Când vorbim despre jocuri ca și despre majoritatea aspectelor ce țin de parenting, înarmează-te cu fapte. Există ceva ce se numește Pegi Rating ce poate fi de ajutor și nu ezita să îți folosești controlul parental al consolei – Xbox One, PS4 și Nintendo Switch au așa ceva, precum și tabletele și telefoanele.

E o decizie grea dacă să îi lăsăm sau nu, căci de multe ori ni se pare că deschidem cutia pandorei, dar în același timp este și un mod de a îi învăța pe cei mai mici cum să creeze, cum să se joace și mai ales cum să piardă, ceea ce așa cum știm până la o vârstă poate fi o provocare.

Cel mai important este că sunt distractive și zilele astea, poate mai mult decât oricând avem nevoie de distracție, și ei și noi. Așa că poate fi o idee să ne jucăm împreună. Făcând asta împreună poate ajuta familiile să lucreze mai bine în echipă, să îmbunătățească cooperarea și comunicarea având un obiectiv comun și o experiență comună.

Asemenea filmelor toate jocurile video au ratinguri de vârstă și merită sa vă ghidați si după asta. Partea bună e că universul jocurilor este foarte divers și nu toate sunt violente.

Câteva recomandări:

Minecraft

LittleBigPlanet

Lumea Lego

Sursă Foto: Emag.ro

Super Mario Maker

Sursă Foto: Altex.ro 

Toca Boca  – doar pe tabletă, pentru copii mai mici

Sursă Foto: TocaBoca.com

Totuși cât de mult e prea mult? În general 90 de minute este limita superioară admisă.

Cum îi scoți de la joc?

Uneori sunt fix în mijlocul acțiunii și poate fi o provocare. Cel mai bine este să stabiliți un timp limită, maxim pe care are voie să îl petreacă în fața ecranului, jucându-se. Dați-le un avertisment de 5 minute, înainte ca timpul alocat să se termine și dacă chiar mai au nevoie de un minut, dați-le. Dacă totuși întrec limita, negociați spunându-le că aceste minute se vor tăia din sesiunea din ziua următoare de gaming. S-ar putea să fie un argument suficient.

Pentru copiii mai mici, de aprox 6-7 ani, folosiți un timer din bucătărie pentru a seta limita agreată de timp și puneți-l undeva unde este vizibil pentru ei.

Jocurile video sunt interesante, inspirante, uneori înfricoșătoare, amuzante și se poate ca toate astea să fie în același timp.

Mai multe idei de joacă găsiți aici. Mai multe informații și experiențe interesante de parenting găsiți mereu pe paginile de facebook Modern Dads și Modern Family România.

Sursă articol: Guardian.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.