1200 de elevi din 10 școli ale sectorului 3 vor beneficia de ore de educație rutieră prin programul România în Siguranță

Începând cu 4 octombrie, copiii din clasele a III-a și a IV-a din 10 școli ale sectorului 3 vor beneficia de ore de educație rutieră, inițiate de Asociația EDIT, în parteneriat cu Primăria Sectorului 3. Cele 10 școli în care se vor ține cursurile sunt:

  • Școala nr.116
  • Școala nr. 112
  • Școala Nicolae Labiș
  • Școala nr. 81
  • Școala Nr. 54
  • Școala Nr. 149
  • Școala Nr. 92
  • Liceul Teoretic Nichita Stănescu
  • Școala Nr. 20
  • Școala Nr. 88

Programul România în Siguranță

România în Siguranță este un program național de educație. Acesta urmărește instruirea și informarea copiilor, tinerilor și adulților în ceea ce privește educația pentru siguranță. Scopul său este să ajungă, cu lecții de educație rutieră și prim-ajutor, la 5.000 de elevi din București și din țară, până la sfârșitul anului, și la peste 500.000 de copii și adolescenți, în următorii trei ani. Pe lângă acestea, programul include și cursuri de conducere defensivă pentru tinerii șoferi și cursuri de formare pentru cadre didactice și pentru polițiști din toată țara.

Iată ce spune președintele asociației:

„În cadrul orei de educație rutieră la școală, ne-am propus ca, în 50 de minute de curs, prin intermediul unui formator specializat la Facultatea de Psihologie și Științele Educației și al unui agent de poliție, să utilizăm metodele de educație non-formală pentru a transmite cele mai utile mesaje privind siguranța participanților la trafic.”, declară Liviu Zorilă, președintele Asociației EDIT.

 

Ai nevoie de mai multe informații despre scaunul copilului în mașină? Îți recomandăm să citești acest articol.

Inițiativa Programului România aparține Asociației pentru Educație, Dezvoltarea și Implicarea Tineretului (EDIT), în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă (DDD). Partenerii programului: Poliția Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Generali România și Swarco. Partenerul de mobilitate care asigură deplasarea formatorilor în școli este Sixt Group Romania.

Beneficiarii proiectului

Asociația EDIT este o organizație neguvernamentală care dezvoltă proiecte pe teme de educație rutieră, educație pentru situații de urgență și prim-ajutor. În prezent, proiectul asociației „Ora de Educație Rutieră”, dedicat copiilor de la grădiniță, gimnaziu și adolescenților de la liceu, a ajuns la peste 125.000 de beneficiari (elevi din învățământul preșcolar, școlar și liceal, inclusiv la cadre didactice și părinți – pentru toți participanții la trafic).

În 2020, Asociația EDIT a lansat prima campanie online de educație pentru prim-ajutor #LeapșaPentruViață, cu peste 1,5 milioane de vizualizări, în parteneriat cu Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU). Mai multe detalii despre activitatea asociației pe româniaînsiguranță.ro.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here