Hainele cele noi ale imparatului

Toamna se numără spectacolele bune pe scena Teatrului Ion Creangă, spectacole pline de feerie, joacă și bucurie, create și gândite special pentru cei mai iubiți dintre spectatori – copiii!

Fie că e vorba de categoria de vârstă 0-3 ani (#TICBEBE), 3-6 ani (#TICPITIC) sau +6 ani (#TICJUNIOR), fiecare mic privitor are parte de propria-i reprezentație. De la călătorii senzoriale printre planete și stele – cum se întâmplă în „ÎmpreLună“ (0-3 ani) -, până la călătorii fantastice – ca în „Jack și vrejul de fasole“ (5+ ani) -, titlurile din portofoliul lunii noiembrie acoperă interese și pasiuni variate și toate explorează fascinantul tărâm al imaginației. „ÎmpreLună“ se joacă duminică, 5 noiembrie, la Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23), de la ora 11:00, iar „Jack și vrejul de fasole“, tot duminică, dar pe 19 noiembrie, de la ora 11:00, la Teatrul Național de Operetă și Musical Ion Dacian (Bd. Octavian Goga 1).

Vă invităm, de asemenea, să urmăriți în continuare pagina oficială a teatrului, www.teatrulioncreanga.ro, pentru a fi la zi cu ultimele noutăți, dar și pentru a afla mai multe detalii despre spectacole sau informații despre bilete.

PROGRAM NOIEMBRIE 2023

Fără frică (3-6 ani)
03.11, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei, nr. 21-23)


Acțiunea din spectacolul „Fără frică“ ne poartă tocmai în inima unei păduri, un loc plin de mister și pericole care pândesc la tot pasul, unde vom face cunoștință cu Urechilă și Pămătuf, doi iepurași simpatici și sperioși – sau poate doar un pic prea prevăzători. Însă, chiar dacă nu par, ei au nebănuite resurse de curaj! Și ne vor arăta și nouă cât de ușor ne putem depăși cele mai mari frici atunci când cei dragi au nevoie să fim puternici pentru ei.

O lume de la zero (0-3 ani)
04.11, ora 11.00,
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Creat și regizat de Beatrice Iordan, acest spectacol vine cu o mare provocare: ne invită să asistăm la un altfel de început al Universului, un început dominat de inocență și de bucuria de a descoperi, prin joacă, lumea din jur. Cele două personaje, Mira și Miru, vor construi împreună, acompaniați de muzica duioasă a instrumentelor, „O lume de la zero“, ale cărui sensuri se vor lăsa descoperite pas cu pas.

Mica sirenă (+4 ani)
04.11, ora 18:00 & 18.11, ora 11:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23) 

Iubirea îi determină pe oameni să facă lucruri la care nu s-ar fi gândit niciodată. De fapt, nu doar pe oameni, ci și pe făpturile fantastice, așa cum este Ariel, fiica cea mică a Zeului apelor, care se îndrăgostește de un om. Pentru a-și împlini iubirea, face sacrificiul suprem. Renunță la propriul suflet ca să-și preschimbe coada în picioare. Pornește apoi într-o aventură plină de peripeții și înfruntă întreg universul în numele iubirii, într-un spectacol muzical fascinant care vă va face s-o adorați.

ÎmpreLună (0-3 ani)

05.11, ora 11:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)

 

Imaginația este un tărâm infinit, care ne permite să vedem universul altfel decât îl știm – Luna, de exemplu, poate fi la fel de moale ca un burete. Totul este să ne lăsăm purtați de aripile fanteziei. „ÎmpreLună“ le propune micilor spectatori o călătorie senzorială printre planete și stele, în care întâmplările mai mult se simt decât se trăiesc.

 

Ursul păcălit de vulpe (3-6 ani)
05.11, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)

Un urs, o vulpe și un pește s-au întâlnit într-o poveste. Iar ceea urmează să se petreacă pare să fie rupt nu dintr-o poveste, ci chiar din realitatea uneori surprinzătoare – întâmplări care ne arată că lăcomia și falsa prietenie s-au născut odată cu timpul. Dar timpul, la rândul lui, ne-a mai învățat ceva: când privim o provocare cu umor, devenim mai înțelepți. Simțim cum creștem. Ce vom învăța din pățaniile ursului sau din planul șiret al vulpii? Să-i dăm mai bine cuvântul peștelui, pentru că el este cel care ne va spune povestea…

Punguța cu doi bani (3-6 ani)
10.11, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)

Deși a fost scrisă acum mai bine de o sută de ani, povestea lui Ion Creangă continuă să aibă același farmec și același impact asupra cititorilor. Punerea ei în scenă, în regia Gabrielei Dumitru, îi reconfirmă dinamismul și potențialul interactiv – vom cânta, vom râde și ne vom distra alături de un cocoș simpatic și companionii săi. S-a auzit cumva „Cucurigu, boieri mari, dați punguța cu doi bani!“? E timpul să-nceapă spectacolul!

