5 lucruri esențiale pentru un tată ocupat!

Tati, ești într-o goană continuă și mereu contracronometru? Da, știm… activități de birou, deadline-uri, întâlniri de afaceri, trafic, îngrijirea copiilor, cumpărături, vizite la pediatru, ședințe cu părinții, joacă și iar joacă etc. Și, toate acestea, probabil, însoțite de nopți nedormite sau prost dormite.

În ziua de azi, din cauza vieții aglomerate pe care o ducem, riscăm mult prea ușor să ne îndepărtăm de familie, care ar trebui să fie principala prioritate. Fără excepție, zi de zi. Dar nici să ”încetinim” ritmul nu pare un plan realist. Ce e de facut? Iată câteva sugestii:

Menține-te în formă!

Să fii un tată bun într-o lume aglomerată necesită muultă energie!  Deci, e foarte important să avem grijă de noi înșine. Alege să faci sport. Asta te vor ajuta să fii mai productiv la locul de muncă și să ai  dispoziție bună când ajungi acasă.

Recunoaște că nu le poți face pe toate!

Odată ce vei conștientiza acest lucru, te vei debarasa de multe probleme și griji inutile. În plus,  vei reuși să îți faci timp și pentru tine însuți, ceea ce este foarte important. Uneori trebuie să spui „nu” unui lucru bun, pentru a putea spune „da” celui mai bun lucru. E o bătălie continuă, cu prioritizare constantă și reevaluarea modului în care faci acest lucru.

Fii cu adevărat prezent atunci când ești cu copilul tău!

Savurează fiecare moment pe care îl ai cu fiecare dintre copiii tăi, chiar și pe perioade scurte de timp. Când ești cu ei, nu lăsa pe nimeni și nimic să-ți distragă atenția. Jucați-vă! Trântiți-vă! Faceți ceva activ împreună!

Investește în copil chiar și atunci când nu ești cu el!

Da, asta presupune un pic de timp în plus, însă copilul are un singur tată și sigur poți face rost de câteva minute pe săptămână pentru a scrie un mesaj pentru fiecare dintre copiii tăi. Notează ceva special pe care copilul l-a făcut în acea săptămâna, un cuvânt de încurajare sau, pur și simplu: „Te iubesc”. Apoi ascunde notițele și lasă-i pe copiii să le ”descopere”. Va o încăntare!!

Rămâi conectat spiritual!  

Să te menții în formă fizică este un lucru, dar poate fi chiar mai important să rămâni conectat spiritual și emoțional. Acolo găsim scopul intern și motivația zilnică de a trăi din prioritățile noastre și de a le urma prin acțiuni concrete. Pentru oamenii de credință, aceasta poate însemna rugăciune. Însă există și altfel de modalități de a rămâne centrat sau echilibrat.

***

Dacă ești tată ocupat, este OK! Însă nu uita să faci un pas înapoi, să respiri, să râzi și să vezi partea plină a paharului. Încearcă să ții legătura și cu alți tătici. Împreună, noi – bărbații – nu numai că reușim să supraviețuim, dar ne putem dezvolta chiar și cu un stil de viață aglomerat. 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.