Cea de-a XI-a ediție a MODERN DAD’S CHALLENGES a fost despre ”Provocările parentingului modern”, un capitol întreg din programul de discuții fiind dedicat exclusiv relației de cuplu, cu accent pe rolul bărbatului și masculinitatea sa. Speaker – Andrei Tudose, Fondatorul Asociației DeliveringLife, blogger – www.andreitudose.com, Co-founder la Oltea și Andrei – Școala Vieții de Cuplu.

Pare firesc ca odată cu apariția copiilor relația dintre cei doi soți să se întărească și mai mult. Însă, în majoritatea cazurilor, efectul este invers. Există și explicații: multe sentimente reprimate, nevoi de cuplu nesatisfacute, lipsă de timp, extenuare, stres.

Cum reaprindem flacăra dorinței în dormitor când ambii suntem stresați și obosiți? Este OK să le spunem copiilor că părinții au nevoie de timp și pentru ei? Ce se întâmplă când ne punem nevoile noastre pe hold prea multă vreme? Este OK să programăm partidele de sex? – iată doar o parte dintre întrebările care îi frământă pe tații moderni. Iar Andrei Tudose n-a venit cu răspunsuri punctuale la aceste întrebări. Ci cu ceva mult mai mult decât atât. Astfel că…

Andrei Tudose i-a provocat pe toți bărbații-tătici prezenți în sală să participe la un exercițiu-experiment, de fapt – două.  Două exerciții ușor inconfortabile în aparență, dar eliberatoare și cu vibrații bune de autocunoștere și vindecare.

Și – ghiciți ce? – provocarea a fost acceptată! Ușor sânjeniți la început, dar din ce în ce mai asumați pe parcurs, participanții au respectat indicațiile oferite de speaker: s-au relaxat, am închis ochii și și-au imaginat în detaliu (miros, respirație, senzații, acțiuni) povestea despre FEMEIA nemaipomenită din viața lor,  un scenariu improvizat de Andrei Tudose.

Practic, a fost vorba de un moment de meditație și întâlnire cu propriile gânduri și sentimente, la care FEMEIA din viața fiecăruia a răspuns în versuri:  I’m a bitch, I’m a lover, I’m a child, I’m a mother, I’m a sinner, I’m a saint, I do not feel ashamed, I’m your hell, I’m your dream, I’m nothing in between, You know you wouldn’t want it any other way […] Știți piesa, nu? Meredith Brooks o cântă.

Dar, până la urmă, ce-și doresc femeile de la un bărbat? Se pare că destul de multe: IUBIRE, respect, COMUNICARE, seriozitate, TANDREȚE, integritate, EVOLUȚIE,  umor,  AUTENTICITATE, responsabitate, PREZENT, comunicare, TIMP, afecțiune, IMPLICARE, înțelegere, BANI, generozitate, RĂBDARE, încredere, DISPONIBILITATE etc. ETC. etc. Iar bărbații știu asta. Pentru că aud adesea astfel de cerințe de la partenerele lor. Însă în ce măsură pot ei să le îndeplinească?

Înainte de a-i lăsa să(-și) răspunde la întrebare, Andrei Tudose i-a provocat pe tătici la un alt exercițiu. Astfel că, timp de câteva secunde, în sală a fost și liniște divină, și urlet diavolicesc. Peste 50 de bărbați în toată firea care urlă în cor, vă imaginați ce-a fost acolo? Eliberare în interior. Vibrații în piept. Ascultare.

Relația de cuplu și provocările bărbatului devenit tată @ MDC ed. 11

În altă ordine de idei, Andrei Tudose a mărturisit că el și soția lui au petrecut multă vreme discutând și sperând să ajungă la un context care să le împace dorințele amândorura. Până în ziua în care a resimțit acest mod de a-și pune dorințele în fața celuilalt pentru a fi îndeplinite ca pe o pierdere a puterii și, implicit, a masculinității.

Am înțeles că dorințele sunt, de fapt, niște surse de putere. Iar dorințele mele sunt sursele mele de putere! Prin urmare, pentru mine masculinitatea înseamnă să pot să-mi cunosc dorințele și să pot să stau cu ele.” spune Andrei.

Ușor ușor mi-am dat seama că, până atunci, sexualitatea însemna pentru mine o eliberare. Și că toate momentele în care stăteam să discut cu partenera în bucătărie erau momente în care speram să scap de presiunea care creștea în mine și, implicit, de toate dorințele mele.

Abia mai târziu s-a produs această migrare în interiorul meu – de la a spera să-mi fie îndeplinită dorința la a-mi cunoaște dorința și a o lua ca o sursă de energie a mea, ceva ce eu pot să îndeplinesc. Acesta a fost momentul în care am putut să înțeleg energia mea sexuală ca o sursă de energie, nu ca o cale de eliberare.” adaugă Andrei.

Relația de cuplu și provocările bărbatului devenit tată @ MDC ed. 11

În fiecare femeie există femeia pe care tu ți-o dorești. Ține doar de tine dacă pot să-i dai posibilitatea să-ți oglindească dorințele.” este concluzia finală formulată de Andrei Tudose, la ediția XI-a MDC.

***
Răspunsuri punctuale la întrebări legate de relația de cuplu după apariția copilului găsiți în interviul oferit de Adrian Tudose pentru ModernDads.ro: ”Relatiei de cuplu nu ii este usor sa supravietuiasca aparitiei copiilor.” INTERVIU cu Andrei Tudose, Co-founder la Oltea si Andrei – Scoala Vietii de Cuplu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.