 

Povești cu fire (1-4 ani)
11.11, ora 11:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)

Într-un spațiu atemporal, ne pregătim să pornim spre un tărâm croșetat din întâlniri neprevăzute. Conduși de un fir invizibil, în fața noastră, o sferă uriașă de lână și trei personaje interesante vor apărea rând pe rând. Împreună, ele vor porni în descoperirea și deslușirea firelor ce ne înconjoară. Spectacolul „Povești cu fire“ este universul ideal al oricărui copil care se lasă desprins din mâinile părinților și care, ghidat de curiozitate, se bucură de explorarea necunoscutului.

 

Hainele cele noi ale Împăratului (3-6 ani)
11.11, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)


Luminăția Sa, măritul Împărat prea bine îmbrăcat și foarte lăudat, are tot timpul nevoie de aplauze și complimente. Lui nu-i pasă de regat – toată ziua visează țesături fine și broderii de calitate, de fiecare dată unele mai noi și mai grozave. Dar când supușii săi ajung la capătul puterilor și al răbdării, împăratului i se pregătește o surpriză. Spectacolul livrează o întreagă paletă de dungi, buline și nuanțe fine. Și un final neașteptat, pe care copiii și părinții vor trebui să îl descurce, pentru a salva Împărăția.

La un metru de tine (3-6 ani)
12.11, ora 11:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)

 

De la un metru de tâmplărie la o poveste cu fluturi jucăuși, căluți nărăvași sau baloane-pătrățele pare o cale extrem de lungă, ba chiar aproape imposibilă. Dar nu este oare acesta rolul imaginației, să transforme imposibilul în posibil? Spectacolul „La un metru de tine“ ne deschide porți spre lumi fascinante, lumi în care singurele „griji“ ale personajelor principale sunt jocul și joaca, totul pe un fundal sonor când allegro, când piano.

 

Pernuța somnoroasă (0-3 ani)
12.11, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)

Când lumina se stinge, imaginația unui copil „se aprinde“. Povești cu umbre și forme încep să apară, iar jocuri noi sunt inventate în acest moment plin de mister. Copilul poate să adoarmă într-un submarin, sub apă sau într-un balon cu aer cald, deasupra dealurilor colorate și să se trezească în patul său, ca printr-o magie. „Pernuța somnoroasă“ este un spectacol despre percepție, imagini, sentimente și despre noi moduri de joacă pe care micii spectatori le descoperă înainte de culcare.

 

Călătorii prin galaxii (+4 ani)
17.11, ora 18.00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Se știe despre Soare că este Steaua în jurul căreia se învârte planeta noastră, iar despre Lună că este un corp astronomic care se rotește în jurul Pământului. Dar ce știu Soarele și Luna despre celelalte planete? Poți să afli pornind alături de noi într-o aventură prin Univers! Amuzant și deopotrivă educativ, spectacolul „Călătorii prin galaxii“ oferă un excelent punct de plecare pentru părinți, bunici, prieteni sau educatori, pentru a discuta despre stele, planete, gravitație și toate surprizele pe care le rezervă Universul.

Glasul copilăriei (+6 ani)
18.11, ora 18.00,
Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23) 

 

Să fii copil nu e chiar atât de simplu, deoarece vârsta copilăriei poate veni cu o mulțime de provocări și întrebări cărora cei mici nu le găsesc întotdeauna răspunsurile. De aceea ei au nevoie de sprijinul celor mari, inclusiv al părinților, de înțelegerea și deschiderea lor. „Cu toții formăm un întreg, iar fiecare este o parte. Fără acea parte, nu există un întreg“ – spune Eva, fetița din „Glasul copilăriei“, subliniind, prin afirmația ei, relația complexă dintre oameni, de la familie, la prieteni.

