5 sfaturi practice sa-ti motivezi copilul sa invete limba engleza

Când vine vorba despre învățarea unei limbi străine, motivația este unul dintre cei mai importanți factori. Copiii care reușesc să aibă o atitudine pozitivă față de limba engleză vor avea șanse mai mari să continue să învețe limba atunci când învățarea acesteia devine provocatoare.

Ce stă în spatele motivației celor mici?

În principiu, există două tipuri de motivație:

  • Extrinsecă, atunci când copilul învață limba engleză cu scopul de a primi o recompensă. De exemplu, pentru a primi o notă mare la test, minute în plus pentru jocuri pe telefon etc.
  • Intrinsecă, când cel mic învață pentru că îi place să facă asta sau chiar se distrează făcând asta.

Pe termen lung, motivația intrinsecă tinde să fie cea mai eficientă formă de motivație, atunci când experiența de învățare este distractivă și interesantă pentru copil.

Vârsta ideală pentru a învăța limba engleză

Cea mai rapidă perioadă de dezvoltare cognitivă și emoțională este de la naștere și până la vârsta de 8 ani. Așadar, chiar dacă învățăm pe tot parcursul vieții, viteza și ușurința cu care facem asta în copilărie nu pot fi egalate mai târziu. Dacă un adult trebuie să se organizeze și să trateze cu maximă seriozitate fiecare lecție în parte, mintea preșcolarilor „absoarbe” informația în mod natural, fără a face eforturi.

Având în vedere că învățarea unei limbi străine este un proces de lungă durată, este în beneficiul copilului să înceapă să învețe limba engleză de mic, când învățatul i se pare a fi un joc pe care trebuie să-l descifreze.

Cum îți motivezi copilul să învețe limba engleză?

Ca orice altă abilitate, cum este cititul de exemplu, motivația copiilor poate fi încurajată și îmbunătățită. Iată câteva sfaturi prin care poți face asta:

1.   Organizează activități de învățare interesante și distractive pentru copii

Copiilor le place în mod natural să se joace. Așadar, oferă-i copilului tău șansa de a-și explora interesele și jocurile preferate în limba engleză.

Orice activitate lingvistică pe care o faceți acasă, dar care este distractivă, îi va atrage atenția și-l va determina să-și dezvolte abilitățile de limba engleză.

Încercați jocuri de cărți de tipul „Memory” , „Simon says”, „I spy with my little eyes…” sau diverse alte jocuri captivante pentru vârsta copilului tău.

2.   Amintește-ți de puterea exemplului personal

Fii tu însuți entuziasmat de limba engleză. Dacă cel mic te vede citind, ascultând podcasturi sau vorbind engleză, va fi inspirat să facă același lucru.

Puteți începe cu citirea poveștilor dinainte de culcare în limba engleză. Astfel, copilul va asocia învățarea involuntară cu momentele frumoase petrecute alături de tine.

La fel ca și în alte activități, este important să petreci timp cu cel mic când învață limba engleză pentru a-i arăta că îl susții.

3.   Urmărește personalitatea și interesele copilului tău

Când sugerezi diferite activități prin care cel mic să-și practice limba engleză, îți recomandăm să ai în vedere personalitatea și interesele sale.

De exemplu, copiilor energici le place să joace jocuri de acțiune, în timp ce copiii mai liniștiți vor prefera jocurile de cărți. Unora le place să se uite la diagrame și imagini, altora le place să experiemnteze și să creeze în mod activ.

4.   Alege activități în limba engleză pe care le poate finaliza cu succes

Poți transforma fiecare zi într-una de învățare, dacă procedezi corect. Ori de câte ori ai ocazia, încurajează-l să exploreze lumea din jur, să adreseze întrebări și să facă conexiuni. Ajută-l să categorizeze, să clasifice și să gândească critic ceea ce vede și trăiește.

Este important să alegi activități de învățare în funcție de nivelul copilului tău. Dacă o activitate este mult prea ușoară sau prea dificilă, poate fi demoralizantă și frustrantă pentru copii.

La final, copiii au nevoie de încurajare continuă cu privire la performanțele lor pentru a simți că progresează.

Nu uita, succesul creează motivația.

5.   Înscrie-l la cursuri de engleză pentru copii

Când copiii învață alături de alți copii, în cadrul unor cursuri organizate și interactive, aceștia se simt motivați să persevereze. Mai mult decât atât, după ce vor lega prietenii cu colegii de la cursuri, copiii vor aștepta cu drag și entuziasm orele de engleză, chiar dacă acestea se desfășoară online.

O astfel de oportunitate este oferită de echipa Flying Colours cu ajutorul profesorilor dedicați și entuziaști care îmbină teoria cu cele mai moderne metode de învățare a limbii engleze pentru cursanți de toate vârstele, începând cu 4 ani.

Motivația copilului de a învăța limba engleză se poate realiza destul de ușor, cu pași mici dar semnificativi. Însă, dacă îți dorești ca pe lângă dezvoltarea vocabularului, copilul să-și dezvolte și abilitatea de a avea răbdare, de a se automotiva și persevera, alege cursurile Flying Colours.

Recunoașterea calității Flying Colours este dată de promovarea 100% la examenele Cambridge. Și, așa cum spuneam și la punctul patru, succesul creează motivația, îți amintești?

 

_____
Sursă poză de copertă: Pressfoto, Freepik.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.