Editura Cartea Copiilor va asteapta cu drag la targul de carte Gaudeamus, care se va desfasura intre 14-18 noiembrie 2018, in pavilionul central Romexpo. Standul Cartea Copiilor va avea numarul 239 si se va afla pe nivelul 4,50, iar programul de vizitare a targului va fi intre orele 10:00 si 20:00.

Printre noutatile pe care le vei descoperi la Gaudeamus 2018 se numara:

  • „Minunea de Craciun a lui Jonathan Toomey” de Susan Wojciechowski, cu ilustratii de P. J. Lynch (Kate Greenaway Medal, 1995) – o fermecatoare poveste pe care taticii o pot citi alaturi de copiii lor: Toomey este cel mai bun cioplitor in lemn din vale. Dar este intotdeauna posac si morocanos. Zambeste rareori si nu rade niciodata. Dar intr-o zi de inceput de iarna, vaduva McDowell impreuna cu baietelul ei, Thomas, caruia ii lipseste caldura unui tata, ii bat la usa cu o rugaminte pe care numai el le-o poate indeplini.
  • „Un dar de Craciun pentru Horatiu Chifteluta” de John Burningham („Cea mai buna carte ilustrata”, The New York Times Book Review, 1993) – o poveste hazlie care va binedispune intreaga familie: E Ajunul Craciunului si e foarte tarziu. Mos Craciun a impartit darurile tuturor copiilor si s-a intors acasa cu sacul gol… O, ba nu! Sacul nu-i gol. A mai ramas un cadou, cel pentru Horatiu Chifteluta, un baietel care locuieste intr-o coliba din varful muntelui Dura Vura.
  • „Franz, Dora, fetita si papusa” de Didier Lévy, cu ilustratii de Tiziana Romanin – o poveste ce il aduce in centrul atentiei pe marele Franz Kafka, ce va fi o incantare atat pentru taticii iubitori de literatura, cat si pentru micutii lor.
  • „Acesta e un poem care vindeca pestii” de Jean-Pierre Siméon, cu ilustratii de Olivier Tallec – cel mai bun mod prin care taticii pot explica celor mic ce este poezia: Ca sa-l vindece de plictiseala pe Léon, pestisorul sau rosu, Arthur trebuie sa-i spuna un poem. Dar exista oare cineva pe lume in stare sa-i explice lui Arthur ce-i acela un poem? Bunicii, brutareasa, vanzatorul de biciclete, canarul – toti au cate un raspuns. Si toate sunt diferite. Un poem pare a fi ceva foarte misterios.
  • „Pasarile au aripi, copiii au carti”, de Alain Serres, cu ilustratii de Lucile Placin Inspirata din numaratorile si jocurile de cuvinte ale copilariei, aceasta carte plina de viata si culoare nu este numai o invitatie la joaca, ci si o oda adusa literaturii. Unde ajungem oare atunci cand ne lasam purtati de forta acestor minunate jucarii care sunt cuvintele?
  • „Robinson”, de Peter Sís o carte despre prietenie, imaginatie si puterea vindecatoare a povestilor, care s-a nascut dintr-o experienta prin care trec, intr-o forma sau alta, toti copiii: confruntarea cu parerea celorlalti.
  • „Departe, tot mai departe”, volumul III din seria Corto Maltese, de Hugo Pratt – recomandat cu desavarsire taticilor pasionati de benzi desenate;
  • Uite, Madicken, ninge!”, de Astrid Lindgren, cu ilustratii de Ilon Wikland;
  • „Lupul cel Mare si Lupul cel Mic. O preafrumoasa portocala”, de Nadine-Brun Cosme, cu ilustratii de Olivier Tallec;

Lupul_cel_mare_si_lupul_cel_mic_Portocala_COPERTA

  • „Cartea cu Te rog si Multumesc”, de Richard Scarry;
  • „Mergem la vanatoare de ursi”, de Michael Rosen, cu ilustratii de Helen Oxenbury;
  • „Sss! Avem un plan”, de Chris Haughton;
  • „Aventurile lui Peter in Tara Afinelor”, de Elsa Beskow;
  • „Noapte frumoasa, omida mancacioasa”,de Eric Carle.

In plus, la standul sau, editura Cartea Copiilor vor avea loc patru sesiuni de lectura sustinute de Brandi Bates, fondatoarea „Citim Impreuna Romania”:

Cartea Copiilor va invita sa pregatiti de pe acum cadourile de Craciun, oferind reduceri de 25-30% pentru toate cartile disponibile la stand. Iar cei mai norocosi au sansa de a castiga, la tombola organizata, unul dintre cele cinci premii a cate trei carti la alegere, expediate gratuit de editura la sfarsitul targului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.