 

Jack și vrejul de fasole (+5 ani)
19.11, ora 11:00, Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian (Bd. Octavian Goga nr. 1) 

O poveste clasică într-un format muzical antrenant. O doză consistentă de energie și entuziasm. O aventură fermecătoare pentru întreaga familie. Spectacolul „Jack și vrejul de fasole“ pledează pentru bucuria, curajul și curiozitatea celor care nu și-au rătăcit candoarea prin hățișurile vieții adulte. Atunci când frumusețea copilăriei este umbrită de griji și nevoi, creativitatea devine unica modalitate prin care realitatea poate fi transformată într-o lume de basm.

 

CUTInE (0-3 ani)
19.11, ora 11:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

„CUTInE“ este un spectacol care ne dă posibilitatea tuturor, de la mici la mari și de la mari la mici, să transformăm un spațiu și un obiect în ceea ce ne îndeamnă creativitatea. Vom pune cutie lângă cutie și vom forma prin dans, mișcare și emoție, noi construcții: un zid, un tunel, un pod, un labirint, un bloc, o casă – locuri metaforice și locuri fizice pe care le vom explora în joacă în această aventură.

 

Prostia omenească (+4 ani)
19.11, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Despre prostia omenească se știu multe, dar se spun puține. Ion Creangă a scris în urmă cu mulți ani despre ea – se întâlnește la tot pasul, este ca aerul. Se povestește astfel despre un om care a fugit în lume pentru a scăpa de prostie. Dar o vorbă din popor spune: „De ce îți este frică, de aia nu scapi!“. Rămâne de văzut dacă personajul nostru se întoarce acasă, la familia lui puțin mai fericită în istețime decât restul lumii.

 

Cei trei purceluși (3-6 ani)
24.11, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Cei trei purceluși dezbat cât se poate de serios arhitectura viitoarelor căsuțe în care vor să-și petreacă iarna. Să fie de hârtie sau din ziare? Să fie din crenguțe? Sau să fie din cărămidă? Doar că în locul unde prietenii noștri locuiesc dă târcoale un lup cam zgomotos. Dar… este el oare și prietenos?! Povestea își urmează firescul într-un spectacol dinamic, plin de cântece și o atmosferă veselă, în care binele învinge întotdeauna răul.

 

De-a Micul Prinț (4-6 ani)
25.11, ora 11:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23) 

Jocul și joaca sunt două lucruri esențiale în dezvoltarea copiilor. Spectacolul „De-a Micul Prinț“ este un joc care spune o poveste. Universul Micului Prinț și întreaga sa aventură în căutarea unui prieten sunt explorate cu multă candoare de doi copii, printre jucării. Cum îi văd copiii pe adulți? Ciudați și interesați doar de numere. În joaca „De-a Micul Prinț“, descoperă ce este prietenia și dragostea adevărată!

 

Magia ghicitorilor (3-6 ani)
25.11, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)

Ce au în comun magia și ghicitorile? Vrăjitorul ghicitorilor îi provoacă pe copii să găsească răspunsuri la jocuri de cuvinte deloc ușoare. Minte ageră îți trebuie și atenție neclintită. Iar când un răspuns la o ghicitoare îl aduce pe magician în cale, copiii răsuflă pe loc a ușurare. Pentru că ei află că nu există problemă fără soluție. Totul e să fim ochi și urechi, să ne sfătuim unul cu altul  când nu înțelegem sau nu știm ceva și, mai ales, să nu uităm niciodată să ne amuzăm. Și-abia atunci începe magia…

 

Amintiri într-o valiză (2-5 ani)
26.11, ora 11:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Lucrul cel mai de preț care ne rămâne după o călătorie sunt amintirile. Le purtăm într-o valiză imaginară care, odată cu trecerea timpului, se golește puțin câte puțin, lăsând în ea esențialul. „Amintiri într-o valiză“ aruncă o privire curioasă și jucăușă asupra acestui „esențial“ – o umbrelă, un nas roșu de clovn sau… Sau mai bine haideți să descoperim împreună lucrurile magice care prind viață odată trecute prin filtrul emoțiilor! Căci o călătorie lasă în urmă nu doar amintiri, ci și multe, multe trăiri.

 

Descoperă mai multe:

www.teatrulioncreanga.ro

→ Facebook.com/TeatrulIonCreanga

→ Instagram.com/TeatrulIonCreanga

→ Youtube.com/TeatrulIonCreanga

→ Casa de Bilete – tel. 0767 934 374

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.