Titlu: Fericirea este o vulpe

Autor: Evelina Daciūtė

Ilustrator: Aušra Kiudulaitė

Traducere: Laura Frunză

An: 2016

EdituraCartemma

 

Ce este FERCIREA? Sau mai bine zis ce ne face fericiți? Pe noi, ca adulți? Dar pe cei mici?

Ei bine, cred că răspunsurile la aceste întrebări diferă de la om la om, de la mic, la mare, de la mine la tine. Pentru cineva, fericirea poate însemna o vacanță pe un alt continent, o prăjitură cu multe fructe sau un salt cu parașuta. Pentru cei mici, însă, fericirea poate fi 5 minute în plus la locul de joacă, o îmbrățișare sinceră sau… o vulpe într-un leagăn și o portocală mare și portocalie.

Cartea “Fericirea este o vulpe” prezintă povestea unui băiețel, pe nume Paul, care realizează ce este fericirea atunci când întâlnește o vulpe, care se dă într-un leagăn. Că o fi fost vulpea un prieten imaginar, că o fi fost de-adevăratelea, nu vom afla niciodată. Dar tot ceea ce știm este că lui Paul, copilul unic din familia care locuia în cel mai înalt copac din oraș, îi plăcea să meargă la brutărie pe drumul cel mai scurt și înapoi spre casă pe drumul cel mai lung. El adora mirosul de pâine caldă și micile ieșiri în care își poate exersa mersul cu ochii închiși. Iar de când a întâlnit-o pe vulpea care se dădea în leagăn, viața sa obișnuită s-a transformat într-una palpitantă. Prietenia cu vulpea din parc l-a învățat despre generozitate, despre bunătate, despre cât de ușor poți ajunge să fii fericit, dar și despre ce înseamnă să pierzi pe cineva drag, să-ți fie dor și multe alte învățăminte. O va întâlni oare Paul pe vulpe? Va mai exista aceeași relație de prietenie strânsă? Rămâne să aflați după ce veți răsfoi cartea.

Ca aspect, cartea este plină de culoare, o oază minunată care inspiră, transmite pozitivism și energie. Iar design-ul și modul în care a fost structurată, o face ușor de citit și foarte atrăgătoare pentru cei mici. O puteți găsi la editura Cartemma și vă puteți bucura de ea alături de cei mici.

Feedback copil (metoda observației): Din prima interacțiune a copilului cu această carte, i-a atras atenția blănița pufoasă și paginile pline de culoare și de elemente. Iar pentru că am schimbat numele băiețelului din poveste cu numele copilului, acest lucru a dat un farmec și mai aparte poveștii. Iar acum, copilul cere să-i citesc povestea cu vulpea care se dă în leagăn.

Spor la citit!

 

* XO.XO. Sofia Frunza, ModernMom & ModernReader

** Sursă poză: FB Editura Cartemma

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.