Cum pregătești copilul pentru examenele Cambridge?

Limbile străine sunt considerate a fi un „sport al minții” și, la fel ca orice sport, ele necesită determinare, antrenament constant și motivație. Examenele de limba engleză au rolul de a verifica și valida stagiile de pregătire la limba engleză indiferent de vârsta copiilor, dar sunt și o motivație bună pentru a trece la următorul nivel lingvistic. Unul dintre aceste examene, pentru care aplică copii de toate vârstele, este examenul Cambridge.

Numărul persoanelor care aplică pentru certificatul Cambridge este în continuă creștere și rămâne cel mai popular test de limbă din România. Examenele Cambridge rămâne în topul preferințelor pentru că sunt recunoscute atât de Ministerul Educației din România, cât și la nivel internaționale. Certificatele Cambridge sunt acceptate de peste 15.000 de universități din lume.

Ce sunt examenele Cambridge?

Examenele Cambridge urmăresc să evalueze, în funcție de vârsta copilului, nivelul de cunoștințe al celor patru abilități necesare: vorbire, scriere, citire și ascultare.

În pregătirea copilului pentru un astfel de examen, este important să-i oferi cadrul adecvat în care să exerseze toate cele patru abilități mai sus menționate. Nu este suficient ca un copil să știe doar să comunice, dacă la partea de scriere sau ascultare nu îndeplinește punctaj satisfăcător.

La centrul de engleză Flying Colours, copiii se familiarizează cu structura examenului de engleză potrivit vârstei lor folosind manuale și materiale ce respectă formatul examenelor Cambridge. Mai mult decât atât, aceștia învață și exersează tehnici și trucuri de abordare care să-i ajute să obțină punctajul maxim la examen.

De ce sunt importante examenele Cambridge?

Cum ziceam mai devreme, diploma Cambridge este acceptată în peste 15.000 de instituții (licee, universități etc.). Examenele Cambridge sunt căutate din diferite motive, printre care:

  • Examenele Cambridge YLE Movers și Flyers echivalează testul de limbă engleză pentru admiterea în clasa a 5-a Intensiv Engleză;
  • Diploma Cambridge echivalează diferite examene cum ar fi proba competențelor lingvistice la BAC și este valabilă pe viață;
  • Ajută la dezvoltarea și îmbunătățirea limbii engleze contemporane deoarece manualele folosite sunt create cu ilustrații din viața reală;
  • Examenele Cambridge sunt conform standardelor internaționale pentru descrierea abilităților lingvistice (CEFR);
  • Diploma obținută este acceptată internațional;
  • Testele de ascultare includ o varietate de accente, de la cel britanic la australian.
  • Candidații aleg ei înșiși când, unde și cum susțin examenul (pe calculator sau hârtie);
  • Este sigur, corect și de încredere;

Cum pregătești copilul pentru examenele Cambridge?

Dacă te întrebi cum pregătești copilul pentru examenele Cambridge, răspunsul este simplu: îl înscrii la centrul de engleză Flying Colours. În funcție de vârsta copilului, examenul de limbă poate fi valabil toată viața tocmai pentru că necesită o pregătire serioasă.

Indiferent dacă este vorba de lecții de engleză pentru clasa I-II sau III-IV, la Flying Colours, grupele sunt formate din 8-10 cursanți. Astfel, copiii sunt suficient de puțini încât profesorii să aibă timp pentru fiecare, dar suficient de mulți încât cursurile să fie interactive pentru ei și să-și dezvolte relații de prietenie. Mai mult decât atât, poți opta pentru varianta online sau în sala de curs a cursurilor.

Un al aspect pe care-l să ai în vedere când îți pregătești copilul pentru examenele Cambridge este progresul acestuia. Este important să ai o imagine clară asupra progresului copilului tău, dar și asupra lacunelor, astfel încât să știi unde este nevoie să depună efort suplimentar.

Nu în ultimul rând, este important să știi cum să motivezi copilul cu examenele Cambridge care nu sunt deloc ușoare, fără să pui presiune pe copil. Pentru asta, te invităm să citești acest articol.

Când copilul se pregătește pentru examenele Cambridge într-un mediu organizat, având alături profesori experimentați, acesta își va dezvolta abilitățile de comunicare în limba engleză nu doar pentru a obține diploma Cambridge, ci și pe viață.

Înscrie-l la cursurile Flying Colours și asigură-te că experiența sa la examenele Cambridge va fi una pozitivă.

_____
Sursă poză de copertă: Wayhomestudio, Freepik.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.