritatea dintre noi, anxietatea, frica si nelinistea sunt trairi puternic impletite cu povestea banilor si ar putea reprezenta adevarate obstacole in calea succesului nostru personal si profesional. Aruncand o privire constienta asupra povestii pe care ne-o spunem despre bani si recunoscand credintele limitative referitoare la cati bani „meritam“, ne putem (re)castiga stima de sine si increderea in fortele proprii. Vom deveni astfel modele sanatoase atat pentru copiii nostri, cat si pentru generatiile viitoare. Va astept cu drag, sa dezlantuim impreuna inteligenta financiara din familiile noastre”, Gaspar Gyorgy, psiholog, autor si custode de povesti de viata, omul care a pornit #RevolutiaRelationalaInRomania.

AGENDA EVENIMENTULUI:
 09:15 – 10:00 Inregistrari
 10:00 – 11:00 Oana Moraru
 11:00 – 11:30 Sesiune Q&A Oana Moraru
 11:30 – 12:00 Gaspar Gyorgy
 12:00 – 12:15 Coffee Break
 12:15 – 13:30 Adrian Asoltanie
 13:30 – 14:00 Sesiune Q&A/ Exerciţii practice

Inscrierea la eveniment se face aici, iar detalii suplimentare se gasesc pe pagina evenimentului. Va recomandam sa va inscrieti la eveniment si sa invatati de la speakerii invitati, care sunt specialisti extraordinari, mai multe despre educatia financiara a copiilor si modeul pe care il puteti transmite astfel incat acestia sa devina adulti responsabili si capabili sa gestioneze cat mai eficient bugetul familiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.