În luna martie, Teatrul Ion Creangă aniversează 186 de ani de la nașterea scriitorului Ion Creangă. Cu această ocazie vom organiza evenimentul „Luna lui Ion Creangă Povești și Amintiri din copilărie”.

Toată luna vor avea loc spectacole de teatru după poveștile lui Creangă, ateliere de teatru, precum și o expoziție, la Sala Mică a Teatrului din Strada Biserica Amzei nr. 21-23.

Luna martie nu aduce doar primavara, ci și o serie de evenimente culturale pe care abia le așteptăm. Vom începe cu Ziua Mărțișorului și cu Ziua Mamei, dar vom sărbători și Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret (20 martie) și Ziua Mondială a Teatrului (27 martie). Toate aceste evenimente s-au adunat într-o singură poveste și eveniment dedicat lui Ion Creangă.

Toată luna vom avea parte de povești și amintiri din copilărie. Pe lângă spectacolele din repertoriul curent al Teatrului Ion Creangă, cum ar fi: „Punguța cu doi bani”, „Fata babei și fata moșului”, „Ursul păcălit de vulpe” și „Prostia omenească”, vor avea loc și ateliere de teatru și improvizație după poveștile lui Ion Creangă. Cei mici se vor aventura prin poveștile lui Creangă, vor putea deveni personaje și, ghidați de actori, vor spune propria poveste, având puterea de a modifica finalul ei. În seria atelierelor dedicată amintirilor lui Creangă, cei mici vor face cunoștință cu Nică și câteva dintre personajele despre care povestește acesta: Smărăndița, mătușa Mărioara, mama și pupăza. Copiii vor lua parte la toate năstrușniciile lui Nică și îl vor ajuta pe acesta să descopere de ce este bine să mergi la școală, să îți asculți mama și de ce nu trebuie să rănești animalele sau să furi.

Vom sărbători această lună și prin reamintirea unor spectacole din repertoriul Teatrului Ion Creangă printr-o expoziție în aer liber la intrarea în curtea Sălii Mici. Ne vom aduce aminte de spectacole de teatru, precum „Dănilă Prepeleac” (regia Boris Petroff), „Un lup, o capră și trei iezi” (regia Cornel Todea), „Harap Alb” (regia Cornel Todea), „Amintiri din copilărie” (regia Peter Kerek) sau „O poveste a porcului” (regia Mircea Cornișteanu).

Surpriza la evenimentul „Luna lui Ion Creangă” 

Evenimentul „Luna lui Ion Creangă” se va încheia cu o surpriză, respectiv premiera spectacolului-colajCreanga prin povești”, care are la bază cele mai importante momente din poveștile lui Ion CreangăScenariul și regia sunt semnate de Ani Crețu, iar din distribuția spectacolului fac parte actorii Teatrului Ion Creangă: Ionuț Antonie, Claudia Revnic, Marius Nănău, Ani Crețu, Maria Țăran, Cerasela Popescu, Vera Linguraru, Nicoleta Rusu, Valeria Stoian, Voicu Hetel, Ciprian Niculae, Liliana Donici, Oana Bănuță, Cristian Boeriu, Alexandru Prica, Camelia Andriță, Ion Ionuț Ciocia, Cristian Crețu, Julieana Drăghici.

Activitățile vor începe pe 1 martie, în ziua în care s-a născut Ion Creangă, cu spectacolul „Punguța cu doi bani”, urmat de atelierul de teatru și bricolaj „La cireșe”, în care cei mici vor descoperi povestea lui Nică de când a mers să fure cireșe, dar vor avea ocazia și să creeze mărțișoare de poveste pentru mătușa lui Nică.

Restul activităților din cadrul evenimentului vor avea loc în fiecare weekend din luna martie, diminețile fiind pentru ateliere, iar serile pentru spectacole de teatru. Tot în weekend, începând cu data de 4 martie va fi disponibilă și expoziția cu spectacole după poveștile lui Ion Creangă.

Vă așteptăm cu drag de povești și teatru să-l sărbătorim împreună pe Ion Creangă, care încă de la înființarea Teatrului Ion Creangă ne-a călăuzit cu povestiri, personaje mitice și adevărate, din care cu toții, mici sau mari, avem de învățat.

Biletele pentru spectacole și ateliere au fost puse în vânzare atât online, pe platformele Entertix.ro și Myticket.ro, cât și la casa de bilete a Teatrului Ion Creangă – tel. 0767 934 374.

 

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

www.teatrulioncreanga.ro

Facebook.com/TeatrulIonCreanga

Instagram.com/TeatrulIoncreanga

 

*************************************************************************

Teatrul Ion Creangă este o instituție publică de cultură subordonată Primăriei Capitalei și Consiliului General al Municipiului București.

LUNA LUI ION CREANGĂ – POVEȘTI ȘI AMINTIRI DIN COPILĂRIE
Parteneri: Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Editura Didactica Publishing House, Entertix.ro, Societatea de Transport București
Parteneri media: ModernDads, Radio Europa FM, Radio România Cultural, Radio București FM, Zile și Nopți, Ziarul Metropolis, BookHUB, Forbes Kids, PapTOT, Spotmedia, Bucureștii Vechi și Noi, Bucharest City News, Agerpres, GoKid, Qbebe, Cult-ura.ro, Theatrum
Monitorizare media: mediaTRUST
Eveniment recomandat de: Radio Itsy Bitsy FM

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.