Tusea productiva la copii
A little girl sitting in protective mask

Primavara vine la pachet cu tot felul de răceli și gripe, de obicei. Chiar dacă această primăvară o petrecem mai mult în casă, din cauza pandemiei, pericolul nu este eliminat total. Poate cei mici obișnuiesc să alerge mult prin casă, apoi să iasă pe balcon transpirați, să bea mai rece decât de obicei, după un maraton de escaladat paturi, mese sau fotolii. O altă teamă a multor părinți și confirmată de medici este legată de scăderea sistemului imunitar, ca urmare a izolării în casă atât de mult timp. Astfel, riscul că cei mici să agațe un virus foarte rapid când încep din nou să iasă, s-ar putea să fie destul de mare. De aceea, trebuie să fim pregătiți. În primul rând să ne asigurăm că îi susținem sistemul imunitar, despre care am mai scris aici, dar să avem și armele necesare pentru combaterea inamicului, încă de la primele simptome.

Dacă acestea sunt durere în gât și tuse seacă, putem suspecta o răceală sau o gripă.

Tusea se declanşează de obicei atunci când ceva irită membranele mucoase ale gâtului, ale traheei sau bronhiilor, responsabile de transportul aerului către plămâni. Este, practic, răspunsul rapid al organismului care se apară de substanțele iritante precum praf, fum, bacterii sau virusuri, care blochează fluxul normal de aer, împiedicând respirația. Deși tusea în sine nu este o boală, nu trebuie să o neglijați pentru că ea transmite diverse nereguli în organism și chiar și afecțiuni mai grave.

Sunt două tipuri de tușe, în principal: productivă, care prezintă o eliminare a secretiei produse de mucoasele tractului respirator și seacă, “neproductivă”, fiindcă nu este însoțită de mucozitate expectorată.

Tusea seacă poate reprezenta o fază incipientă a unei viroze, motiv pentru care este foarte important să o tratăm corespunzător în acest moment, ca să evităm agravarea stării generale și transformarea tusei într-o tuse productivă.

Așadar, dacă aveți durere în gât și tuse seacă, insistați pe tratamentele cu propolis, considerat un antibiotic natural. Un astfel de produs este siropul Maria Med de la Apipharma, pe bază de extract standardizat din nalbă mare, miere și propolis. Ajută la reducerea durerilor din gât, formează un strat emolient la nivelul mucoasei orofaringiene și are acțiune antimicrobiană. În felul acesta accelerează procesul de vindecare, reduce durerea și inflamația din gât și oferă protecție împotriva agenților patogeni, care nu mai aderă pe mucoasă din gât. Un lucru foarte important este faptul că Maria Med este un sirop delicios și natural, ușor de acceptat de către cei mici și foarte compliant. Se administrează de la primele semne de dureri în gât, tuse seacă asociate răcelilor, atât pentru adulți cât și pentru copiii care au împlinit vârsta de 1 an. Pentru copiii între 1 și 3 ani le vom administra câte 2,5 ml de 3 ori pe zi, după mese, copiilor între 3-12 ani câte 5 ml de trei ori pe zi, după mese și copiilor peste 12 ani, inclusiv adulților le se administrează câte 5 ml, de 3-5 ori pe zi, după mese. Pachetul conține și un păhărel dozator, iar flaconul se agită ușor înainte de fiecare administrare.

Foarte important este ca după dispariția simptomelor să continuăm administrarea Maria Med încă 5-10 zile pentru a preveni recurențele, fiindcă cei mici sunt foarte fragili și sunt o țintă ușoară pentru microbi.

Este recomandat ca persoanele cărora li se administrează Maria Med să nu fie alergici la produse apicole. Sănătate multă vă dorim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.