Daca, intr-o zi, cel mic vine la voi si intreaba: „Tati, ce inseamna o poezie?”. Ce i-ati raspunde? Greu, nu-i asa?

Cartea Copiilor vine in sprijinul vostru, lansand „Acesta e un poem care vindeca pestii”, de Jean-Pierre Siméon, cu ilustratii de Olivier Tallec – o carte-manifest ce explica pe intelesul celor mici ce este aceea o poezie. Prin intermediul acestei povesti, ii puteti introduce pe cei mici in lumea poeziei, dezvaluindu-le puterea si magia unui poem.

Acesta e un poem care vindeca pestii - COPERTA

Ca sa-l vindece de plictiseala pe Léon, pestisorul sau rosu, Arthur trebuie sa-i spuna un poem. Dar exista oare cineva pe lume in stare sa-i explice lui Arthur ce-i acela un poem? Bunicii, brutareasa, vanzatorul de biciclete, canarul – toti au cate un raspuns. Si toate sunt diferite. Un poem pare a fi ceva foarte misterios si poate sa se nasca din cele mai neinsemnate lucruri, daca stim sa privim dincolo de aparente si de locurile comune. Poate ca poezia e singurul mod in care putem vedea lumea asa cum este cu adevarat.

Un poem e atunci cand iubesti 
si parca ai inghitit o bucatica de cer. 
E atunci cand mananci paine calda 
si iti mai ramane. 
Un poem intoarce cuvintele pe dos 
si hop! lumea e noua.” (Fragment)

Jean-Pierre Siméon, autorul cartii, este poet, romancier, dramaturg si critic literar. Este autorul a numeroase volume de poezie, romane, carti pentru copii si piese de teatru. A scris si eseuri despre importanta literaturii si a poeziei, unul dintre cele mai cunoscute fiind „Poezia va salva lumea” (La poésie sauvera le monde, 2015). A fost director artistic al festivalului Primavara poetilor (Printemps des poètes) intre 2001 si 2017. A primit numeroase premii in Franta (printre care premiul Antonin Artaud in 1984 si premiul Guillaume Apollinaire in 1994), dar si in multe tari europene, inclusiv in Romania (premiul Festivalului International „Lucian Blaga” in 2010, la Cluj-Napoca). Alaturi de poetul Dinu Flamand a participat la una dintre intalnirile literare desfasurate sub titulatura A deux, c’est mieux la Institutul Cultural Roman din Paris. Din 2014, este presedintele juriului premiului Apollinaire.

Olivier Tallec este un artist multipremiat, absolvent al Scolii Superioare de Arta din Paris. A colaborat cu unii dintre cei mai valorosi scritori francezi contemporani si a ilustrat peste 50 de carti pentru copii.

Cartea „Acesta e un poem care vindeca pestii” este recomandata copiilor intre 3 si 8 ani si este disponibila pe site-ul editurii Cartea Copiilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.