Logiscool, școala de programare și robotică pentru copii deschide taberele de iarna la începutul lui 2020, chiar în vacanța de iarnă. Taberele le oferă copiilor oportunitatea să devină în scurt timp creatori ai propriilor jocuri, aplicații sau chiar roboți, și să proiecteze noi lumi în cel mai popular joc al momentului, Minecraft. Pe lângă această veste bună, mai avem una: Modern Dads va oferi o bursă de participare la una dintre tabere (la alegere dintre toate cele de aici).  Mecanismul prin care te poți înscrie îl găsești pe pagina de Facebook Modern Dads.

Ce pot învăța copiii în taberele de iarna Logiscool?

La taberele Logiscool au participat deja peste 2500 de copii în București și în toată țara, iar opțiunile de tabără sunt structurate în patru categorii foarte actuale: există tabere de programare, tabere de robotică, de Minecraft, cât și de editare video și grafică – practic tot ce îi interesează pe cei mici, care vor învăța lucruri utile despre industrii în plină expansiune.

Timp de o săptămână (5 zile), copiii vor programa primele lor jocuri, website-uri, aplicații, sau chiar roboți, și vor învăța să codeze în platforma Scoolcode, care este o platformă creată de Logiscool și adaptată pentru toate vârstele.

În plus, pentru a participa în taberele urbane, elevii nu au nevoie de nicio pregătire specială sau de cunoștințe în domeniul IT. Taberele au clase de începători, cât și de nivel mai experimentat, atât pentru cei pasionați de IT, cât și pentru copiii care sunt la început și vor să descopere domeniul de la zero.

Cu nume care de care mai atractive, de la Hacker camp la Android App și Lego Mindstorms sau Minecraft design, programele de tabără la care te poți înscrie (fie ca vei câștiga bursa noastră, sau te vei înscrie singur!) sunt următoarele:

  1. Taberele de programare – unde înveți totul despre elementele de bază ale programării: află ce este o variabilă și cum funcționează algoritmii, despre ce metode de codificare există și cum construiești limbajul dorit fără vreun glitch sau portiță de furt a informației.
  2. Taberele de editare video și grafică – juniorii vor învăța cum să creeze videoclipuri sau site-uri interesante, pline de conținut util. Vor trece de la simpli utilizatori la creatori de material vizual calitativ.
  3. Taberele de robotică – dacă noi am auzit prima oară de ei în filmele SF, cei mici îi descoperă în viața de zi cu zi. În această tabără copiii învață ce înseamnă programarea unui robot, cum se construiește și cum pot controla diferiți roboți.
  4. Taberele Minecraft – modulul demonstrează că jocurile pe calculator dezvoltă o serie de skill-uri pe care nu le-ai fi bănuit. Construirea unei lumi Minecraft este un mod excelent de a dezvolta creativitatea, iar proiectarea unei hărți de aventură apelează la gândirea algoritmică a celor mici.

Dacă intri pe secțiunea de tabere de pe Logiscool vei descoperi toate programele de tabără din care poți alege!

„Mi se pare genial cum elevii descoperă într-un mod intuitiv și distractiv ce înseamnă să creezi jocuri și aplicații încă din clasa a doua sau a treia! Dacă aș fi avut așa ceva când eram de vârsta lor, cred că aș fi știut mai repede ce îmi place și spre ce să mă îndrept mai departe.”, spune Denis Tătaru, instructor Logiscool.

Când au loc taberele Logiscool și până când te poți înscrie?

Perioada de desfășurare a taberelor urbane coincide cu perioada vacanței școlare de iarnă 2019-2020, mai exact, în intervalul 6-10 Ianuarie.

Taberele au locuri limitate, mai exact 12 locuri pentru fiecare grupă, astfel încât fiecare participant să lucreze în ritmul propriu și să se bucure din plin de atenția și îndrumarea instructorului. Pentru ca să rezervi un loc pentru cel mic, Logiscool îți oferă șansa de înscriere până în data de 13 decembrie .

Taberele durează 5 zile și sunt disponibile în două variante: jumătate de zi (9:30 – 13:00), sau o zi întreagă (9:30 – 17:30). Pentru cei care vor să studieze în mod intensiv în vacanța de iarnă, opțiunea full day combină activitatea propriu-zisă cu o jumătate de zi de activități recreative sau cu o altă tabără specifică vârstei copilului.

Spune-ne de ce vrei să câștigi Bursa Logiscool și poți merge chiar tu în tabară!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.