Tabara Cantus Mundi Brasov_2

In perioada 21 – 25 noiembrie,  cea de-a doua Tabara Cantus Mundi a fost locul de intalnire a peste 40 de copii de etnii diferite:  rusi lipoveni, turci, eleni si maghiari. In spatiul generos al Complexului Ciucas din localitatea Tarlungeni, judetul Brasov, copiii si tinerii au petrecut impreuna 5 zile, interactionand in cadrul atelierelor educativ-culturale si activitatilor recreative incluse in programul taberei: ateliere de dictie, ateliere de cor si de creatie, jocuri interactive si drumetii. Participarea a fost gratuita.

Evenimentul a fost organizat de Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” prin Programul National Cantus Mundi, in parteneriat cu Departamentul Pentru Relatii Interetnice, cu sprijinul Primariei Bucureşti, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive.

Acestui proiect cultural de anvergura s-au alaturat formatori specializati in educatia muzicala, dornici sa faciliteze dialogul intercultural al tinerilor participanti la Tabara Cantus Mundi. Tabara Cantus Mundi Brasov este rezultatul unui parteneriat statornic cu Departamentul Pentru Relatii Interetnice, prin care se doreste promovarea diversitaţii lingvistice şi etnoculturale, cultivarea valorilor comune si a toleranţei. Primul proiect realizat impreuna a fost Tabara Cantus Mundi de la Durau, judetul Neamt, care s-a desfasurat in perioada 31 octombrie – 4 noiembrie si a reunit 60 de copii si tineri apartinand celor 18 comunitati etnice din Romania.

Activitatea Programului National Cantus Mundi se intensifica in mod constant prin organizarea a peste 200 de evenimente anual, la nivel national, cu scopul de a promova si integra miscarea corala in societatea romaneasca. In acest sens, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” va aduce magia sarbatorilor de iarna alaturi de sute de copii si tineri din reteaua Cantus Mundi prin turneul national de Craciun care se desfasoara in perioada 8 – 20 decembrie, in marile orase din Romania – Bucuresti, Slatina, Brasov, Cluj si Ploiesti.

Programul National Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare sociala prin muzica din Romania, initiat de reputatul dirijor Ion Marin si derulat cu sprijinul membrilor Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”.

Dupa 7 ani de activitate, Programul a adunat sub umbrela sa peste 1.000 de coruri. Peste 30.000 de copii, alaturi de dirijorii lor, participa la promovarea cantului coral pe intreg cuprinsul tarii, depasind barierele legate de etnie, conditie sociala si capacitati fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atat de necesare pentru revitalizarea societatii noastre.

„Limbajul muzical este cea mai nobila forma de eliminare a diferentelor sociale, etnice, religioase si rasiale” – Ion Marin

*Sursa informatii & poze: Quartz Media Production

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.