Autentic

Asociația Tzuby’s Kids este invitată să împărtășească cu participanții conferinței Autentic despre visul fiecărui copil: apartenența într-o familie permanentă, îngrijit cu o dragoste competentă.

În 21 noiemebrie 2023, ora 19:00, alături de profesorul și mentorul Dumitru Borțun și moderatorul Costi Gogoneață, asociația Tzuby’s Kids  va lua parte la conferință AUTENTIC la sala Dalles din București, cu titlul „Rațiune și emoție. Când ai fost ultima dată FERICIT?” Biletele pot fi achizitionate aici.

“Tema abordată de profesorul Borțun este pivotală în misiunea Tzuby’s Kids. Toate studiile ne arată că mediul optim în care un copil se poate dezvolta este familia, nu putem vorbi despre a asigura fericirea unui copil fără a-i oferi o familie în care să se simtă în siguranță și să fie iubit. Rațiunea și emoția se împletesc în misiunea Asociației Tzuby’s Kids pentru fericirea copiilor care au fost lipsiți de îngrijirea părinților biologici.” fondatorul asociației Tzuby’s Kids, Liviu Mihăileanu.

Evenimentul este caritabil, banii obținuți din vânzarea biletelor fiind donați către Tzuby’s Kids  – Părinți puternici. Copii fericiți. Scopul Tzuby’s Kids este ca fiecare copil să beneficieze de o familie în care să fie îngrijit cu o dragoste competentă.

În acest sens, asociația oferă informare și consiliere în vederea adopției și a plasamentului familial, instruire în îngrijirea competentă a copiilor cu istoric de traumă și sprijinim integrarea copilului în familie prin grupuri de suport pentru părinți, terapie de grup pentru copii și tabere terapeutice.

Anul 2022 ne-a confirmat nevoia crescândă de instruire și suport, aici fiind concentrate cele mai intense eforturi din partea noastră. Pe lângă cele 324 de persoane consiliate în vederea adopției, 1.082 de persoane au primit instruire de specialitate și 268 de persoane au participat la grupurile de suport și taberele Tzuby’s Kids. Este din ce în ce mai evident că, odată cu creșterea numărului de adopții din România (în anul 2021 am înregistrat cel mai mare număr de adopții din ultimii 20 de ani), nevoia serviciilor de suport pentru integrare copiilor în familiile adoptive și de plasament este critică și va fi din ce în ce mai mare de la un an la altul.

Planurile noastre de viitor rămân sintetizate într-un singur cuvânt: TzubyLAND – un complex terapeutic în care cât mai mulți copii și familiile lor să aibă parte de suport în vindecare și recuperare. Compania PwC a sponsorizat achiziția unui teren în proximitatea Sibiului, urmând ca și alți parteneri să se alăture acestei viziuni: Părinți puternici. Copii fericiți. 

Prof. univ. dr. Dumitru Borțun a fost premiat de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţilor din România – ANSOC cu titlul de Profesor Bologna, acordat dascălilor care „sunt apreciaţi de studenţi, aduc plus de valoare educaţiei din România şi sunt modele pentru studenţi”.

De asemenea, pe domnul prof. univ. dr. Dumitru Borțun l-a decorat președintele României cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler în semn de apreciere pentru contribuţia importantă avută, de-a lungul întregii sale activităţi, la promovarea culturii şi a identităţii naţionale româneşti.

 

Tzuby’s Kids susține workshop-uri la Sibiu și Timișoara

Pentru cei care nu sunt din București și doresc să afle informații despre procesul adopției din partea asociației Tzuby’s Kids, sunt invitați în luna noiembrie la Summit-ul ARFO, cel mai important eveniment în domeniul adopției, organizat de Alianţa România Fără Orfani.

  • Sibiu, 18 noiembrie, Tzuby’s Kids susține workshop-urile: „Procesul Adopției”, „Trauma și Dificultățile de Procesare Senzorială”, Modele de Implicare a Bisericii”
  • Timișoara, 25 noiembrie, „Procesul de Adopție”, „Trauma și Dificultățile de Procesare Senzorială”, precum și „Impactul Traumei în Dezvoltarea Copiilor”

 

*Sursa: Asociația Tzuby’s Kids

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.