Vara este plină de activități, drumeții și excursii pentru întreaga familie. Există multe posibilități în care să vă petreceți timpul cu familia, printre care și mersul la pescuit cu copilul.
Te-ai gândit și tu la asta? Dacă da, să știi că pescuitul este o modalitate excelentă prin care să-i arăți copilului tău și să-i oferi o altfel de experiență în natură. La pescuit, copilul poate să exploreze natura și animalele și, cel mai important, să învețe și să practice arta răbdării.
5 motive pentru care ar trebui să mergi la pescuit cu copilul tău
- Vă întoarceți la elementele de bază și vă reconectați cu Mama Natură. Indiferent că pescuiți dintr-o barcă, de pe malul lacului sau vă aplecați peste un pod, pescuitul este o activitate simplă și plăcută pentru toți.
- Petreceți timp de calitate împreună în timp ce pescuiți. Iar pentru copil, statul cot la cot cu tatăl în timp ce așteaptă peștele, îi oferă un sentiment de siguranță și mândrie.
- Când copilul capturează prada, acesta se simte împlinit și încrezător în forțele proprii.
- Copiii își dezvoltă abilități de supraviețuire pe care nu le vor uita nicioadă. Apoi se vor folosi de ele pentru a se lăuda prietenilor lor.
- Copilul va învăța că la pescuit, practica este importantă. Sigur, s-ar putea să nu-i iasă lansarea undiței din prima. Sau s-ar putea să-și prindă pielea degetului în loc de momeală. Însă, singura modalitate prin care poate să învețe este practica.
Câteva sfaturi de care să ții cont înainte să mergi la pescuit cu copilul
1.Fă planuri având copilul în minte
În calitate de părinte sau îngrijitor al celui mic, știi că o mulțime de evenimente imprevizibile pot să apară și să împiedice aventura voastră. Așa că, pentru o primă aventură, găsiți un loc aproape de casă, care să aibă acces la baie și la facilitățile de care are nevoie copilul.
Dacă vă gândiți să rămâneți peste noapte și să campați, ține cont de câteva sfaturi care te vor ajuta să ai o experiență plăcută.
2. Pregătește o vestă de salvare
Chiar și dacă pescuiți la țărm, purtarea unei veste de siguranță te va face să-l știi în siguranță pe cel mic. De asemenea, o trusă de ajutor care să cuprindă plasture, dezinfectant, o foarfecă și crema de protecție solară nu ar trebui să lipsească din bagajul vostru de pescari.
3. Distrați-vă
Când mergi la pescuit cu copilul, ultimul lucru pe care ai vrea să-l faci este să pescuiești trofee sau pești de mari dimensiuni care necesită tehnici avansate. Nu pune presiune pe cel mic și lasă-l să prindă pești de diferite dimensiuni.
4. Catch and release
Când îți duci copilul la pescuit, învață-l despre importanța conservării și a empatiei. Practicați catch an release (capturarea și eliberarea) – o practică cunoscută și aplicată pentru pentru conservarea diferitelor specii. În acest timp, îi poți explica de ce este nevoie să protejăm natura și animalele și cum anume putem face asta.
5.“Tati, m-am plictisit!”
În special pentru un pescar tânăr și fără experiență, pescuitul poate să fie dezamăgitor. Dacă s-a plictisit de pescuit, propune-i alte activități distractive cum ar fi căutarea de pietre sau de râme.
Dacă ai nevoie și de alte idei pentru a-ți petrece timpul cu cel mic, te invităm să citești acest articol. Pescuitul împreună cu copilul tău nu trebuie să fie atât de stresant. Amintește-ți că el vrea doar să petreacă timp alături de tine, alergând pe afară și explorând frumusețea pe care natura o are de oferit.
Ai fost la pescuit cu copilul tău? Dacă da, spune-ne într-un comentariu cum a fost experiența voastră.