Thabo și cazul rinocerului

Thabo și cazul rinocerului este un nou film produs de Peter Herrmann, care are deja în portofoliu premiul Oscar pentru filmul Nicăieri în Africa (2001). Regizat de Mara Eibl-Eibesfeldt și având la bază seriile de cărți pentru copii „Thabo Gentleman Detective” și „Thabo and Emma” de Kirsten Boie, filmul abordează teme importante, precum protejarea animalelor sălbatice și conservarea mediului înconjurător. Acestea încurajează oamenii să se gândească mai mult la animalele pe cale de dispariție și să se implice în protejarea lor, în special împotriva uciderii animalelor prețioase pentru blănuri, coarne sau colți. Aventura potrivită pentru întreaga familie va putea fi vizionată în România doar în cinematografe din 7 iunie, distribuită de YAY Films

Thabo si cazul rinocerului

Producția germană spune povestea lui Thabo, un băiat de 11 ani care visează să devină detectiv particular, așa cum a văzut în filme. Dar el locuiește în cel mai pașnic sat care a existat vreodată, Hlatikulu, în mijlocul savanei. Totul se schimbă când un rinocer vânat pentru cornul său prețios este ucis în parcul natural din apropiere. Vusi, unchiul lui Thabo, este chiar unul dintre suspecți. Thabo și Emma, noua sa prietenă sosită în vacanță din Germania, trebuie nu doar să îngrijească puiul de rinocer rămas orfan, ci și să investigheze și să prindă vinovații.

Mara Eibl-Eibesfeldt, regizoarea multi-premiată a filmului, a avut în vedere conservarea mediului înconjurător atunci când a turnat filmul în Africa de Sud în 2022. Fiind nepoata renumitului biolog Irenäus Eibl-Eibesfeldt, unul dintre membrii fondatori ai Fundației Charles Darwin din Galapagos, conservarea animalelor a fost întotdeauna un subiect în familia ei. Când avea doar 16 ani, i s-a permis să-l însoțească într-o expediție, iar această experiență i-a arătat nu numai frumusețea imensă, ci și fragilitatea rezervațiilor naturale. Acesta este un alt motiv pentru care au decis să filmeze Thabo și cazul rinocerului la orfelinatul pentru rinoceri „Care for The Wild” din Mpumalanga.

Thabo si cazul rinocerului

Se spune că cea mai complicată parte la un film, în general, sunt copiii și animalele. Iar Thabo și cazul rinocerului le împlinește pe ambele! Filmarea cu puiul de rinocer orfan Daisy, hrănindu-l și atingându-l, a fost un moment culminant nu doar pentru talentații copii actori (Litlhohonolofatso Litlhakayane și Ava Skuratowski), ci și pentru întreaga echipă. A fost, de asemenea, o lecție extraordinară despre cât de mult efort, câtă dragoste și câți bani sunt investiți pentru a crește acești rinoceri orfani și pentru a-i feri de braconaj pentru tot restul vieții lor. Mara Eibl-Eibesfeldt declară astfel: „Pentru mine, cel mai bun mod de a-i face pe oameni conștienți de anumite probleme este să spun povești emoționante, cu care copiii și adulții să rezoneze cu ușurință. Sper ca toți cei care vor vedea acest film să fie convinși că este și responsabilitatea lor de a ajuta speciile pe cale de dispariție, chiar dacă nu locuiesc aproape de acele zone.” Mara Eibl-Eibesfeldt reușește să surprinde realitatea crudă fără ca măcar o scenă să devină traumatizantă pentru publicul tânăr căruia i se adresează.

Thabo si cazul rinocerului

Thabo și cazul rinocerului îmbină divertismentul de familie cu subiecte importante, ca viața sălbatică, braconajul, diferențe socio-culturale și conservarea animalelor. Filmul poartă publicul de toate vârstele într-un loc minunat, cu o natură aparent intactă și o faună sălbatică impresionantă, pe care doar puțini dintre noi au șansa de a o vizita în viața reală. În această notă, YAY Films îndeamnă publicul la reflecție printr-un ghid pedagogic disponibil gratuit pe website-ul lor, atât în română, cât și în maghiară. Aceste materiale educative sunt destinate elevilor și cadrelor didactice care au vizionat filmul și sunt puncte de plecare pentru discuții, lucrări creative sau teme pentru acasă. Activitățile se pot realiza în sala de cinema după vizionarea filmului, în clasă sau acasă.

Trailer-ul filmului dublat în română: https://www.youtube.com/watch?v=uJiWaMYQDZM 

Trailer-ul filmului dublat în maghiară: https://www.youtube.com/watch?v=3bMGifmw1ro 

Thabo și cazul rinocerului rulează începând cu 7 iunie 2024 în 47 de cinematografe din țară, din 34 de orașe. Filmul se vede dublat și subtitrat în română sau, într-o selecție de cinematografe, dublat în maghiară. Titlul este adus pe marile ecrane din România de YAY Films, cu sprijinul German Films. Pentru programul proiecțiilor și noutăți despre acest titlu: https://www.cayfilms.ro/filme/thabo-and-the-rhino-case. De asemenea, puteți urmări și conturile de social media ale distribuitorului: Facebook | Instagram | YouTube

Despre YAY Films

YAY Films este un proiect dedicat publicului tânăr și familiilor, dezvoltat de CAY Films. Ne ocupăm de curatorierea filmelor și animațiilor pe care le distribuim în cinematografele din România din 2022, dar și de conceperea materialelor educative pentru contextualizarea lor. Prin selecțiile noastre tematice, dorim să oferim conținut educativ de calitate tinerelor generații din România și să contribuim la dezvoltarea personală a copiilor, să inspirăm limbajul vizual și emoțional al acestora și să promovăm o platformă de dialog constructiv prin film. Titluri similare distribuite până acum pe ecranele din România: Aventurile lui Pil, Academia Iepurașilor – Paștele e în Pericol, Icar, Bărzoiul Richard se întoarce – Secretul marelui giuvaier, Flecăreții – Aventuri cu Pettson și Findus, Patrula Junglei: Turul lumii, Argonauții: Povești șoricești, Fantoma din Canterville, Titina, Crăciunul pe strada Cizmarului, Chiar super, Inseparabilii, Katak, beluga curajoasă, Lassie – o nouă aventură și Giganții din La Mancha.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.