Caravana Reciclarii

Caravana Reciclării Creative începe de astăzi să se desfășoare în 4 județe – Giurgiu, Călărași, Brașov și Sibiu – prin participarea a peste 400 de profesori, învățători și educatori alături de elevii lor din 80 de unități de învățământ.

Proiectul, organizat de Asociația PlaYouth în colaborare cu OSCAR Downstream, are ca scop principal reciclarea creativă a deșeurilor și conștientizarea efectelor consumerismului asupra mediului înconjurător, atât în rândul elevilor și al profesorilor, precum și în familiile și comunitățile în care se desfășoară.

”Este o resursă foarte potrivită pentru Săptămâna Verde din acest an școlar”, ne-au spus profesorii participanți la întâlnirile ce au avut loc între 18 februarie și 11 martie în cele 4 județe.

Tema principală a proiectului este ca fiecare echipă participantă, formată din câte 5 profesori alaturi de grupe de elevi, să realizeze în unitățile lor școlare 5 zone de recreere și învățare activă: zona de ”Colectare creativă” – unde se vor aduna materiale ce vor intra in procesul de reciclare creativă, zona ”Păsărilor fericite”, zona ”Grădina minunată”, zona ”Lecturi inspirate” și zona de ”Reciclare creativă”.

”Ne dorim ca echipele participante să descopere și să transmită mai departe informații despre  sustenabilitate, consumul rațional și despre colectarea selectivă – prin activități experiențiale și exerciții practice descoperind astfel ce beneficii putem aduce mediului și ecosistemului și cum putem economisi prin transformarea cunoștințelor dobândite într-un hobby”, a declarat Ana Stănescu, managerul acestui proiect.

În cadrul a 4 întâlniri live cadrele didactice au participat la ateliere în care au primit informațiile necesare pentru a realiza acesta proiect până la finalul lunii mai. Profesorii înscriși în program au avut parte și de sesiuni de lucru în care au conceput primele planuri pe care le vor aborda alături de echipele lor în derularea activităților.

”Toate întâlnirile din cadrul Caravanei Reciclării Creative s-au bucurat de un real succes și le mulțumim profesorilor participanți pentru că au venit în număr mare și au contribuit cu idei utile, creative și ușor de aplicat la acest proiect dedicat reciclării precum și tuturor gazdelor și persoanelor care au manifestat deschidere înspre colaborare și ne-au oferit sprijin în organizarea acestor întâlniri pline de zâmbete și de bucurie”, au mai spus organizatorii.

Mulțumiri speciale adresăm ISG Giurgiu și dnei. prof. dr. Cosmina Andreea Roșu, Inspector școlar pentru educație permanentă și activități extrașcolare, Bibliotecii Județene Călărași și dnei. prof. Georgica Olteanu, Inspector pentru educație timpurie, Colegiului Nicolae Titulescu Brașov și dnei. prof. Anastasia-Viorica Pașca, Insp. școlar biologie și Casei Corpului Didactic Sibiu alături de dna. prof. Diana-Adina Bucuța, Inspector pentru învățământ primar.

Ne-am bucurat de prezentța unor invitați speciali, doamnele profesoare Corina Kodjabashija – profesor de Biologie la Liceul Pedagogic Elena Cuza din București, Cristina Ioana Roșu – profesor de Limba și Literatura Engleză Școala Gimnazială NR.1 Valea Argovei, Simona Șuhani – profesor pentru învățământul preșcolar la Grădinița cu program prelungit „Lumea copiilor”’, Brașov și Alemănuța Toader – profesor de Geografie Școala Gimnazială Nocrich și Școala Gimnazială „Lucian Bologa” Marpod,

Sibiu, care au destăinuit colegilor lor povești inspiraționale din proiectele de educație de mediu și mai ales despre felul în care implicarea elevilor și a familiilor acestora au făcut diferențe importante în orice reușită, dar și în viața copiilor și a comunităților în care își desfășoară, cu multă dedicare, activitatea.

Întâlnirile au fost animate de prezentările Andreei Idriceanu Calev, project architect al programului Patrula de Reciclare (Asociația Volens, partener educațional), care ne-a condus pas cu pas prin obiectivele și ideile de dezvoltare și implementare a proiectului, precum un adevărat ghid de caravană.

“Am ales să susținem proiectul Caravana Reciclării Creative pentru că OSCAR Downstream crede în educație, în reciclare și în atenția față de mediu. Mediul nu este doar floarea, pomul și râul. Este comunitatea în care cresc copiii noștri, este grija față de cel de lângă noi, este felul în care oferim ceva înapoi locului în care creștem și ne dezvoltăm.

Un business sustenabil nu poate trece indiferent prin viața celor care cresc și construiesc alături de noi. Susținem valorile educaționale și creative ale acestui proiect și le dorim mult succes tuturor celor ce au urcat în Caravana Reciclării Creative: copii, profesori, familii, comunități și organizatori!

Fiți încrezători în puterea voastra de a schimba lumea!” – au declarat reprezentanții OSCAR Downstream”.

Proiectul se va derula în unitățile de învățământ până pe 16 iunie și se va închide în urma jurizării și a votului public cu desemnarea câștigătorilor, pe data de 27 iunie 2023. Premiile ce vor fi oferite sunt rechizite și imprimante, dar și o Tabără de Creativitate pentru primele 4 echipe clasate, la care vor participa 20 de profesori merituoși.

Urăm mult succes tuturor echipelor înscrise și vom reveni cu informații pe parcusul desfășurării proiectului!

Pentru detalii și informații vă invităm să ne urmăriți pe https://playouth.ro/portfolio/caravana-reciclarii-creative/ si pe pagina noastră de facebook www.facebook.com/playouth.ro/ !

 

Despre Asociația PlaYouth

PlaYouth aduce jocul, arta şi bucuria în educaţia şi dezvoltarea copiilor prin organizarea de activităţi educativ-creative, atât pentru copii, la care pot participa şi părinţii, într-un mediu primitor, călduros şi vesel, cât și pentru părinți sau profesori.

Organizăm ateliere, cursuri, conferințe, excursii, petreceri şi programe de educaţie alternativă pentru copii, părinți, profesori sau adulți. Acestea au rolul de a-i ajuta să aibă încredere în ei, să interacţioneze mai uşor, să-şi dezvolte creativitatea, să se relaxeze, să-şi descopere pasiunile şi talentele.

www.playouth.ro

 

*Sursa poza: Freepick.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.