Florentina Ion, CEO & Founder Editura Didactica Publishing House: “Lectura este extrem de importantă încă din primele luni de viață. Există studii care arată că dacă li se citește copiilor în primele luni de viață, vocabularul lor va fi cu 10-20% mai dezvoltat”.

Despre cărțile moderne

Subiectele abordate în cărțile de astăzi sunt diferite de cele cu care am crescut noi pentru că cei mici nu mai vor să trăiască în trecut. Cei mici vor să citească despre probleme actuale cu care ei se confruntă.

Din acest motiv, cărțile editurii DPH sunt atente la nevoile părinților și abordează diverse teme de actualitate: emoții, boli, dizabilități, bullying și altele.

Cum îi stimulezi să îndrăgească lectura

  • Depinde de momentul în care îi citești cartea, dacă îi aduce o plusvaloare copilului
  • Cărțile pot fi citite împreună, de ambii părinți într-un role play care să facă cititul mai atractiv
  • Mergi cu copiii în librării sau târguri de carte
  • Cărțile ar trebui să fie însoțite de ilustrații

Important de menționat este să nu forțăm copiii să citească sau să nu le citim dacă nu vor. Dacă un copil refuză o anumită carte într-un anumit moment, nu înseamnă că nu o va citi cândva. Înseamnă că în acel moment nu a găsit-o relevantă pentru el.

Te-am făcut curios și vrei să afli cum să-ți motivezi copilul să citească mai mult? A doua zi din cadrul evenimentului Modern Family Challenges ediția 4 poate fi urmărită integral pe pagina de Facebook. Pe lângă lectură, invitații au vorbit și despre rolul tatălui și siguranța copilului. Acest eveniment a fost sprijinit de Didactica Publishing House.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here