Opera ,,Hänsel și Gretel” și alte spectacole fascinante din programul OCC

Opera Comică pentru Copii readuce în atenția celor mici cele mai frumoase spectacole din repertoriul său, precum și noi povești – fascinante și pline de povețe.

Opera ,,Hänsel și Gretel

Din 1 februarie, Opera Comică pentru Copii îi invită pe copii și familiile acestora să urmărească celebra operă ,,Hänsel și Gretel. Spectacolul, a cărui premieră a avut loc în 2014, a ajuns la un număr record de 75 de reprezentații, iar cei care vor să se bucure de renumita poveste a celor doi frați pot cumpăra bilete la cele 5 reprezentații programate în 1, 2 și 3 februarie.

Cea mai longevivă producție a Operei Comice este realizată de o echipă de creație de excepție: regia îi aparține maestrului Cristian Mihăilescu, conducerea muzicală lui Ciprian Teodorașcu, scenografia este semnată de Viorica Petrovici, iar coregrafia de Cătălin Caracaș.

Povestea originală a Fraților Grimm îi înfățișează pe Hänsel și sora lui, Gretel, care sunt puși în situația să se salveze și să învingă o vrăjitoare puternică. În final, frații reușesc să înfrângă răul și să iasă triumfători din această călătorie. Biletele pot fi achiziționate din rețeaua bilete.ro.

Premiere: ,,Alice în țara minunilor” și ,,Figaro, Figaro, Figaro

Pe 1 martie 2019, puteți urmări, la Sala Mare, premiera spectacolului de balet ,,Alice în țara minunilor, o poveste magică transpusă în pași de dans. Spectacolul, în regia și coregrafia Corinei Dumitrescu, are programate15 reprezentații în luna martie.

Luna aprilie aduce o nouă premieră la Opera Comică pentru Copii, opera ,,Figaro, Figaro, Figaro, în regia maestrului Cristian Mihăilescu, o adaptare după opera bufă ,,Bărbierul din Sevilla” a compozitorului Gioachino Rossini.

Concertul-lecție ,,Cu Nino în România

Din 2 februarie, după o lungă călătorie prin Europa, Nino se întoarce în țară și îi invită pe cei mici să descopere muzica românească. În zilele de 2,3, 9 și 10 februarie, concertul-lecție ,,Cu Nino în România”, de la Sala Mozart, le propune copiilor o aventură muzicală deosebită, pornind de la rădăcinile muzicii folclorice și până la muzica lui George Enescu.

Spectacolul-teatru ”Punguța cu doi bani”

Din 2 februarie revine pe scena Sălii UnderGrant una dintre cele mai îndrăgite povești ale lui Ion Creangă – spectacolul de teatru ,,Punguța cu doi bani – prezentată celor mici ca o lecție despre curaj, noroc și perseverență, într-un ritm amuzant și jucăuș. Spectacolul are programate 12 reprezentații de weekend, în zilele de 2, 3, 9, 10, 16 și 17 februarie.

Campania ,,Bilet în așteptare continuă

Opera Comică pentru Copii continuă, și în această stagiune, campania ,,Bilet în așteptare”, creată pentru a ajuta copiii din mediile defavorizate. Cei care își doresc să facă o bucurie acestor copii sunt invitați să cumpere bilete ,,în așteptare” pentru spectacolele OCC, disponibile online și la casa de bilete a instituției. La fiecare bilet cumpărat, Opera Comică mai oferă încă unul și le dă astfel șansa copiilor instituționalizați sau cu probleme de sănătate să vadă spectacolele programate pe parcursul întregii stagiuni.

În stagiunea trecută, aproape 1.500 de bilete ,,în așteptare” au fost cumpărate de spectatorii OCC, astfel încât peste 3.500 de copii au avut ocazia să urmărească, pe cele trei scene ale instituției,poveștile despre care, poate, doar au citit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.