WonderBaby
WonderBaby

Din colaborarea a doi părinți, profesioniști în domeniile digital și, respectiv, medical, s-a născut WonderBaby – The Pediatrics App, „copilul minune” al aplicațiilor destinate familiilor cu nou-născuți și bebeluși.

Poate durerile nașterii și oboseala nopților nedormite din primele luni se uită, dar caietul de evidență a creșterii bebelușului și stivele de analize – nu pentru mulți ani. Pentru că grija proaspeților părinți pentru dezvoltarea normală a copilului este atât de intensă, încât aceste „documente” ale puericulturii devin „sfinte”, dar, totodată, stresante.

Acesta a fost declicul pentru Teodora Șaguna, mama si profesionist in marketing si e-commerce, si Bogdan Manole, specialist în domeniul echipamentelor medicale pentru plecarea în această călătorie către o aplicație care să ușureze considerabil viața familiilor cu bebeluși. Ideile lor au făcut echipă și au dat naștere, primei aplicatii de tracking si puericultura din Romania, WonderBaby – The Pediatrics App.

Povestea WonderBaby-The Pediatrics app a început acum un an an şi jumătate, pornind de la experienta si problemele cu care s-au confruntat cei doi fondatori in viata de parinti.
Cele 3 mari probleme pe care aplicatia isi propune sa le adreseze sunt:

  1. Oferirea unui instrument de monitorizare zilnica a evolutiei bebelusului in primii ani de viata
  2. Construirea unui dosar medical complet accesibil la un singur click din telefon
  3. Accesul la sfaturi medicale avizate

La realizarea aplicației, au contribuit atât cei 2 fondatori părinți, cât și medici și specialisti in pediatrie, cu scopul de a oferi parintilor un instrument complet care sa ii ajute in calatoria lor alaturi de micuti.

Pana în prezent, acest proiect s-a autofinanțat din resursele fondatorilor.

WonderBaby: ghidul pedriatric complet, cu sfaturi personalizate

Această nouă aplicație înlocuiește cu succes – și cu lipsă de stres – atât caietul de evidență, cât și teancul de rapoarte medicale și analize strânse de micul pacient încă de la naștere astfel incat să merite numele de „copilul minune” al aplicațiilor pentru proaspeții părinți. Însă WonderBaby face mult mai mult decât atât:

Funcția Jurnal ajută la urmărirea evoluției copilului, atât prin monitorizarea creșterii, alimentației, somnului, administrării de medicamente/vitamine sau a temperaturii, cât și prin corelarea cu graficele internaționale în puericultură sau cu evaluările specialiștilor în domeniu.

„Este singura aplicație din piață ce vine să coreleze partea de jurnal medical, conținut personalizat și input automatizat cu ajutorul tehnologiei, reușind, astfel, să fie un instrument complet dedicat părinților, menit să răspundă aproape oricărei întrebări sau probleme medicale cu care se confruntă în creșterea copilului”, explică fondatorii WonderBaby.

Funcția Dosar Medical permite accesarea cu ușurință a tuturor rezultatelor de la analize, rapoartelor și scrisorilor medicale, recomandărilor pediatrice, a calendarului de controale medicale periodice ale copilului. Astfel, orice informație medicală a celui mic este la îndemână.

Funcția Blog a WonderBaby – The Pediatrics App este un tezaur pentru proaspeții părinți, pierduți între atâtea surse online și offline de informații – adesea îndoielnice și chiar dăunătoare – despre creșterea copiilor. Secțiunea include articole cu sfaturi validate de pediatri și experți în puericultură despre îngrijire, creștere, dezvoltare și multe alte informații extrem de utile – și de liniștitoare – pentru proaspeții părinți.

Ce „minuni” va mai face WonderBaby în viitor?

WonderBaby – The Pediatrics App merge și mai departe în direcția conectării utilizatorilor cu personalul medical și are în plan, pentru viitorul apropiat, activarea funcției pentru stabilirea de sesiuni de telemedicină și de programări la specialiști în pediatrie pentru consultații.

„Urmărim să oferim părinților, într-o singură aplicație, atât posibilitatea de a construi dosarul medical al copilului, posibilitatea de lua legătura cu un specialist pentru orice problemă de sănătate a acestuia, cât și integrarea celor două aspecte, astfel încât specialistul să poată lua în calcul în evaluarea micului pacient și istoricul său medical, salvat în secțiunea dedicată a aplicației.  Digitalizarea interacțiunilor medicale în creșterea bebelușului ar trebui să elibereze părintele de o încărcătură serioasă de stres și să-i ofere timp pentru a se concentra mai mult pe momentele speciale din evoluția copilului său. De fapt, este scopul pe care l-am avut în minte când am creat WonderBaby: să ușurăm viața părinților de bebeluși, să le oferim posibilitatea să se bucure mai mult de această perioadă specială din viața lor de părinți”,  ne spun fondatorii WonderBaby.

Primul pas în digitalizarea interacțiunilor medicale a fost deja făcut prin interconectarea aplicației cu produse medicale smart – cântar și termometru smart; rezultatele obținute în urma măsurătorilor cu acestea pot fi integrate în profilul copilului prin conectarea la WonderBaby via Bluetooth. Cântarul este marca Dr. Swiss  si este disponibil pentru achizitie la partenerii WonderBaby, termometrul urmand a fi disponibil in aceasta toamna.

Dezvoltarea aplicației va continua în trend cu cele mai recente tehnologii în domeniul medical, având în plan integrarea altor dispozitive medicale inteligente ce vor permite examinări complexe ale copilului din punct de vedere cardiologic, pneumologic și stomatologic, fără a mai fi necesară deplasarea la medic.

„Cu ajutorul inovațiilor tehnologice de top dorim să asigurăm clienților noștri posibilitatea unor investigații medicale specializate ajutându-i, totodată, să economisească timpul pe care, altfel, l-ar fi petrecut în trafic și în săli de așteptare, așa cum se întâmplă în cazul vizitelor clasice la medic”, explică Bogdan Manole, specialist în domeniul echipamentelor medicale.

Mai mult, echipa care stă în spatele proiectului plănuiește ca WonderBaby să devină un ajutor de nădejde în viața mamelor încă de la începutul acestei călătorii minunate, din primele zile de sarcină.  Aplicația va dezvolta conținut și o funcție de monitorizare pentru această perioadă specială din viața mămicilor, oferindu-le consiliere completă de la momentul în care este confirmată sarcina și până la împlinirea vârstei de șase ani a copilului.

Aplicația WonderBaby – The Pediatrics App poate fi descărcată din App Store și Google Play. Mai multe informații aici: http://babypediatrics.com.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here