Cu toate că iarna se lasă așteptată, credem că în curând ne vom bucura și de bulgăreală și zăpadă.

Schiul și snowboardul sunt sporturi pe care cei mai mulți dintre noi le-am învățat când eram copii, iar fiecare proces de pregătire este înrădăcinat în mintea noastră. Cu toate acestea, să îți pregătești copilul pentru o zi pe munte este o cu totul altă poveste și poate fi uneori un proces obositor și stresant. 

Dacă vrei să eviți orice neplăcere și să te asiguri că nu uiți nimic din bagajul copilului pentru vacanța la schi, am creat o listă simplă care te asigură că micuțul tău va avea parte de cea mai bună zi pe pârtie.

Bagajul de schi, în general

În general, acestea sunt lucrurile pe care ar trebui să le iei la tine când mergi la schi:

 • actele de identitate
 • bani
 • actele mașinii
 • asigurări de călătorie
 • telefoane
 • încărcătoare
 • skipass
 • echipament de schi

Iată ce alte activități în aer liber mai poți face cu copilul în sezonul rece.

Bagajul copilului pentru vancața la schi

Cu excepția accesoriilor pe care le pui în bagaj pentru toată familia, următoarele sunt ale copilului:

 1. Salopeta și combinezonul de schi – impermeabile. Spre deosebire de costumul de schi din două piese, salopeta sau combinezonul îl ajută pe copil să rămână uscat mai mult timp.
 2. Casca de protecție – este un obiect de nelipsit. Cu siguranță găsești și căști de protecție de închiriat, însă recomandăm să cumperi un model care să-i vină perfect pe cap și care să-i placă suficient de tare încât să-i facă plăcere să-l poarte.
 3. Ochelari de schi pentru a-i proteja ochii copilului.
 4. Șosete de iarnă – pune în bagaj și șosete subțiri, dar și mai groase pe care să le ia pe deasupra. Recomandăm șosetele lungi, din lână.
 5. Dresuri groase – pentru cazurile în care echipamentul de schi nu e suficient de călduros.
 6. Căciuni, mănuși și cagulă – recomandăm mănușile mai subțiri care nu reduc din modbilitatea degetelor. 
 7. Haine termice ca prim strat pe sub hainele groase (recomandăm cele din lână de merinos).
 8. Batoane cu cereale și fructe uscate – dacă petreceți mai multe ore pe pârtie, este important ca cel mic să aibă gustări între mesele principale. 
 9. Balsamul de buze – previne crăpăturile și crustele formate din cauza expunerii prelungite la vânt și temperaturi scăzute.
 10. Cremă cu factor de protecție solară – pentru evitarea efectelor negative ale razelor solare puternice din vârful pârtiei.
 11. Îmbrăcăminte după schi – cu toate eforturile tale, cel mai probabil copilul va fi ud leoarcă la sfârșitul zile. Așadar, pune în bagajul copilului pentru vacanța la schi și haine de schimb / pijamale călduroase. 

Sperăm ca lista de sus să-ți fie utilă și să transformi experiența tată-copil într-una amuzantă și memorabilă pentru puiul tău. Pe lângă toate sfaturile de mai sus, cel mai bun lucru pe care-l poți face pentru copilul tău este să începi ziua cu energie pozitivă și cu zâmbete. Iar la sfârșit, poți s-o închei cu o delicioasă ciocolată caldă. 

Cum arată bagajul de schi al copilului tău? Care este acel lucru pe care nu omiți niciodată să-l adaugi în bagaj?

_____
Sursă poză de copertă: Freepik

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.