Teatrul Excelsior
Spectacol la Teatrul Excelsior

Dacă spectacolul începe la 19.00, de ce trebuie să ajungem la teatru la 18.30?

La Teatrul EXCELSIOR spectacolele încep la ora stabilită. Desigur, am avut și noi excepții care nu țin de măsurile adoptate în urma situației sanitare, ci de punctualitatea spectatorilor neinițiați în acest domeniu. Dacă spectacolul începe la ora 19.00, este important să ajungeți la teatru la ora 18.30. Sau, măcar să vă propuneți ora 18.30, pentru că oricum traficul vă va întârzia. De ce?

În primul rând pentru că ora menționată pe afiș este ora de începere a spectacolului, ora când se deschide cortina. Exact ca în cazul avioanelor, când zborul este anunțat la ora 19.00, trebuie să ajungi mai devreme. Numai că, la aeroport cu mult mai devreme decât la teatru!

În cazul aeroporturilor, oamenii au învățat să fie punctuali. Poate și pentru că au văzut că atunci când au întârziat, avionul a zburat nestingherit fără ei, iar banii de pe bilet nu le-au fost restituiți. La teatru, din păcate, din pricina spectatorilor care întârzie, foarte rar ora de începere propusă se păstrează la fix. De cele mai multe ori, există un decalaj de câteva minute.

3 lucruri importante de făcut

Între momentul în care vii la teatru și cel în care te așezi confortabil în fotoliu să urmărești spectacolul, ai câteva lucruri importante de făcut, cum ar fi:

  •  să îți lași haina la garderobă,
  •  să achiziționezi un caiet program care te va ajuta să înțelegi mai bine viziunea regizorului asupra titlului pe care ai ales să îl urmărești,
  •  să îți găsești locul în sală. (Pe bilet este indicat rândul pe care se află fotoliul pe care urmează să îl ocupi, precum și numărul locului tău. Nu toate sălile de spectacol sunt intuitive, de aceea deseori este nevoie să ceri ajutorul unei plasatoare)

Motivul invocat cel mai des în cazul întârzierilor la teatru este traficul. Trebuie să mai știți că nu toate teatrele au parcare disponibilă pentru spectatori, din pricina (sau datorită, depinde de context) poziționării ultracentrale, iar cele care au locuri de parcare nu au suficiente pentru sute de persoane. O sală de spectacol din România, are între 50 și 1000 de locuri.

Deci, dacă găsești pe site-ul nostru, www.teatrul-excelsior.ro informația că spectacolul începe la ora 19.00, să știi că noi ne așteptăm să vii și suntem pregătiți să te primim începând cu ora 18.30.

Chiar, la teatru aplaudăm actorul sau personajul? Descoperă răspunsul și explicația noastră!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.