Vara este momentul perfect pentru a crea amintiri de neuitat alături de copiii tăi. Dacă te întrebi cum poți să le oferi copiilor tăi o vară plină de aventură și învățare, îți sugerăm să te gândești la înscrierea lor într-o școală de vară. 

În acest articol, vom sublinia beneficiile pe care le oferă școlile de vară copiilor și vei primi și recomandări cu cele mai cool școli de vară (în opinia noastră).

Beneficiile școlilor de vară

  1. Descoperirea pasiunilor și intereselor copiilor. Fie că este vorba despre artă, sport, tehnologie sau aventură în aer liber, există o gamă largă de activități din care copiii pot alege.
  2. Îmbunătățirea abilităților sociale. Interacțiunea cu alți copii de vârsta lor și colaborarea în cadrul activităților de grup îi va ajuta să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare, să învețe să lucreze în echipă și să-și dezvolte încrederea în sine. 
  3. Consolidarea învățăturilor și pregătirea pentru noul an școlar. Această continuitate în învățare îi ajută să nu uite ceea ce au învățat și să se adapteze mai ușor la cerințele academice din anul următor. Ca tată, poți să discuți cu copiii despre experiențele lor din școală și să-i susții să-și aplice cunoștințele în activitățile cotidiene.
  4. Petreci și tu timp de calitate cu ei. Poți să-i încurajezi să-ți povestească despre experiențele lor din școala de vară, să discutați despre activitățile pe care le-au făcut și despre ceea ce au învățat. 

Recomandări școli de vară pentru 2023

1. Life is cool

Indiferent dacă ne referim la cursurile tradiționale, taberele urbane desfășurate zilnic în București – TITAN sau AVIAȚIEI, taberele MAGICOOL de la munte sau mini-taberele din apropierea Bucureștiului, toate acestea au fost create pentru a demonstra că fiecare dintre noi deține un potențial imens, rezultat dintr-o combinație unică de inteligențe. Descoperă  aici toate programele pe care le-a pregătit Life is cool pentru vara anului 2023.

2. English Kids Academy

Surprinde-ți copilul cu o aventură lingvistică în timpul vacanței la cursurile de vară de la English Kids Academy! Începând de acum, înscrierile sunt deschise pentru copiii dornici să-și îmbunătățească abilitățile de limbă engleză. Echipa a pregătit programe pline de creativitate, teme captivante și profesori cu zâmbetul pe buze. Fiecare lecție va aduce o doză generoasă de distracție și va alimenta curiozitatea copiilor, în timp ce vor avea ocazia să lege prietenii noi. Experiența de neuitat se va desfășura în intervalul 26 iunie – 2 septembrie. Mai multe informații aici.

3. Idei de școli de vară la munte:

  • Tabără de vară în Munții Leaota 9-14 iulie 2023: Trimite-l pe cel mic alături de Tabere și Circuite să se bucure de activitățile propuse în aer liber în natură, la poalele Colților Ghimbavului, o oază de liniște în inima munților, în compania unei echipe tinere și pline de entuziasm. 
  • Tabere la munte organizate de Didacto. Acestea se vor desfășura în locații diferite în județul Cluj, Sibiu respectiv în județul Argeș. Taberele de vară la munte de vară reprezintă un program educațional în care elevii din clasele V – VIII vor avea ocazia să învețe și să exerseze limba germană prin metode non-formale, alături de alți participanți de vârstă și nivel lingvistic apropiat. 
  • Sun Adventure. Se preocupă ca fiecare copil să poată practica activitățile preferate, precum mountain-bike, escaladă, tir cu arcul, înot, trekking, adventure și drumeții montane, atât în aer liber, cât și în interior. Indiferent de vârstă și experiență, copiii vor avea oportunitatea de a petrece timp de calitate în mijlocul naturii și de a învăța secretele muntelui. Intră pe site-ul lor pentru a vedea lista întreagă de tabere pe care le organizează.

Pentru sfârșit, ți-am pregătit o surpriză. Ce-ai zice să petreci câteva zile de relaxare în care să poți merge cu copiii, dar în același timp să ai timp și pentru tine și partenera ta? Retreat Camps are soluția pentru tine.

Nu ezita să explorezi opțiunile de școli de vară disponibile și să te implici în procesul de înscriere și susținere a copiilor tăi. În acest fel, veți avea o vară plină de aventură, învățare și bucurie!

______
Sursă poză de copertă: Freepik.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.