Titlu: Prietena mea, Albina

Autor: Alison Jay

Traducere: Laura Frunza

An: 2018

Editura: Cartemma

O prietenie intre o albina si o fetita? Da, se poate! ­čÖé In cartea ÔÇťPrietena mea, AlbinaÔÇŁ, scrisa de Alison Joy, o fetita pe nume Daisy se imprieteneste cu o albina suflata de o pala de vant in camera ei. Si desi initial nu se prevedea sa se infiripe o relatie intre cele 2 specii, autorul prezinta o prietenie care in realitate ar fi imposibila, dar care prinde contur in poveste. Si care reuseste, datorita puterii lui IMPREUNA, sa aduca schimbari in tot orasul si arata cum vietatile si oamenii pot coexista si chiar conlucra impreuna.

Albina este implicata in toate activitatile zilnice ale fetitei: de la jocuri in aer liber, activitati sportive si alte momente speciale, iar timpul petrecut impreuna pare a fi extraordinar. Cu toate acestea albina viseaza la pajistile cu flori, pline de dulceata si frumos mirositoare de pe campii si tanjeste sa fie din nou acolo. Daisy vrea sa o ajute si in felul acesta reuseste sa aduca si o pata de culoare in oraselul ei, care devine astfel mai prietenos cu insectele. Dupa ce fac o calatorie care se dovedeste a fi foarte productiva ÔÇô au adunat mii de seminte de flori dintre cele mai speciale si adorate de albina, cele doua prietene se intorc acasa si imprastie peste oras aceste seminte in speranta ca macar o parte se vor prinde si vor colora orasul. Primavara a venit cu 2 momente importante: reintoarcerea albinei dar si cu o verdeata si o priveliste nemaipomenita in tot orasul. Culori de toate felurile, imbibate cu un miros dulce, au transformat orasul rece si sumbru si l-au facut mai prietenos si mai colorat. Iar prietenia dintre albina si fetita a fost stimulul care a facut posibil acest lucru.

Cartea ÔÇťPrietena mea, AlbinaÔÇŁ, se incheie cu un indemn pentu toti copiii si parintii acestora: ÔÇťAlbinele au nevoie de tineÔÇŁ si cateva informatii despre albine si florile lor preferate. Dar si cu o atentionare care te aduce la realitate: ÔÇťNu incerca sa atingi sau sa prinzi o albina ÔÇô s-ar putea sa te intepe!ÔÇŁ.

Povestea  este potrivita atat pentru toddleri, care vor rasfoi cu interes fiecare pagina colorata intens, cat si pentru copii mai mari intrucat prezinta informatii interesante si reale despre viata albinelor.

Spor la citit!

 

*XO, XO, Sofia Frunza, editor Moderndads.ro & ModernMom

** Sursa poza: Editura Cartemma

LĂSAȚI UN MESAJ

V─â rug─âm s─â introduce╚Ťi comentariul dvs.!
Introduce╚Ťi aici numele dvs.