RADRA Kids

Festivalul RADAR Kids – Fantasia PLAYGROUND va avea loc la Palatul Oscar Maugsch între 14 – 16 Octombrie. Ia parte la o experiență captivantă în universul Metavers și familiarizează copilulul, într-un mod interactiv și creativ, cu noile tehnologii!

Festivalul RADAR are o secțiune dedicată copiilor de peste 6 ani și creează un loc de joacă care îmbină arta cu tehnologia pentru copiii imaginativi. Fantasia Playground este un mod interactiv de a dezvolta imaginația și de a călători în lumi paralele.

RADAR Kids este prezentat de Lidl și este un univers creat de mai mulți artiști digitali, arhitecți, programatori și comunicatori vizuali special pentru copii, ce folosesc noile tehnologii ca portal pentru explorarea Metaversului. Conceptul de Metavers este abordat în întregul festival RADAR.

Spațiul dedicat copiilor îi va familiariza într-un mod interactiv și creativ cu noile tehnologii. Instalațiile folosesc AR (augmented reality), VR (virtual reality), proiecții video, senzori de mișcare, lumini și sunete care captează atenția celor mici și le permite să controleze și să exploreze  o lume fantastică.

Ce instalațiile dedicate copiilor am pregatit

La spațiul dedicat copiilor am pregătit:

  • Avatar swing: Un balansoar în care umbrele participanților devin avataruri și se pot vedea în proiecția interactivă cu fiecare mișcare.
  • FantasMe: O experiență prin care copiii vor putea proba în realitate augmentată trei măști fantastice – Masca Dragon, Masca Pasăre și Masca Pisică – și să-și creeze propriul avatar.
  • Flying Carpet: Utilizatorul ia rolul lui Alladin, prin intermediul VR-ului, și zboară pe un covor fermecat. Cu ajutorul mâinilor și al corpului colectează puncte și se ferește de obstacole pentru a întâlni geniul fermecat.
  • LightKnots: O instalație în care pot interacționa între 1 și 6 copii, creând un spectacol de lumini doar prin mișcările lor și conexiunile pe care le fac.
  • DeepSpace: Utilizatorii pot explora o parte a Universului, a sistemului solar, într-un mod interactiv, prin realitate virtuală și pot ține în palmă planetele, interacționa cu ele și le pot rearanja. Vor putea pătrunde și într-o gaură neagră și vor fi transpuși în universuri paralele.
  • WonderRoom: O cameră interactivă cu instalații de lumini, care sunt activate la fiecare pas.
  • Metaball: O proiecție interactivă care alternează în funcție de locul în care participantul trimite mingea de fotbal, creând mereu o nouă realitate.
  • EcoCircus: Spectacol de circ cu animale ce va putea fi accesat prin realitate augmentată, cu ajutorul unui filtru de Instagram.

RADAR este o radiografie anuală a industriei de new media art și cel mai amplu festival dedicat noilor medii digitale din România.

RADAR a ales conceptul de Metavers pentru a aduce mai aproape noțiunea de Avatar și înțelesul acesteia de-a lungul istoriei. Avatarul este atât un concept primitiv, cât și curent. În acest moment, identitățile umane au și o latură digitală care își caută în permanență o formă funcțională și estetică. Practic, cu fiecare interacțiune în universul ficțional, oamenii își doresc să fie mai bine reprezentați, mai bogați în însemnătate, mai complecși și multidisciplinari.

În interiorul palatului Oscar Maugsch copiii vor fi ghidați de Pufarici, mascota LIDL. Palatul este aproape de Piața Universității, iar biletul la evenimentul oferă acces și în celelalte două spații ale festivalului Radar: Palatul CCI – Camera de Comerț și Industrie București, respectiv Ghica House.

Acestea sunt toate la distanță mică între ele, iar vizitatorii vor putea descoperi instalații de lumină, spații imersive, sculptură digitală, instalații interactive.

Festival RADAR Media

Program Festival RADAR

Festivalul se desfășoară între 14 și 16 Octombrie, după programul:

  • Vineri între 14.00 – 23.00
  • Sâmbătă și duminică între 11.00 – 23.00

Biletele se găsesc pe . Prețul biletului pentru copii este de 25 de lei/zi, iar pentru adulți 50 de lei/zi.

Secțiunea RADAR Kids este un demers de educare sprijinit de Lidl România.

Parteneri media: Kiss FM, Rock FM, Magic FM

Secțiunea RADAR Kids face parte din RADAR, un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro și www.pmb.ro.

 

*Sursă: RADAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.