Glasul copilariei

Vești bune la început de an pentru Teatrul Ion Creangă, dar și pentru spectatorii săi: după 15 ani, ne-am întors acasă, în Sala Mare din Str. Piața Amzei nr. 13! Noul spațiu îi așteaptă pe copii, părinți și bunici să se bucure de spectacolele din repertoriul TIC ca până acum, cu același entuziasm și aceeași deschidere.

Copiii mai mari (+6 ani, TICJUNIOR) vor putea vedea aici mai multe spectacole, printre care și „TILL”, pe 20 ianuarie, din a cărui distribuție face parte și îndrăgita noastră actriță, Alexandrina Halic.

Veștile bune de început de an continuă. Luna ianuarie se va încheia în stil festiv, deoarece sărbătorim cea de-a X-a ediție a evenimentului „TIC PITIC – Zilele Small Size“. Destinat copiilor cu vârsta între câteva 6 luni și 6 ani, evenimentul va fi organizat între 26 și 28 ianuarie, se va desfășura atât la Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23), cât și la Sala Mare, și va aduce pe aceeași scenă trupe și companii de teatru din străinătate.

„TIC PITIC – Zilele Small Size“

Conceptul „TIC PITIC – Zilele Small Size“ este construit în jurul ideii de a oferi „timp și spațiu pentru cei mici” și de a fi împreună prin cea mai frumoasă dintre manifestările artistice, teatrul, dar și prin activități complementare acestuia.

Aflați mai multe detalii despre spectacolele și evenimentele din luna ianuarie accesând site-ul Teatrului – www.teatrulioncreanga.ro!

 

PROGRAM IANUARIE 2024

Visul unei nopți de vară (6+)
13.01, ora 11:00 & 18:00; 21.01, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

„Visul unei nopți de vară” este cea mai montată comedie a lui Shakespeare. În text, lumea realului și cea a fantasticului se întâlnesc într-o poveste despre tinerețe și iubire. Cele două forțe ale naturii – Titania și Oberon, se află într-un conflict pentru putere. Cauzele acestei confruntări se vor răsfrânge și asupra muritorilor naivi și îndrăgostiți. Și pentru că acest lucru nu era suficient, Puck – un personaj pe care cu siguranță îl veți îndrăgi, va unelti impotriva tuturor pentru a crea un spectacol cum n-ați mai întâlnit. Atat de frumos va fi încât va părea ca un vis. În plus, familia meșterilor cu talent actoricesc va fi prezentă pentru a aduce zâmbetul pe buze și celor mai morocănoși spectatori.

Glasul copilăriei (6+)
14.01, ora 11.00,
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23) 

Pentru cum arătăm și cine suntem nu avem nici o vină. Ar fi bine să învățăm să ne iubim așa cum suntem, indiferent de vârsta pe care am avea-o, pentru că astfel de temeri au și adulții, nu doar copiii. Eva, fetița din „Glasul copilăriei“, nu vrea să mai iasă din casă din această cauză: frica de a nu fi arătată cu degetul. Noroc că prietenii care o însoțesc în fiecare zi la școală sunt alături de ea și o încurajează să facă numai bine.

Păcală și Tândală (3-6)
19.01, ora 18:00, Sala Mare
(Str. Piața Amzei nr. 13)

Unele povești sfidează timpul și, odată cu trecerea lui, devin mai puternice și mai pline de miez. Întâmplările fraților Păcală și Tândală sunt un exemplu. Spectacolul pus în scenă de Teatrul Ion Creangă are la bază un scenariu original, inspirat din mai multe texte populare, dar care aduce elemente noi, din actualitate. Copiii vor râde la schimbul de replici dintre personaje, se vor implica în aventurile lor și, nu în ultimul rând, vor învăța că obstacolele sunt mai ușor și chiar mai distractiv de trecut în doi.

Till (6+)
20.01, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13)

Cine este Till? Un personaj cum n-ați mai auzit ori văzut. Se spune că s-ar fi născut acum patru sute de ani, dar nu se știe nimic exact. Curios despre el este că, de atunci și până acum, a rămas tot copil. Și, tot de atunci și până acum, cutreieră întreaga lume. Uneori își face prieteni, alteori face năzbâtii și îi păcălește pe toți pe care îi întâlnește. Este înțelept și, de aceea, nu ai cum să anticipezi ce urmează să facă. Aventura sa este fascinantă, iar la final ne învață că orice copil poate să fie Till. Te-am convins să-l cunoști?

Jack și vrejul de fasole (5+)
21.01, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13) 

Dacă ar ști Jack spre ce tărâmuri fantastice îl vor duce niște banale boabe de fasole… De-abia așteptăm să descoperiți și voi acest spațiu magic! Jack ne învață că inocența nu înseamnă neapărat naivitate, așa cum tot auzim spunându-se, ci, dimpotrivă, înseamnă forță și curaj. Iată două arme suficient de puternice cu care putem îmblânzi lumea din jur!

Aventurile lui Săgeată (6+)
30.01, ora 18:00, Sala Mare (Str. Piața Amzei nr. 13) 

Personajul Săgeată este o minge dezumflată și abandonată de către proprietarul său. Singur și lipsit de utilitatea pentru care era cândva prețuit, el își dă seama că viața lui nu se poate termina în acest punct. Trebuie să îl revadă pe cel căruia i-a aparținut! În peripețiile sale, Săgeată va descoperi ,,universul’’ parcului, un univers vast, plin de mituri și legende, care nu ne este accesibil nouă, oamenilor. Va realiza cât de importanți sunt prietenii și de ce încrederea în cei apropiați îți poate schimba destinul. Însă, probabil, cel mai important aspect pe care îl va conștientiza este valoarea celei de-a doua șanse, dar și eforturile pe care aceasta le presupune. Un nou început nu este posibil fără schimbare, iar schimbarea necesită hotărâre, ceea ce eroul nostru are din plin.

 

Descoperă mai multe:

www.teatrulioncreanga.ro

→ Facebook.com/TeatrulIonCreanga

→ Instagram.com/TeatrulIonCreanga

→ Youtube.com/TeatrulIonCreanga

→ Casa de Bilete – tel. 0767 934 374

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.