Mica Sirena
Mica Sirena la Teatrul Ion Creanga

Teatrul Ion Creangă anunță un nou spectacol pentru micii spectatori – Mica sirenă – adaptare după basmul scris de Hans Christian Andersen. Pentru prima dată pe scena Teatrului, spectacolul „Mica sirenă” le promite copiilor o călătorie în regatul nemaivăzut al Zeului apelor. Dincolo de acest loc se află o altă lume pe care Ariel își dorește cu orice preț să o descopere. Adresat copiilor cu vârsta peste 4 ani, spectacolul va avea avanpremiera marți, 28 iunie, de la ora 18:00, iar premiera miercuri, 29 iunie, de la ora 18:00, în cadrul Stagiunii estivale VăraTIC, care se desfășoară la Sala Mică din Strada Biserica Amzei nr. 21-23.

Scenariul și regia sunt semnate de Gabriela Dumitru, coloana sonoră de Andrei Petre-Tatu, decorul de Andrei Răduț, iar costumele de Roxana Răduț. Spectacolul le oferă copiilor o experiență unică și fascinantă în lumea oceanelor, un spațiu captivant și colorat creat cu ajutorul videoproiecțiilor.

Spectacolul Ariel

Ariel (Grațiela Teohari-Duban), fiica cea mică a Zeului apelor (Ciprian Niculae) se îndrăgostește de un prinț – un OM – și, nesocotind legile tatălui său, riscă totul pentru a fi împreună cu el. Astfel, tânăra sirenă o întâlește pe Vrăjitoarea apelor, Caracatița, interpretată de Ilinca Atanasiu, cu care face un pact, iar în schimbul sufletului, printr-o poțiune magică, îi dăruiește picioare. Alături de prietenii ei, Peștișorul de aur (Liliana Donici) și Racul (Valeria Stoian), ea pornește în această incredibilă și necunoscută aventură. Înțelepciunea și dragostea părintească o vor ghida și păzi la tot pasul. Vom descoperi împreună dacă Mica sirenă va rămâne cu Prințul (Robert Ciupitu) până la adânci bătrânești, așa cum se spune în povești.

Despre povestea tinerei sirene care a înfruntat întreg Universul pentru un OM, ne spune și regizorul spectacolului, Gabriela Dumitru:

<<Este o bucurie și un privilegiu să faci un spectacol pentru copii și, mai ales, „Mica sirenă”. Ne propunem să îi fascinăm purtându-i prin lumea magică a oceanelor. Vor pluti pe ritmuri de muzică alături de supușii Zeului apelor, raci, pești, rechini… Copiii se vor afla chiar în centrul acțiunii. Ariel, Prințul ei, chiar și Caracatița cea rea își propun să îi uimească. O experiență 7D la care sperăm ca spectatorii să revină în sala de spectacol de cât mai multe ori.>>

Biletele pentru reprezentațiile din 28 iunie (avanpremieră), 29 iunie (premieră) și 30 iunie pot fi achiziționate fie online prin intermediul rețelelor Entertix și Myticket, fie de la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă – tel. 0767 934 374.

 

Spectacolul MICA SIRENĂ

Echipa de creație:
Scenariul și adaptarea: Gabriela Dumitru

Regia: Gabriela Dumitru

Coloana sonoră: Andrei Petre-Tatu

Costumele: Roxana Răduț

Decorul: Andrei Răduț

 

Distribuție:

Mica sirenă: Grațiela Teohari-Duban

Prințul: Robert Ciupitu

Peștișorul de aur: Liliana Donici

Zeul apelor: Ciprian Niculae

Vrăjitoarea apelor: Ilinca Atanasiu

Racul: Valeria Stoian

 

Categoria de vârstă: peste 4 ani | Durata: 45 minute

Noua producție a Teatrului Ion Creangă face parte din programul „Educație Timpurie. Teatru pentru 0-6 ani” care are ca scop dezvoltarea imaginației și creativității micuților de vârste preșcolare, prin intermediul mijloacelor teatrale.

 

INFORMAȚII SUPLIEMNTARE

www.teatrulioncreanga.ro

www.varatic.teatrulioncreanga.ro

Facebook.com/TeatrulIonCreanga

Instagram.com/TeatrulIoncreanga

Teatrul Ion Creangă este o instituție publică de cultură subordonată Primăriei Capitalei și Consiliului General al Municipiului București.

Parteneri de stagiune: Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Editura Didactica Publishing House, Entertix.ro, Societatea de Transport București | Parteneri media: Radio Europa FM, Radio România Cultural, Radio București FM, Agerpres, Zile și Nopți, Spotmedia, BookHUB, GoKid, Forbes Kids, Paptot, Qbebe, Moderndads.ro, Cult-ura.ro | Spectacol recomandat de Radio Itsy Bitsy FM.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.