Teatrul Țăndărică pregătește un nou festival dedicat copiilor, adolescenților și adulților, precum și specialiștilor din domeniu –  Festivalul SALT, Ediția I, 25-28 februarie 2019, cu un  program bogat în evenimente culturale. 

Prima ediție a festivalului se bazează pe platforma originală SALT, un concurs unic de proiecte dedicat artiștilor emergenți din domeniul teatrului de animație și vizual  – actori, actori păpușari, regizori, scenografi, coregrafi, ventriloci, mimi, scenariști, artiști plastici, susținuți de Teatrul de Animație Țăndărică în realizarea și producția de la idee la spectacol a proiectelor propuse.

Printre proiectele  câștigătoare ale celor trei ediții de până acum se numără spectacolul pentru adulți “Regele Moare”, în regia Elizei Păuna, “Apolodor”, în regia Silviei Roman, ”Matiaș Gâscarul”, în regia lui Baczo Tunde dar și workshop-ul interactiv ce îmbină tehnologia cu arta păpușăriei ”Micul prinț – o întâmplare”, experiment performativ coordonat de Mona Toncu și Raluca Rădulescu.

 

În cadrul Festivalului SALT, Teatrul Țăndărică va prezenta în data de  28 februarie, la Sala Mare a Teatrului Țăndărică, conceptul de #FreeStyle Puppetry – animație liberă, momente scurte de improvizație cu marionete / păpuși / obiecte, pe teme la alegere. #FreeStyle Puppetry reprezintă o oportunitate pentru tinerii păpușari să prezinte o idee, un concept sau un stil de animație, cu momente ce pot fi selecții din lucrări în desfășurare sau de sine stătătoare cu o durată de maxim 7 minute.

Programul Festivalului SALT:

Luni, 25 februarie 2019

  • 10:00; 18:00 Apolodor, Teatrul de Animație Țăndărică, 4+, 60 min. (Sala Țăndărică)
  • 16:00 Workshop Micul prinț – o întâmplare
  • 20:00 Casele Clovnilor, Teatrul de Păpuși Merlin, Grecia, 15+, 70 min. (Anima Studio Țăndărică)

Marți, 26 februarie 2019

  • 16:00 Workshop Micul prinț – o întâmplare
  • 18:00 Regele moare, Teatrul de Animație Țăndărică, 14+, 60 min. (Anima Studio Țăndărică)
  • 20:00 Noone`s land, Teatrul de Păpuși Merlin Grecia, 10+, 45 min. (Sala Țăndărică)

Miercuri, 27 februarie 2019

  • 12:00 Workshop dedicat profesioniștilor susținut de Dimitris Stamou și Demi Papada, Teatrul de Păpuși Merlin, Grecia (Anima Studio Țăndărică)
  • 16:00 Workshop Micul prinț – o întâmplare

Joi 28 februarie 2019

  • 16:00 FreeStyle Puppetry (Sala Țăndărică)
  • 18:00 Spectacol – Micul prinț – o întâmplare. Experiment performativ cu marionete, Teatrul de Animație Țăndărică

Mai multe detalii: www.teatrultandarica.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here