S-a deschis Targul ,,Poveste de Craciun” pus la cale de Opera Comica pentru Copii! Multe, multe surprise ii asteapta aici pe copiii mai mari si mai mici: un derdelus lung de 18 metri, patinoar, sania trasa de reni, ateliere de creatie, taramul Oamenilor de Zapada, caruselul cu jucarii, etc.

La Opera Comica pentru Copii tot timpul este o poveste, dar in aceasta iarna povestea noastra se imparte in doua: celebram Ziua Nationala si 100 de ani de Romania Mare si avem sarbatoarea religioasa a Nasterii Domnului. Craciunul este despre suflet si despre magia din spirit! La Targul „Poveste de Craciun impartim momente de magie, alaturi de Mos Craciun si renii lui, veniti tocmai din Laponia. Aducem personaje de basm si pregatim o multime de alte surprize. Bucuria noastra, a echipei OCC, a voluntarilor si a tututor oamenilor care nu se vad sunt copiii si parintii care vin la spectacolele noastre, care ne sunt parteneri, ne aplauda si ne iubesc. Va asteptam cu bratele deschise si va multumim tuturor ca ne sunteti alaturi”, a spus Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

In zilele de 30 noiembrie si 1 si 2 decembrie, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei si a celebrarii Centenarului Marii Uniri, bucurestenii sunt asteptati la 5 reprezentatii de gala ale spectacolului ,,Joc si Rock”, adaptare dupa opereta „Crai nou” de Ciprian Porumbescu, pe versuri de Vasile Alecsandri.

Va fi muzica traditional si international, cantata de o formatie de suflatori costumati in Mos Craciun, precum si de corurile de copii din Programul National Cantus Mundi, care se vor intrece in cadrul Olimpiadei Colindatorilor.

Atmosfera de sarbatoare va fi intregita de brazii impodobiti si de mancarurile traditionale de sezon puse la dispozitia tuturor vizitatorilor. Targul „Poveste de Craciun” va fi deschis de luni pana vineri intre orele 16:00 – 21:30, iar sambata si duminica intre orele 10:00 – 22:00. Intrarea la targ este libera, insa accesul la unele dintre obiective se face pe baza tichetelor care pot fi achizitionate de la punctele de informare. Valoarea unui tichet este de 3 lei.

Spectacolul „Poveste de Craciun” – doua reprezentatii sold-out

Regizorul Cristian Mihailescu a prezentat invitatii si programul celei de-a patra editii a spectacolului mozaic al Operei Comice pentru Copii, „Poveste de Craciun”, care va avea loc pe 4 decembrie la Sala Polivalenta. Biletele la cele doua reprezentatii, de la ora 11:00, respectiv 19:00, s-au epuizat.

Ne dorim ca „Poveste de Craciun” sa fie un spectacol, si nu un concert. Spatiul imens de la Sala Polivalenta va fi casa lui Mos Craciun! O vom impodobi, o vom transforma intr-o casa de poveste, pentru al patrulea an consecutiv. Ne vom bucura de colinde romanesti si straine, de magie, lumini impresionante, dar si alte surprize. Alaturi de solistii nostri, de baletul si orchestra Operei Comice pentru Copii, vor urca pe scena soprana Felicia Filip, prim-balerinii Operei Nationale din Bucuresti, Cristina Dijmaru si Ovidiu Matei Iancu, trupa Vunk, Cleopatra si Pavel Stratan, baletul de copii al Operei Comice, condus de Jaqueline Bratu, copiii de la atelierul de street dance al OCC, precum si copiii din Programul National Cantus Mundi„, a spus maestrul Cristian Mihailescu.

Programul spectacolului Poveste de Craciun va fi completat de momente de balet clasic si modern si momente muzicale, in acompaniamentul Orchestrei Operei Comice pentru Copii dirrijate de Gheorghe Iliuta si Alexandru Ilie.

Din 7 decembrie, celebrul balet „Spargatorul de Nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski, in coregrafia lui Catalin Caracas si scenografia Adrianei Urmuzescu, revine la Opera Comica pentru Copii. Spectacolul va avea reprezentatii in 8, 9, 15 si 16 decembrie. In zilele de 1, 2, 8 si 9 decembrie 2018, in Sala UnderGrant se va juca spectacolul de teatru „Ivan Turbinca”, iar in 15 si 16 decembrie, la Sala Mozart va avea loc concertul lectie „Salonul de percutie” sustinut de prof. univ. dr. Alexandru Matei, unul din cei mai renumiti si pasionati maestri percutionisti.

Anul se va incheia la Opera Comica pentru Copii cu trei reprezentatii de gala ale operetei „O Noapte la Venetia” de Johann Strauss. Pana in 29 decembrie, spectatorii care cumpara bilete la una din cele trei reprezentatii pot participa la concursul organizat pe site-ul institutiei, www.operacomica.ro, ce are ca premiu un sejur de doua nopti la Venetia in perioada 1 martie – 1 iunie 2019, oferit de agentia Magic Holiday.

Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Primariei Capitalei si a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii are lunar aproape 15.000 de spectatori, iar in stagiunea 2018-2019 are programate peste 600 de reprezentatii, dintre care 11 premiere. 

**Sursa material & poze: Opera Comica pentru Copii 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here