Contribuie și tu la cercetarea privind modelul paternității în Rpmânia – „Studiu privind transmiterea generaţională a modelului patern”.
Este dificil să descrii modul în care un tată își poate ajuta copilul în mod specific, sau cum un bărbat se formează ca tată, deși cu toții avem o idee despre cum funcționează un tată sau cum se face el prezent în viața copiilor săi. Tradițional, rolul patern a fost prezentat într-o manieră simplificată, mai degrabă ca un construct social, cum avem de exemplu în figura tatălui moral sau al celui care își întreține familia. Contemporan, tendința este ca paternitatea să fie definită mai degrabă ca un stil de parenting sexual neutru, bazat pe o conexiune mai degrabă culturală decȃt biologică. Apare astfel nevoia de a cerceta experiența paternității mai degrabă în ceea ce are ea specific, subiectiv, conectată cu masculinitatea și formarea generațională a modelului patern.
Pavel Grigore, Psiholog, face o cercetare prin care încearcă să adune date despre experiențele taților români și să verifice dacă se poate vorbi despre o formare generațională a unui model al paternității.
De aceea, dacă vrei să ajuți, completează chestionarul pe care îl găsești accesând linkul acesta: https://tinyurl.com/525jckz5 .
Trebuie să știi că ajutorul tău este foarte important, pentru că tații tind să fie părinții invizibili în cercetări, în prim-plan fiind mai degrabă informațiile și cercetările despre maternitate și maternaj.
Poza: Freepik