Mindhub

În era tehnologiei, care este în continuă dezvoltare și care nu mai contenește să ne surprindă cu viteza pe care o are în cercetare și implementare, este important le oferim copiilor instrumentele potrivite pentru a înțelege și aborda provocările și oportunitățile viitorului.

Academia de programare MindHub, care își dedică misiunea de a face din educația digitală
timpurie o prioritate a sistemelor de învățare, este un generator de contexte potrivite copiilor cu vârsta între 618 ani, pe care îi pregătește pentru un viitor digital complex.

Ceea ce face MindHub special este accentul pe care îl pune pe experiența de învățare
captivantă și aplicată, bazată pe transpunerea teoriei în practică și pe transformarea
metodologiei clasice în abordări adaptate abilităților cu care sunt înzestrați copiii de astăzi.

Echipamente și medii de studiu

În cursurile, atelierele sau lecțiile demonstrative MindHub, se lucrează cu o multitudine de
echipamentesuport pentru transmiterea facilă, interesantă și captivantă a informațiilor. De la tablete, la roboței inteligenți care pun în aplicare instrucțiunile trasate de copii, până la
covorașele special create pentru a avea un plan de desfașurare a misiunilor, echipamentele
academiei le sunt atât copiilor cât și mentorilor, unelte de lucru extrem de utile și de prietenoase.

Copiii sunt întrun continuu process de descoperire a pașilor pe care îi fac în pregătirea pentru viitor, iar curiozitatea și fascinația de a înțelege tot mai mult din ceea ce studiază, le sunt suținute prin antrenarea în medii de programare variate: Scratch, Thinker, Wonder, Blockly, Osmo, Sphero Edu, App Inventor, Pyton, Lua (Roblox), Minecraft Studio, Hopscotch, Kodu, Java, Html, Css, Micro:bit, prin exerciții practice, dezvoltate în metodologia STEAM și computer science.


Lucrul în echipă


MindHub recunoaște importanța colaborării întro lume interconectată și integrează în metodologia sa lucrul în echipă, cu roluri clar stabilite și relaționarea în taskuri diferite, cu mai multe tipologii de coechipieri. Astfel, în activitățile de la cursuri sau de la atelierele de programare, copiii își dezvoltă abilitățile sociale și de comunicare, dar înțeleg și valoarea contribuției individuale la un obiectiv comun, pe care îl stabilesc de la început, în grup. Această abordare încurajează creativitatea colectivă și pregătirea pentru implicare activă în comunități și în societate.

Mentorii


Întrun proces echilibrat de învățare, mentorii sunt un important factor în succesul acestuia. La
MindHub, mentorii sunt tineri dedicați tehnologiei și pasionați de transmiterea informației, a
knowhowului, către copiii care fac primii pași în această direcție. Se investește constant în dezvoltarea și ghidarea lor prin participarea la evenimente dedicate industriei, prin susținerea și încurajarea înscrierii lor în compețitii educaționale.


Învățare prin experiență


De la limbaje de programare ușor de înțeles pentru cei mai mici, la limbaje complexe pentru adolescenți, MindHub se adaptează nivelului de cunoștințe și abilităților fiecărui copil, punând învățarea prin experiență pe primul loc.

Curricula internațională, actualizată constant și structurată în oglindă cu anul școlar, este
împărțită în module lunare, progresive ca aprofundare, cu o continuitate de până la 5 ani,
pentru ai susține pe copii în dezvoltarea unui set complet de abilități, cunoștințe și deprinderi.

Cursurile se desfășoară pe parcursul anului școlar și sunt împărțite în module, respectând
programa inovatoare, dezvoltată special pentru vârsta și abilitățile elevilor. Un modul durează 1 lună, se realizează în 4 ședințe a câte 2 ore, cu frecvență săptămânală. Modelele și instrumentele folosite sunt special concepute pentru formarea copiilor în programare.

Curiozitatea întâlnește programarea

La MindHub, curiozitatea copiilor întâlnește programarea și acesta, este primul pas în
transformarea lor din utilizatori, în creatori de tehnologie.

Folosind tehnicile educaței STEAM, încurajând lucrul în echipă și transpunând în practică
informațiile prin explorarea diverselor medii de programare, MindHub le oferă celor mici cadrul în care se simt liberi să pună întrebări, să testeze și să retesteze, să gândească soluții, strategii și răspunsuri adaptate vârstei și nivelului de cunoștințe pe care îl au.

La MindHub, pe lângă predarea principiilor programării, se creează un mediu în care copiii pot să exploreze și și dezvolte cele 12 abilități esențiale în secolul 21, de la gândirea critică, la creativitate și gândire analitică pentru a avea o bază solidă pe care să își construiască viitorul.

MindHub București Unirii este parte din rețeaua internațională de academii de programare
pentru copii și adolescenți, înființată în Bulgaria, și extinsă ulterior în Europa și SUA în sistem de franciză. În prezent, MindHub operează peste 40 de centre indepentente din nouă țări: România, Bulgaria, Belgia, Finlanda, Estonia, Macedonia, Danemarca, Olanda și S
UA.

Mindhub

MindHub a pregatit si o oferta pentru comunitatea Modern Dads – 50% discount la primul modul de curs Educatie digitala pentru copii ( 6 -8 ani).

Alege pentru copilul tau un cadou educativ, care ii va influnenta parcursul educational! Mai  multe despre MindHub poti accesa pe contul de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.