Tabere Aktivi in natura

Esti in cautare de proiecte si tabere care sa ofere copiilor o experienta unica in natura? Descopera Taberele AKTIVI in natura 2023!

LOCUL DE DESFĂȘURARE: TABĂRA AKTIVI ÎN NATURĂ este organizată de Clubul Copiilor Aktivi (Asociația CS AKTIV RM VALCEA) și a ajuns la cea de-a VIII-a editie. Tabăra de corturi este amplasată în localitatea Costești, jud Vâlcea (la 30 min/cca 32 km de Rm Vâlcea), în imediata vecinătate a Parcului Național Buila-Vânturarița.

Timp de maxim 6 zile (5 nopti) copiii vor dormi în corturi și vor participa “aktiv” la activități în natură, lucrând în echipă și făcând sport.

SCOP: Tabăra de supraviețuire în natură, la cort, de inițiere în Orientare și drumeții montane în Parcul Național Buila Vânturarița. Pe lângă orientare și drumeții, dimineața ne vom înviora cu Yoga sau Pilates for kids.

Activitățile sportive vor fi susținute și de ateliere de creație (utilizând resurse naturale din zonă: lemn, piatra, lut), jocuri de echipă, ateliere de cusut și țesut la gherghef, ateliere de olărit și morărit, ateliere despre gastronomia satului (cum se fac cozonacii, brânza, dar untul?), ture de cățărat, vizite la Muzeul Trovanților și Peștera Urșilor sau Peștera Muierii de la Baia de Fier, ateliere de ecologie, vânătoare de comori, ateliere despre constelații, foc de tabara, cules de plante medicinale, cules de fructe și legume și multe alte activități, toate aktive și în mijlocul naturii.

În tabără punem accent pe autodepășire, ieșire din zona de confort, având sprijinul echipei organizatorice! Comunicarea se va face atât în limba română, cât și în limba engleză, deoarece în unele serii, printre traineri se numără și voluntari străini.

Întrucât vom avea mai multe serii de tabără, unele dintre activitățile enumerate mai sus vor fi împărțite între seriile de tabără, în functie de cât de limitați vom fi de timp și de vreme.

 

CALENDAR Tabere Aktivi in natura 2023

Tabara de Corturi AKTIVI ÎN NATURĂ*

Costești, Vâlcea

17-22 IUNIE                 CAMP & BE CHAMP 1.0

24-29 IUNIE                 CAMP&BE CHAMP 2.0

11-16 IULIE                  CAMP & BE CHAMP 3.0

20-23 IULIE                   KIDS & PARENTS

27-30 IULIE                  KIDS & PARENTS

1-6 AUGUST                CAMP & BE CHAMP 4.0

8-13 AUGUST              CAMP & BE CHAMP 5.0

 

INSCRIERE Tabara Aktivi in natura

Formular online https://forms.gle/Fp37HP4jKEC9xi1A7. La înscrierea confirmată prin plată integrală până pe 25 aprilie, se aplică un discount de 10%.

Oana Mesea, inițiatoarea și coordonatoarea taberei:

Acum 7 ani când am început Clubul Copiilor Aktivi mi-am propus ca vară de vară să îi provoc pe copii în tabere altfel, pline de activități în natură. Am ales cortul pentru ca experiența este unică, pentru că puțini dintre copii merg cu părinții cu cortul, pentru că este distractiv și fac multă mișcare!

Tabăra de la Costești a crescut an de an, logistica asemeni! Avem și 3 corturi de Glamping și un perimetru de aproximativ 9000 mp simplu si sigur: perimetrul este împrejmuit (no wild animals allowed), corturile le montăm împreună în livada din spate, avem grădină de zarzavat, solar și pomi fructiferi. Noi punem la dispoziție corturile și saltele, participanții aduc sacul de dormit. Mâncarea este pe principiul eat local (catering de la un restaurant local și gătit împreună). Punem masa și strangem vasele împreună, învățăm să ne gospodărim autonom.

Chiar dacă suntem cu cortul, am transformat grajdul lui tataie Ilie în grup sanitar și pe cuvânt că a ieșit pe cinste! (avem apă caldă și intimitate)

În casa bunicilor, sus-tot-mai sus, am amenajat o mansardă open space, să fie (în caz de vreme nefavorabilă)! Atunci cand exista haine potrivite, nu exista vreme nepotrivita!

Relaxarea și joaca sunt la ele acasă: hamac, leagăn, trambulină, tir cu arcul, tinta, fotbal, badminton, orientare, bicicletă, drumetii, plaja la râu!”

Imagini privind logistica din #tabaradecorturi gasiti aici https://www.facebook.com/media/set/?set=a.793404578019464&type=3 , iar fotografii de la activitati aici https://www.facebook.com/media/set/?set=a.798042567555665&type=3  si de la ultima tabara KIds&Parents aici https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1030032174356702&type=3

 

CONTACT: 0745.45.47.61 – Oana Mesea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.