Noi, părinții, punem atât de mult accent pe sănătatea copiilor încât uităm de multe ori, la propriu, de sănătatea noastră. Mergem periodic cu copiii la medicul pediatru, ne activăm la orice bubită care a apărut pe corpul copiilor, durerile de burtică de care se plâng adesea (în joacă sau nu), suntem îngrijorați dacă observăm că cel mic a început să tușească sau i-au apărut mucii. Iar dacă simțim că are fruntea un pic fierbinte, în mintea noastră încep deja să se deruleze diverse scenarii: a luat o viroză, are gripă, o enterocolită etc. Dar când vine vorba despre noi, despre simptomele pe care le avem uneori, uităm sau amânăm să apelăm la un specialist, nu-i așa? Ne spunem: lasă că e doar o răceală, nu este nimic grav, mai poate aștepta, merg luna viitoare și multe alte scuze.
Dar poate ai observat și tu, de cele mai multe ori, această abordare dă greș. Așa cum avem grijă de sănătatea copiilor noștri, ar trebui să avem grijă și de noi. Un control periodic la doctor, analizele de bază făcute anual sau bianual, un consult la dentist, sunt printre lucrurile care ar trebui să intre în rutina noastră. Și așa cum procedăm în cazul copiilor – mergem la pediatru la primele semne când vedem că cel mic nu se simte bine, ar trebui să facem la fel. Corpul nostru de cele mai multe ori ne dă semnale, de care ar fi bine să ascultăm. Când simțim că ceva ne deranjează, un discomfort la nivelul gâtului sau o stare de rău, primul lucru pe care ar trebui să-l facem este să investigăm ce avem.
Imunitatea noastră scade uneori și suntem predispuși să ne îmbolnăvim mai ușor. De multe ori, se întâmplă să luăm viroze chiar de la cei mici. Copiii merg în colectivitate, pun mâna pe diverse lucruri, pun în gură jucării, obiecte cu care s-au jucat alți copii etc., se îmbolnăvesc și persoanele care intră cel mai des în contact cu ei sunt chiar părinții lor. Unii părinți obervă că după ce au tratat copilul de o viroză respiratorie, simt că și lor le-au apărut aceleași simptome: durere în gât, tuse uscată, stări de moleșeală, rinoree, strănut, febră, dureri musculare și stare generală de disconfort. Toate acestea combinate cu un sistem imunitar slăbit (de la oboseala acumulată, nopțile nedormite, stres etc.), pot duce la alte complicații.
Ce sunt mai exact virozele respiratorii?
Virozele sunt de fapt infecții ale căilor respiratorii superioare sau inferioare. Când spunem căi respiratorii superioare ne referim la nas, cavitatea bucală, faringe și laringe, iar cele inferioare sunt traheele, bronhii și bronhiole. Există mai multe forme de viroză, în funcție de virusul care le-a generat, iar infecția virală poate fi uneori urmată și de una bacteriană.
Cum tratăm virozele respiratorii?
Partenerul de nădejde al părinților în perioada virozelor respiratorii este Isla Cassis, un dispozitiv medical care conține extract de mușchi islandez, vitamina C și aromă de coacăze.
Atunci când mucoasa bucală este iritată și inflamată, când apare tuse uscată și durerile în gât, asigură-te că ai Isla Cassis la îndemână, deoarece este un produs natural dedicat protecției și reducerii simptomelor afecțiunilor din cavitatea bucală și faringe. Tabletele de supt Isla Cassis conțin extract din mușchi islandez care este eliberat treptat în timpul suptului sub forma unui balsam care căptușește cavitatea bucală și faringiană oferind astfel protecție împotriva agenților patogeni, a prafului și alergenilor. De asemenea extractul de mușchi islandez este cunoscut încă din antichitate ca având proprietăți antivirale, antiinflamatorii și antibacteriene. Mai mult, datoriă adaosului de vitamina C, reduce stresul oxidativ și contribuie la întărirea sistemului imunitar. Isla Classic este disponibil și în România și se găsește în farmacii, ori dacă vrei poți comanda online de aici.
Virozele respiratorii apar mai des primăvara și toamna și se manifestă diferit, în funcție de virusul care le provoacă. Mai mult, contează și istoricul nostru medical, așadar încercați să aveti grijă de voi, să vă odihniți în mod corespunzător și să reacționați încă de la primele simptome pe care le observați la voi.
Aveți grijă de sănătate înainte de toate!