În sfârșit, vacanța mare e aici, iar copiii se pot bucura de zile însorite, de dimineți târzii, de a nu face nimic special, dar și de tabere, vacanțe la mare, la munte sau la bunici. Cum facem loc cărților și lecturii în planul de vacanță?

E clar că au mai mult timp liber și nu au teme (cel puțin așa ar trebui să fie). Însă părinții copiilor care sunt deja la școală și-ar dori ca măcar obiceiul lecturii să rămână pe lista de activități a copilului.

Și nu orice fel de lectură, ci una de plăcere.

Cititul de plăcere are numeroase beneficii precum un grad de empatie crescut, relații mai bune cu cei din jur, reducerea simptomelor de depresie și o bunăstare generală în viață.

Cum putem să promovăm cititul de plăcere la copii? Iată doar câteva recomandări:

  • Construiți o bibliotecă acasă. Copiii care au cărți la îndemână citesc mai frecvent și mai mult;
  • Dați-le libertatea să-și aleagă propriile lecturi; astfel vor privi cititul ca pe o plăcere și nu o obligație, au șanse să citească mai mult și să înceapă să scrie ceea ce simt;
  • Frecventați o bibliotecă locală, mergeți prin librării sau la târguri de carte.
  • Organizați ore de lectură, provocări de lectură sau alte evenimente legate de cărți la școală.

Lasă-ți copilul să-și aleagă propriile lecturi de vacanță la Bookisit #10

Noi îți propunem să-l duci la primul târg de carte second-hand pentru copii și părinți din România, Bookisit, pe 25 iunie 2023, când va avea loc cea de-a 10-a ediție.

Ce vei găsi la Bookisit?

  • atmosfera veselă și relaxată;
  • familii cu copii iubitori de cărți;
  • sute, ba chiar mii de cărți bune, la prețuri mici;
  • o mulțime de ateliere și activități – ateliere de povești, joacă, de gătit, pictură pe Ipsos și chiar o piesă de teatru de păpuși, majoritatea cu participarea gratuită, dar pe bază de înscriere, găsești toate detaliile în evenimentul Bookisit#10, iar mai jos ai și afișul pregătit de organizatori pentru a nu rata nimic.

Bonus, la fiece pas găsești oameni frumoși, pasionați de cărți și lectură, gata să-ți dea cele mai inspirate recomandări.

Afiș Bookisit #10

 

Noi vă recomandăm să vă alăturați comunității create în jurul târgului Bookisit, eveniment minunat la care am participat de mai multe ori atât ca expozanți, cât și ca participanți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here