Cover cu parteneri

De ce apar remarcile agresive în jocurile copiilor?
Cum reacționăm când copilul nostru este victima/agresor?
Putem preveni comportamentul agresiv al copiilor?
Ce rol au desenele animate și activitățile la care sunt expuși copiii zilnic în declanșarea comportamentului violent?
Ce este cyberbullying-ul și cum îi putem proteja pe copiii noștri?

Suntem o generație de părinți implicați, investim în dezvoltarea copilului și avem grijă să le oferim educație cu blândețe. Însă uneori observăm comportamente agresive în rândul copiilor. Fie că suntem în postura de părinte care trebuie să gestioneze o situație în care copilul său are un comportament agresiv sau invers, este agresat de către alți copii, un lucru este cert: motivele care stau la baza acestui comportament nu trebuie neglijate.

 “Cum gestionez situațiile de agresivitate și de (cyber)bullying?” este subiectul ediției următoare a evenimentului Modern Dad’s Challenges, care va avea loc pe 21 aprilie, de la 19:00.

Evenimentul este transmis LIVE pe pagina de Facebook Modern Dads, iar transmisiunea este realizată cu sprijinul Amaze. Subiectul va fi dezvoltat de către specialiștii Adiana Mitu, Psiholog, Marius Zamfir, Psiholog, iar Alex Peneș este invitat la panelul de dezbatere DAD Talks. Evenimentul este moderat de Alex Aninoșanu, Coach & tata.

În primii 3 ani din viață, 2 din 3 conflicte între copii sunt “rezolvate” agresiv. În jurul vârstei de 4 ani, tendința spre agresivitate fizică scade și copiii încep să folosească agresivitatea indirectă. Iar pe măsură ce cresc și ajung la școală, acețtia pot intra în dinamici de victimă-agresor, de tip bullying. Ca părinte este extrem de frustrant să-ți vezi copilul în postura de victimă, iar din dorința de a-l ajuta poți ajunge să încurajezi comportamentele agresive, ori să-i adâncești sentimentul de neputința. Dezvoltarea abilităților socio-emoționale este foarte importantă pentru modalitatea în care copiii (și mai târziu adulții) învață să-și gestioneze emoțiile, să rezolve conflictele cu ceilalți, dar și să gestioneze situațiile în care sunt agresați”, consideră Adriana Mitu, Psiholog & invitata noastră la Modern Dad’s Challenges.

PROGRAM eveniment:

  • 19:00: Cum abordăm situațiile de bullying în rândul copiilor și cum poate comportamentul părinților să influențeze bullying-ul? Adriana Mitu, Psiholog
  • 19:35: Rolul personajelor din desene/jocuri video în activarea cyberbullying-ului, Marius Zamfir, Psiholog
  • 20:15: DAD Talks: Alex Peneș, Tată & Autor Curs „5 pași de la dependența de online și gadget-uri a copilului, la responsabilizare și armonie în familie”

Evenimentul Modern Dad’s Challenges este realizat cu sprijinul următorilor parteneri: Lidl România, Editura Niculescu, Protecis, Aqua Capratica, Domeniile Sâmburesti.

Parteneri media: Alexandruoancea.ro, Familistii.ro, Jurnalulunuitata.ro, Momadica.ro, unsoideblog.ro, meseriadeparinte.ro, andraiacob.ro, Spotmedia.ro, Romaniapozitiva.ro.

Pregătim și câteva surprize împreună cu partenerii evenimentului, așadar recomandăm părinților care se vor alătura live-ului, să adreseze întrebari în comentarii.

 

Despre Modern Dads

Ceea ce părea acum mult timp o îndeletnicire dedicată exclusiv mamelor, respectiv implicarea activă în creșterea copiilor, ajunge ușor, ușor, la un echilibru și putem afirma, în prezent, că este o responsabilitate a părintelui. Indiferent dacă este mamă sau tată.  Acum patru ani am decis să contribuim și noi la schimbarea acestei mentalități, prin organizarea de evenimente și activități dedicate taților, cu scopul de a normaliza chemarea naturală de a fi implicat în viata copilului, de a sublinia cu fiecare ocazie cât de important este rolul tatălui în dezvoltarea armonioasă a puiului de om și de a oferi guideline-uri pentru parcurgerea mai ușor și mai sănătos, a diverselor etape ale celui mic. Și de ce nu, chiar și a părinților. Toate acestea prin intermediul Modern Dads – eveniment, site – www.moderndads.ro și grup privat pe Facebook- Grup Modern Dads.

Misiunea pe care ne-am ales-o este plină de provocări, dar indiferent cât ar dura, știm că vom lăsa o amprentă puternică în urma noastră.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here