Editura Cartea Copiilor va asteapta cu drag la targul de carte Gaudeamus, care se va desfasura intre 14-18 noiembrie 2018, in pavilionul central Romexpo. Standul Cartea Copiilor va avea numarul 239 si se va afla pe nivelul 4,50, iar programul de vizitare a targului va fi intre orele 10:00 si 20:00.
Printre noutatile pe care le vei descoperi la Gaudeamus 2018 se numara:
- „Minunea de Craciun a lui Jonathan Toomey” de Susan Wojciechowski, cu ilustratii de P. J. Lynch (Kate Greenaway Medal, 1995) – o fermecatoare poveste pe care taticii o pot citi alaturi de copiii lor: Toomey este cel mai bun cioplitor in lemn din vale. Dar este intotdeauna posac si morocanos. Zambeste rareori si nu rade niciodata. Dar intr-o zi de inceput de iarna, vaduva McDowell impreuna cu baietelul ei, Thomas, caruia ii lipseste caldura unui tata, ii bat la usa cu o rugaminte pe care numai el le-o poate indeplini.
- „Un dar de Craciun pentru Horatiu Chifteluta” de John Burningham („Cea mai buna carte ilustrata”, The New York Times Book Review, 1993) – o poveste hazlie care va binedispune intreaga familie: E Ajunul Craciunului si e foarte tarziu. Mos Craciun a impartit darurile tuturor copiilor si s-a intors acasa cu sacul gol… O, ba nu! Sacul nu-i gol. A mai ramas un cadou, cel pentru Horatiu Chifteluta, un baietel care locuieste intr-o coliba din varful muntelui Dura Vura.
- „Franz, Dora, fetita si papusa” de Didier Lévy, cu ilustratii de Tiziana Romanin – o poveste ce il aduce in centrul atentiei pe marele Franz Kafka, ce va fi o incantare atat pentru taticii iubitori de literatura, cat si pentru micutii lor.
- „Acesta e un poem care vindeca pestii” de Jean-Pierre Siméon, cu ilustratii de Olivier Tallec – cel mai bun mod prin care taticii pot explica celor mic ce este poezia: Ca sa-l vindece de plictiseala pe Léon, pestisorul sau rosu, Arthur trebuie sa-i spuna un poem. Dar exista oare cineva pe lume in stare sa-i explice lui Arthur ce-i acela un poem? Bunicii, brutareasa, vanzatorul de biciclete, canarul – toti au cate un raspuns. Si toate sunt diferite. Un poem pare a fi ceva foarte misterios.
- „Pasarile au aripi, copiii au carti”, de Alain Serres, cu ilustratii de Lucile Placin — Inspirata din numaratorile si jocurile de cuvinte ale copilariei, aceasta carte plina de viata si culoare nu este numai o invitatie la joaca, ci si o oda adusa literaturii. Unde ajungem oare atunci cand ne lasam purtati de forta acestor minunate jucarii care sunt cuvintele?
- „Robinson”, de Peter Sís — o carte despre prietenie, imaginatie si puterea vindecatoare a povestilor, care s-a nascut dintr-o experienta prin care trec, intr-o forma sau alta, toti copiii: confruntarea cu parerea celorlalti.
- „Departe, tot mai departe”, volumul III din seria Corto Maltese, de Hugo Pratt – recomandat cu desavarsire taticilor pasionati de benzi desenate;
- „Uite, Madicken, ninge!”, de Astrid Lindgren, cu ilustratii de Ilon Wikland;
- „Lupul cel Mare si Lupul cel Mic. O preafrumoasa portocala”, de Nadine-Brun Cosme, cu ilustratii de Olivier Tallec;
- „Cartea cu Te rog si Multumesc”, de Richard Scarry;
- „Mergem la vanatoare de ursi”, de Michael Rosen, cu ilustratii de Helen Oxenbury;
- „Sss! Avem un plan”, de Chris Haughton;
- „Aventurile lui Peter in Tara Afinelor”, de Elsa Beskow;
- „Noapte frumoasa, omida mancacioasa”,de Eric Carle.
In plus, la standul sau, editura Cartea Copiilor vor avea loc patru sesiuni de lectura sustinute de Brandi Bates, fondatoarea „Citim Impreuna Romania”:
- Miercuri, ora 15:00 – sesiune de lectura
- Miercuri, ora 17:00 – sesiune de lectura
- Joi, ora 11:00 – sesiune de lectura
- Joi, ora 13:00 – sesiune de lectura
Cartea Copiilor va invita sa pregatiti de pe acum cadourile de Craciun, oferind reduceri de 25-30% pentru toate cartile disponibile la stand. Iar cei mai norocosi au sansa de a castiga, la tombola organizata, unul dintre cele cinci premii a cate trei carti la alegere, expediate gratuit de editura la sfarsitul targului.