Frumoasa din Padurea Adormita

Ai în plan să ieși la un spectacol alături de copil? Frumoasa din pădurea adormită ajunge în weekend la OCC!

Celebrul pas-de-deux dintre prințesa Aurora și prințul Désirée, Pasărea Albastră, variația Zânei Liliacului și alte dansuri de poveste ale acestui balet capătă culoare și energie în adaptarea coregrafului Cătălin Caracaș, autor al mai multor spectacole de succes adaptate pentru cei mici („Don Quijote”, „Spărgătorul de nuci” sau „Lumea păpușilor”). Iată acum în premieră la Opera Comică pentru Copii o nouă poveste, în care grația și eleganța sunt la loc de frunte și care nu trebuie ratată de toți cei ce vor să evadeze în lumea zânelor, a vrăjilor: povestea Prințesei Aurora, frumoasa din pădurea adormită.

Nelipsită din repertoriul teatrelor de balet din lumea întreagă producția „Frumoasa din pădurea adormită” este pusă în scenă, începând din această stagiune, și la Opera Comică pentru Copii. Muzica inconfundabilă a lui P.I. Ceaikovski și grația balerinilor coordonați de Cătălin Caracaș constituie modul cel mai inspirat de le a transmite copiilor o lecție valoroasă pentru toată viața: atunci când organizezi o petrecere, fii foarte atent la cei pe care îi inviți, căci riști 100 de ani de blestem dacă uiți pe cineva de pe listă. Vă invit să vă lăsați purtați într-o poveste care a rămas actuală chiar și după atâtea sute de ani și să vă însușiți purtarea Frumoasei din pădurea adormită.”, a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

Pe 16 septembrie are loc avanpremiera mult-așteptatului spectacol de balet – „Frumoasa din pădurea adormită”, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii. Producția va fi disponibilă publicului în zilele de vineri (ora 18.30), sâmbătă (ora 17) și duminică (ora 11) până pe 2 octombrie, iar biletele se achiziționează în rețeaua bilete.ro.

 

Târgul de Toamnă al Copiilor începe luna aceasta

Curtea OCC, spațiul din incinta Operei Comice pentru Copii pe care publicul îl asociază cu distracția în aer liber, prinde din nou viață în această toamnă, într-un decor nou, cu tematica anotimpului care stă să înceapă. Târgul de Toamnă al Copiilor își va deschide porțile în zielele de sâmbătă și duminică, începând cu data de 24 septembrie, după următorul program: sâmbăta, între orele 10-19, respectiv orele 10-14, duminica.

Aventura Parc, Magazinul OCC, Ateliere de Creație, Micul Arcaș, Mașinuțe și Trambuline, plus alte activități interactive și atractive vor fi din nou disponibile spectatorilor mici și mari, alături de alte atracții surpriză, cu tematică de toamnă. Accesul în târg este gratuit, iar participarea la activități se efectuează pe bază de tichete, disponibile la Magazinul OCC.

 

„Directorul de Teatru” ne spune la revedere în weekend

„Directorul de Teatru” își ia la revedere în acest weekend de la publicul OCC. Ultimele două reprezentații din această stagiune sunt programate în zilele de 17 și 18 septembrie, în Salonul Mozart.  Personajul central al spectacolului este un impresar, „Der Schauspieldirektor” („Directorul de Teatru”), care, asistat de Buffo – cântărețul comic, organizează audiții pentru alcătuirea unei trupe de operă. Regizorul Cristian Mihăilescu introduce în acest casting plin de bătăi de cap și personaje extrem de cunoscute din alte opere celebre ale lui W.A. Mozart. Astfel, avem ocazia să-i ascultăm la audiții pe Susanna și Marcellina din „Nunta lui Figaro”, pe Monostatos, Papageno și Papagena din „Flautul Fermecat”, dar și pe Pedrillo din „Răpirea din Serai”.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”.

Pentru informații de presă, vă rugăm să contactați Biroul de Presă al OCC, prin e-mail la occ.revista@gmail.com sau apel telefonic la 0745 45 56 45.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.