Am întrebat 10 tătici și ei ne-au răspuns. Întrebarea a fost despre Moș Nicolae, că tot ne-a stat gândul doar la el zilele astea. Iar răspunsurile taților din comunitatea #moderndas au fost atât de diferite, frumoase și haioase, încât ne-am propus să le adunăm pe toate în acest articol și, astfel, să ne bucurăm că există ”povești”!

Așadar, cum era Moș Nicolae când erai copil și cum e Moș Nicolae acum când ai copil?

Haha! În primul rând, exista. Când eram copil, Moș Nicolae exista și pentru mine. Era cam sărac el, dar venea mereu la mine. Acum el există doar pentru cei doi copii ai mei. Și, la naiba, e plin de cadouri!” spune Vlad.

***

”Când eram copil, era absent. Acum, când am un copil, eu sunt Moșu’ ;)” recunoște Dinu.

***

Alex spune ”Nu îmi aduc aminte să fi venit Moș Nicolae când eram mic. Însă sigur-sigur venea Moș Crăciun. Acum, de când am copil, trebuie să fac mai multe cadouri și, sincer, plăcerea e și mai mare!”

***

***

”Eu am aflat de tradiția asta când m-am mutat în România. Și mi-a plăcut încă de atunci. Însă, acum, de când sunt tată, îmi place și mai mult. Îmi lustruiesc și eu ghetele alături de copiii mei și mă bucur că, în fiecare an, Moș Nicolae are surprize și pentru mine.” spune Sergiu.

***

Victor ne povestește că… ”Atunci când eram copil abia așteptăm să ajung acasă de la școală, nici nu mâncăm și mă puneam pe curătat ghetele. Apoi dădeam târcoale prin dulapurile părinților, poate, poate găseam vreun indiciu despre ce urma să fie cadoul de la Moș Nicolae. Evident că nu găseam nimic, și mă duceam la culcare cu gândul că dimineață voi găsi în ghete jucăriile pe care mi le doream.

Când am mai crescut puțin, eram și eu Moș Nicolae pentru părinții mei și noaptea mă trezeam să le pun cadourile în ghete. După miezul nopții, mergeam tiptil prin casă, și după ce lăsăm cadourile în ghetele lor,  făceam o “inspecție” pe întuneric la ce găseam în ghetele mele. Bineînteles că totul era ambalat, așa că restul nopții mi-l petreceam încercând să ghicesc ce se află în ambalajele respective, în funcție de formă și greutate. Dimineață mă trezeam primul din casă și fugeam la ghete. Îmi amintesc și acum cu emoție ce bucurie trăiam. Eram fericit toată ziua.

Acum sunt tătic și dimineață zilei de 6 decembrie e puțin diferită față de cum mi-o amintesc din copilărie. Cadoul din ghete, se află acum lângă ghete, în imaginea copilului meu entuziamat, nerăbdător și atât de bucuros de faptul că are ghetuțele pline cu cadouri.”

***

”Nu știam de Moș Nicolae când eram copil, nu se sărbătorea la noi. Abia mai târziu am aflat câtă distracție am pierdut. : )) Așa că acum recuperez din plin și ne distrăm cu cei mici când pregătim frumos ghetuțele. Entuziasmul, nerăbdarea și bucuria lor când așteaptă și apoi descoperă cadourile sunt atât de molipsitoare, încât anul acests abia aștept să ne apucăm de pregătirea ghetuțelor pentru toată familia.” spune Dorin.

***

”E greu azi cu Moș Nicolae, toată lumea vrea cadouri, doar eu alerg prin trafic și stau la cozi interminabile. Bucuria din ochii copiilor mă face să cred că merită!” spune Valentin.

***

”Când eram copil, cel mai mult – de Moș Nicolae – așteptam cadouri de la bunici. Și el venea mai des, mai multe zile la rând. Practic, nu țineam cont de o singură dată. Acum am copii, iar Moș Nicolae se rezumă la o singură zi, iar dilema mea este alegrea cadoului” își amintește Oleg.

***

Iar la Andrei situația e cam așa:Eu îmi aduc aminte de Moș Nicolae cu drag. Îmi aducea multe dulciuri. Și ce puteam eu să-mi doresc mai mult?! : )) Acum Moș Nicolae e la fel de simpatic. Doar că stau un pic stresat, pentru că puștiul meu e cam pretențios, nu mai zic de soție! : )) Dacă îi nimeresc cu cadourile, mă declar un Moș Nicolae fericit!”

Nu-i așa că sunt simpatici tații de azi? 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here