GrittyHub

De Halloween, abordăm CURAJUL, virtute de lux, la GrittyHub. La Gritty Education avem două tabere de weekend dedicate Curajului: Antifrici, Halloween Edition. Pe 21-22 octombrie, cu reluare în 28-29 Octombrie 2023. Vom avea 4 ateliere de dezvoltare personală, Halloween Party și Cinema în pijamale. Copiii de 5-10 ani pot beneficia de o experiență fantastică pentru piesa lor interioară de curaj.

Școala de Caracter a clasificat virtuțile în 6 cadrane, fiecare având în interior câteva trăsături de caracter. Noi la Gritty Education spunem: Caracterul este ce faci când nu te vede nimeni. Iar luna aceasta o dedicăm curajului, o virtute cu mai multe trăsături: grit, entuziasm, onestitate și dârzenie.

Nu putem vorbi de curaj fără a aduce în prim plan fricile. Iar copiii noștri sunt copleșiți și uneori blocați de acestea. Întuneric, păianjeni, vrăjitori, monștri de sub pat etc.

Vă las câteva ponturi de abordat fricile copiilor voștri:

  • Creăm cu copiii spațiu pentru a pune în cuvinte frici de tot felul, să le explorăm, să le întoarcem pe toate părțile, să le auzim unii de la alții, poate avem frici comune. Le vorbim despre propriile frici. Copiilor le face bine să știe că nu doar lor le este frică de întuneric, personaje monstruoase, fantome, câini fioroși sau șerpi veninoși.
  • Vorbind așa deschis, ca între prieteni, devine natural să distingem în această conversație că unele frici au sens, pentru că există pericole și este inteligent să știm cum să ne protejăm de acestea (de ex traversăm trecerea de pietoni cu prudență fiindu-ne frică, în mod justificat, de mașini care merg cu viteză). În timp de alte frici sunt imaginare, iraționale și produse de mințile noastre. Acolo nu există pericol. Așa că în aceste situații avem nevoie să știm cum să ne liniștim pe interior. Le putem oferi câteva secrete 🙂 – ne relaxăm prin respirație, desenăm în spirit caricaturist sursele fricilor pentru a desensibiliza reacția anxioasă,
  • Putem îndulcim lucrurile relaxând percepțiile fricoase cu gustări creative și curajoase 🙂 O fantomă poate fi cu adevărat delicioasă, cu gust de banană și ciocolată. Niște dinți din semințe crocante de floarea soarelui, cu un gust ușor sărat, relaxează bătăile inimii 😊

Pentru Comunitatea Modern Family & Dads avem și un cadou: la înscrierile până pe 17 Octombrie copiii participanți vor primi un set de cărți pe tema Frici și Curaj.

 

*Sursa: GrittyEducation

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.