În perioada 21 – 22 septembrie 2019 va avea loc, la Ploiești, cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Educație – FIEdu.

Festivalul este organizat de Asociația Iubesc Ploieștii și SEVA – Centrul de Educație și Cercetare Româno-Finlandez Ploiești, în parteneriat cu Ambasada Finlandei la București, Consiliul Județean Prahova, Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova și Casa Corpului Didactic Prahova.

FIEdu este un concept unic în România și Europa de Est, fiind un eveniment non-profit, creativ și accesibil, care încurajează colaborarea la nivel național și internațional, reunind cei mai importanți actori din educație: factori decizionali, lideri de școli, academicieni, profesori, părinți și copii.

Ca și în cazul edițiilor precedente, FIEdu are ca obiectiv aducerea în atenție a celor mai recente cercetări și a celor mai bune practici educaționale din lume, făcându-le accesibile publicului român, pentru a fi implementate în școlile din România, în beneficiul copiilor și al întregii societăți.

În cadrul conferinței vor fi invitați specialiști în domeniul educație pe plan internațional, precum Jukka Kangaslahti PhD – Senior Advisor în Parlamentul European, Marian Staș – Profesor la Universitatea Harvard, Lyndsey Marcu – Profesor al British International School of Budapest și mulți alții. Lista completă a speakerilor este disponibilă pe site-ul oficial al festivalului www.fiedu.ro.

La FIEdu, anul acesta, aflăm cum arată învățământul vocațional într-o țară în care pentru peste 60% dintre absolvenți această este opțiunea visată – Finlanda! Vom înțelege mai multe despre cum au reușit ei să facă învățământul vocațional atractiv, cum îi ajută pe absolvenți să se adapteze ușor, să acceseze locuri de muncă rapid și să aibă cariere înfloritoare, cum se reformează chiar astăzi învățământul vocațional finlandez și cel din orașul Turku – cel mai vechi centru universitar din Finlanda, cu o tradiție care datează din anul 1640. Marleena Tuuri este Head of Unit la Turku Institute of Vocational Education și unul dintre speakerii ce ne va vorbi despre toate acestea și
multe altele. La ediția de anul acesta așteptăm peste 500 de profesori din zeci de  instituții de învățământ de stat, dar și din învățământul privat din România. Nu ne adresăm numai cadrelor didactice, ci și părinților și copiilor. Pentru aceștia din urmă pregătim ateliere dedicate cu participare gratuită pe tot parcursul festivalului. În plus, avem un pachet special și pentru companiile care doresc să sponsorizeze participarea unuia sau a mai multor profesioniști în educație. ” Alexandra Anton, CEO FIEdu & Director SEVA – Centrul de Educație Româno- Finladez Ploiești.

Programul complet este publicat pe site-ul oficial al festivalului, www.fiedu.ro dar și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/fiedu/.

Prețul unui bilet începe de la 250 de lei și permite accesul la toate atelierele și sesiunile în plen, acces gratuit în zona de Gallery, acces gratuit la Youth Festival (KOF) – ateliere pentru copii și tineret, precum și diplomă și Certificatul de Participare – cu mențiunea “20 ore de pregătire profesională destinată profesorilor”, eliberate de către Casa Corpului Didactic Prahova. Biletele se achiziționează doar de pe site-ul oficial al festivalului, www.fiedu.ro.

Sursă: fiedu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.