Psihoterapeut Mihaela Cristea

Părinții întreabă: Cum ne putem reconecta în cuplu?

Psihoterapeutul Mihaela Cristea răspunde: În ziua de azi, la doar o căutare distanță găsim o multitudine de metode de reconectare in cuplu. Dificultatea nu apare din cauza faptului că nu știm sau nu găsim metode. Dificultatea apare atunci când lipsește baza pe care să se poată aplica acele metode. Și din punctul meu de vedere, baza pentru ca oricare dintre metodele de reconectare disponibile să funcționeze, este comunicarea. 🙂

Psihoterapeut Mihaela Cristea

De multe ori cuplurile ajung să se deconecteze doar pentru că se gândesc că trebuie să facă ceva nemaivăzut si nemaipomenit pentru a păstra sau recâștiga conexiunea. Drept urmare ajung să se simtă copleșiți doar la gândul că trebuie să mai facă și asta după ce au deja atâtea de facut și atunci ajung să nu mai facă nimic. Mai ales că nici nu sunt siguri că va funcționa. Așa că de cele mai multe ori se gândesc …deja ne știm, avem un copil, doi, trei, suntem obosiți, avem multe de făcut, sunt altele care merg bine în viața noastră … lăsa că merge și așa.

Dar oare chiar merge și așa?

Un exercițiu de comunicarea care poate ajuta cuplurile să se reconecteze în mai puțin de 10 minute pe zi și care poate fi făcut oricând, este acela în care, pe rând, fiecare partener are 5 minute la dispoziție în care să spună despre el și cu ce se confruntă, iar celălalt doar ascultă. 

Unicul scop al acestui exercițiu este acela de a afla despre cum îi este celuilalt și prin ce trece. Cu curiozitate, fără soluții, sugestii sau orice altceva. Doar ascult și aud cum i-a fost partenerului meu, pentru că imi pasă și este important pentru mine.

De ce să-l faci? Pentru că după ce îl veți fi făcut consistent suficient de mult timp, puteți trece și la alte metode de reconectare. 😜

Enjoy! 💚

 

_____________     _______________    ______________

Mihaela Cristea este psihoterapeut de formare integrativă cu specializare în psihotraumatologie si oferă servicii de psihoterapie pentru millennials care se ceartă cu părinții și se simt vinovați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here