Să fii părinte vine la pachet cu multe emoții, dar și griji. Iar siguranța nou-născutului este una dintre principalele sarcini și preocupări cu care ne vom confrunta.

Când vorbim despre siguranța nou-născutului, sunt 3 situații la care ne referim și sunt importante de luat în considerare:

  • Siguranța nou-născutului acasă
  • Siguranța bebelușului în drumul de acasă spre alte destinații
  • Și siguranța atunci când îl deplasăm cu ajutorul unui cărucior

Siguranța nou-născutului acasă

A sosit momentul mult așteptat, când aducem acasă copilul de la maternitate. Care să-i fie temperatura adecvată din cameră? Cum să-l transporți de la spital spre casă? Sau unde să-i amplasezi pătuțul? Acestea sunt doar câteva dintre sutele de întrebări cărora le căutăm răspunsul în dorința de a-l păstra pe cel mic în siguranță.

Când am povestit despre puericultură și sănătatea copilului în primul an de viață, spuneam că există câteva aspecte de care să ții cont:

  • Temperatura din cameră să nu depășească 22 grade Celsius.
  • Pătuțul copilului trebuie să aibă o saltea perfect orizontală.
  • Materialele din care este realizată salteaua trebuie să permită o bună izolare termică.
  • Sistemele de încălzire trebuie să aibă o ventilație foarte bună, pentru a nu exista riscul unei intoxicații cu monoxid de carbon.

Un alt lucru pe care trebuie să-l iei în calcul când vorbim despre siguranța nou-născutului este pregătirea cu anumite echipamente care să fie la îndemână pentru situații neprevăzute. Te invităm să descoperi care sunt aceste obiecte în cursul DAD TO BE Academy

Mai târziu, când bebe începe să crească și să facă primii pași, va trebui să pregătești mai temeinic terenul dintre cei patru pereți, cum ar fi:

  • Să te asiguri că nu există jucării de dimensiuni mici pe care cel mic le poate înghiți.
  • Să te asiguri că nu are acces la șuruburi sau alte ustensile pe care le-ai folosi în casă.
  • Dacă aveți un animal de companie, timpul petrecut cu animalul de casă să se facă sub supravegherea unui adult.

Siguranța copiilor în transportul cu mașina

Știm. Abia aștepți să ieșiți în lume, să-l duci la bunici sau să călătoriți împreună. Însă, în primele luni de viață, drumurile cu mașina ar trebui să fie scurte, să nu depășească o jumătate de oră. După vârsta de șase luni, se fac pauze o dată la două ore. Să fim serioși, nici nouă, adulților, nu ne face plăcere să petrecem atât de mult timp în șezut.

  • Întotdeauna, fără niciun fel de scuză, copilul se transportă în dispozitivul special. 
  • Dispozitivul special se numește scoică.
  • Scoica trebuie să fie compatibilă cu autovehicului pe care-l aveți.
  • Instalarea scoicii se face în spatele scaunului pasagerului din dreapta.

Mai multe informații despre cum să faci călătorii în siguranță, te invităm, să citești aici

Din păcate, România este pe primele locuri în privința decesului și accidentării grave la copii. Pentru asta, Centrul de Siguranță Auto Copii, prin cursurile pe care le organizează, își propune educarea părinților în ceea ce privește folosirea corectă a scuanului auto, importanța conduitei preventive și multe alte.

Câteva dintre acțiunile demarate de Centrul de Siguranță Auto Copii sunt:

  • Au un număr de scoici pe care îl împrumută gratuit viitorilor părinți pentru a asigura transportul în siguranță al copilului de la maternitate spre casă.
  • Proiectul rabla oferă vouchere de reducere în schimbul scaunelor auto vechi, pentru achiziționarea de scaune auto noi pentru copii.
  • Testează și instalează scaunele pe mașină, asigurându-se că sunt compatibile cu vârsta, înălțimea și greutatea celui mic.

Acum poți afla mai multe despre siguranța nou-născutului, dar și cum să alegi scaunul potrivit pentru copilul tău din modulul dedicat din cursul DAD TO BE Academy – Siguranța nou-născutului acasă și în timpul călătoriilor, susținut de Dr. Alice Dona Mitu, medic specialist și expert Siguranță Auto Copii

Structură curs DAD TO BE Academy

Cursul video DAD TO BE ACADEMY cuprinde 7 module susținute de specialiști, pe cele mai importante subiecte de parenting, toate dedicate și adaptate nevoilor tale!

Cumpără cursul acum și beneficiezi de preț preferențial: 249 lei în loc de 349 lei folosind codul #FORDADS.

BONUS: La achiziționarea cursului primești gratuit un kit de start, care conține produse și materiale promoționale de la partenerii evenimentului: Pampers, NUK, Editura Didactica Publishing House etc.

Ai așteptat nouă luni ca puiul de om să vină pe lume, așa că trebuie să ai grijă să conduci prudent și să transporți nou-născutul în siguranță. Iar cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru siguranța copilului tău este să începi să te informezi și să te pregătești ACUM pentru noul statut.

_____
Sursă poză de copertă: Ross Helen, Canva

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.